Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.07.2018 04:00 | Správy | Zahraničné správy

Žena hnevala divákov v kine hlasným smiechom: Nasledovalo veľké poníženie

Žena s Aspergerovým syndrómom zažila jednu z najponižujúcejších chvíľ svojho života.

Tamsin Parker (25) utrpela traumu po tom, čo ju prinútili odísť z kina samotní diváci i zamestnanci. Spolu s nimi pôvodne navštívila Britský filmový inštitút, aby si pozrela film The Good, The Bad and The Ugly. Verbálne útoky začali po tom, čo sa začala hlasno smiať na vtipných scénach, píše Evening Standard.

Žena sa snažila vysvetliť, že má autizmus, ale jeden muž z publika vykríkol, že je retardovaná, kým druhý odvetil, aby držala hubu. Tamsin si ako absolventka odboru animácie z Londýna rezervovala lístky za odmenu na svoje 25. narodeniny. Podľa jej slov bola v kine a spolu s kamarátkami sa smiala na vtipných scénach, keď si všimla, že ostatných návštevníkov hnevá to, aká je hlučná.

„Nikdy som nechcela nikoho obťažovať. Mám problémy s kontrolou môjho hlasu. Len som sa snažila zabaviť sa. Zamestnanci, vrátane manažéra, mi prišli povedať, aby som sa utíšila. Nerozumela som, čo robím zle, a chcela som dopozerať zvyšok filmu. Neskôr sa publikum znova zasmialo a bez rozmýšľania som odvetila, že to nebolo tak vtipné. Vtedy prišla ochranka, ktorá ma požiadala, aby som odišla,“ opisuje situáciu mladá žena.

 

Žena odmietla odísť, tak ju dvaja ochrankári chytili za ruky a odviedli k východu za potlesku niektorých členov publika. Keď bola vonku zo sály, povedala zamestnancom o autizme, na čo len odvetili, že ich mala informovať vopred. Napriek tomu ju späť do premietacej sály nepustili. 

„Bolo ponižujúce byť odtiahnutá preč pred všetkými ľuďmi, kým som sa snažila vysvetliť, že mám autizmus. Šokovalo ma, že ma vyhodili skôr ako osobu, ktorá sa ku mne správala hrubo. Cítila som sa traumatizovane a bála sa, že to ovplyvní moju radosť z pozerania filmu pri ďalšej príležitosti. Úprimne povedané, zničilo mi to narodeninovú oslavu,“ dodáva Tamsin. Po tom, čo ju zo sály vyhodili, odišli aj viacerí diváci, ktorých správanie zamestnancov a ostatných ľudí v publiku znechutilo. Incident prešetrilo aj samotné vedenie kina a inštitútu, ktoré adresovalo Tamsin ospravedlnenie a uistilo ju, že z toho vyvodí dôsledky pre zodpovedných zamestnancov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz