Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2018 06:00 | Šport | Futbal

Hromadná sťažnosť na Trutza, D. Stredu, náhradného rozhodcu i delegátov: Trnava žiada exemplárne tresty!

Kauza Trutz spustila vojnu. Medzi dvoma najväčšími slovenskými futbalovými rivalmi Slovanom a Trnavou. A ich fanúšikmi. Nielen na ihrisku, ale aj v zákulisí. Pred štyrmi vzájomnými súbojmi oboch klubov v tomto mesiaci to len zbytočne zvyšuje napätie.

Pobyt Richarda Trutza v kabíne rozhodcov po ligovom zápase Dunajská Streda – Trnava je odsúdeniahodný. Športový riaditeľ belasých v týchto priestoroch nemal čo robiť. Ani keby bol kamarát s rozhodcami nie desať, ako tvrdí, ale sto rokov. Svoju prítomnosť bude vysvetľovať pred disciplinárnou komisiou Slovenského futbalového zväzu, keďže Spartak Trnava podal v utorok oficiálnu sťažnosť. Krok ligového lídra komentoval viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.: „Reakcia Trnavy ma prekvapila, bral som to ako nevydarený oneskorený prvoaprílový žart. Celé mi to príde smiešne a umelo vyvolané. Tiež som si osobne pozrel zápas v Dunajskej Strede a každý súdny človek uzná, že výkon rozhodcu absolútne nenasvedčuje týmto konšpiráciám.“

Trnava žiada exemplárne tresty pre všetkých, ktorí porušili futbalové normy. Klub zároveň tvrdí, že Trutz bol v technických priestoroch aj pred stretnutím. „Boli sme očitými svedkami toho, že tento pán sa pohyboval v týchto priestoroch aj pred samotným zápasom, aj po ňom. Najlepšie by pohyb pána Trutza vedeli zdokumentovať zábery z bezpečnostnej kamery, ktorá je na štadióne v spomínaných priestoroch a na prípadné vyžiadanie by ich domáci klub mal dať k dispozícii,“ píše sa v stanovisku Trnavy.

Spartak vylučuje akúkoľvek konšpiráciu, keďže klub sa sťažuje len na hrubé porušenie futbalových predpisov. „V žiadnom prípade netvrdíme, že pán Trutz a jeho návšteva v šatni rozhodcov mala vplyv na výkon rozhodcov v tomto zápase. Naopak, sme toho názoru, že všetci rozhodcovia zvládli svoju úlohu bez výrazných pripomienok z našej strany. Naša výhrada smeruje však k tomu, že osoba, zvlášť ak ide o funkcionára klubu priameho konkurenta v ligovej tabuľke, sa môže opakovane voľne pohybovať v priestoroch štadióna, do ktorých nemôže mať v žiadnom prípade povolený vstup.“ Trnava adresovala sťažnosť nielen na Trutza, ale aj na Dunajskú Stredu, ako organizátora zápasu, i na náhradného rozhodcu či oboch delegátov, ak celú vec neuviedli vo svojich správach a záznamoch zo stretnutia.

 

 

Slovná vojna medzi Slovanom a Trnaou v kauze Trutz

I. Kmotrík ml.: Trnava hľadá problémy všade

„Mám dojem, že v Trnave je po prvej jarnej prehre cítiť veľký tlak na zisk titulu po 45 rokoch, a preto hľadajú problémy všade naokolo, len nie u seba. V zápase bolo viacero sporných situácií, pričom podľa mojich informácií práve Dunajská Streda zvažuje podanie sťažnosti na výkon hlavného rozhodcu. Už k tomu nemám čo viac dodať, nás táto situácia nerozhodila a naďalej sa normálne pripravujeme na blížiace sa zápasy,“ povedal viceprezident Slovana.

 

Trnava: Reakcie Slovana sú smiešne

„Spartak je presvedčený, že konanie vrcholového predstaviteľa manažmentu belasých berú slovanisti na ľahkú váhu. Richard Trutz sa obhajuje tým, že bol pozdraviť bývalých kolegov a zaželať im pekné sviatky. Reakcie slovanistov považuje Spartak za doslova smiešne. Tvrdo takéto konanie odsudzuje. Ak Richard Trutz tvrdí, že je to len mediálna hra Trnavy a hľadanie senzácie, tak je to z jeho strany zarážajúce,“ stojí vo vyhlásení Spartaka Trnava.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lietadlo odlieta z Nového Zélandu a smeruje do Noumea v Novej Kaledónii po uviaznutých novozélandských turistov.
Na ostrove vypukli nepokoje, uviazli tam turisti! Streľba, rabovanie a... Strašné, čo sa tam deje
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Neohlásená návšteva na Ukrajine: K našim susedom pricestovala významná politička
Benátky, Taliansko
Populárna dovolenková destinácia v problémoch: Mesto hovorí o žalostnom ZLYHANÍ! Dôvodom sú turisti
Kim Čong-un a Vladimir Putin na stretnutí ešte v septembri v roku 2023.
Rusko opäť navštívilo Severnú Kóreu: Delegácia sa tam zdrží niekoľko dní! Čo plánujú?
ilustračné foto
Tvrdé ukrajinské útoky: Masívny požiar a... Zasiahli aj dôležitú ruskú budovu?!
Michal Gašparík, tréner trnavského Spartaka.
Tvrdé slová trnavského kouča Gašparíka: Sme zatrpknutá, postkomunistická krajina!
2024. Stavba v legendárnych kúpeľoch aktuálne pôsobí žalostným dojmom.
Foto
Z ruiny skvost za 4,5 milióna eur?! Hotel Dukla dostane honosný šat: Pozrite sa na tie plány
Ilustračné foto
USA rozhodli: S takouto pomocou sa môže Ukrajina rozlúčiť! Zmení sa to len pod jednou podmienkou
Summer storm bringing thunder, lightning and rain during night.
Katastrofálne následky búrky: Blesk zasiahol niekoľko ľudí! Oživovanie a zásah vrtuľníka
Ruský prezident Vladimir Putin.
Znepokojivé obavy USA: Preboha, čo to Putin plánuje?! Neuveríte, čo malo Rusko urobiť
Ilustračné foto
2 tragické nehody autobusov: Hlásia najmenej 19 obetí! Prekliata cesta?
V hre je možnosť, že atentátnik mal komplicov.
Foto
Strelec Cintula pred atentátom: Mal komplicov?! Takto oklamal vlastnú rodinu