Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Infografika

Tragická zrážka na priecestí má tretiu obeť: Skoro ráno zomrela aj Margita ( † 30)

Ranný stres a náhlenie sa do roboty pre nich skončilo tragicky. Obrovské nešťastie sa odohralo v stredu ráno na ceste z Rimavských Janoviec do Rimavskej Soboty.

Osobné auto s piatimi ľuďmi doslova zroloval na železničnom priecestí vlak. V zdemolovanej Škode Octavia zahynul jej šofér Milan († 30) a spolujazdkyňa Brigitta († 25). Obaja po sebe zanechali malé detičky. Tie Milanove dokonca ešte ani netušia, že ich tatinko už nikdy neobjíme. Ich mamina sedela v aute smrti na sedadle spolujazdca a ako zázrakom náraz kolosu prežila bez vážnejšieho zranenia.

Nezmyselná nehoda na železnici má aj tretiu obeť. Vo  štvrtok v skorých ranných hodinách podľahla svojim vážnym zraneniam Margita ( † 30) z Hodejova. Po sympatickej žene ostali dve malé deti. 

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Milan († 30) viezol v stredu ráno na svojej Škode Octavia manželku Sandru (26) a kolegyne Brigittu († 25), Margitu († 30) a Eszter (46) do závodu v Rimavskej Sobote, kde spoločne pracovali. Podľa policajných informácií pred železničným priecestím chráneným svetelnou signalizáciou a bez závor stála už dodávka. „V čase, keď na priecestí z dôvodu prichádzajúceho vlaku svietilo červené výstražné svetlo, vodič octavie nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu, cez plnú čiaru obišiel dodávku a vošiel na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s vlakom, ktorý narazil do jeho ľavej prednej časti,“ informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Vo vlaku sa nachádzali 6 cestujúci a 2 zamestnanci, ktorí sa nezranili. Päticu z auta však museli z vraku vyslobodzovať hasiči. Milanovi a Brigite, ktorá sedela v aute za ním, už, žiaľ, nebolo pomoci.

Otvoriť galériu
Ako sa nešťastie stalo.
Zdroj: infografika NČ

O smrti ocka nevedia

 

Tri zranené ženy previezli do nemocnice v Rimavskej Sobote, Margita bola v kritickom stave. „Jedna žena bola vo vážnom stave s ťažkým poranením hlavy a krčnej chrbtice letecky prevezená do Banskej Bystrice,“ uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia. Eszter má poranenia v oblasti hrudníka a je v stabilizovanom stave hospitalizovaná na chirurgii.

Milanova manželka Sandra utrpela len ľahké zranenie nohy. „Syn ju išiel zobrať z nemocnice. Netuším, čo sa stalo. Ich detičky sú u mňa, ešte nevedia, že ich otecko nežije. Bol to taký dobrý chlap, s dcérkou sa veľmi ľúbili,“ povedala smutne Sandrina mama Zdenka. Mladá žena, ktorá razom prišla o manžela a otca dvoch malých synčekov, je stále v šoku. „Nepamätám si to. Len viem, že sme sa ponáhľali, lebo sme meškali do práce,“ hovorí nešťastná Sandra.

Druhou obeťou je mamička malej dcérky - Brigitta. Jej druh Marián a svokra Alžbeta nedokázali od žiaľu ani hovoriť. „Presťahovali sa sem asi pred dvoma rokmi. Pekne spolu žili a vychovávali dcérku Emku,“ prezradil šokovaný sused. Na mieste nehody bol aj súdny lekár a v prípade usmrtených osôb bola nariadená súdna pitva. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť