Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2018 08:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herečka Milka Zimková o probléme, ktorý ju trápi dlhé roky: Zháňa milión eur!

Jej tajný scenár čaká na realizáciu!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Herečka Milka Zimková (66) žije už dlhé roky v ústraní a venuje sa monodrámam či písaniu. Výnimku urobila počas nedávnej šou Zem spieva, kde zahviezdila ako lokálpatriotka a podporila svoje krajanky z folklórneho súboru. Umelkyňa, ktorá pochádza z východného Slovenska, zviditeľnila svoj rodný Šariš v nezabudnuteľnej snímke Pásla kone na betóne. Novému Času prezradila, že v šuplíku má už dlhé roky tajný projekt a je sklamaná a smutná, že sa zatiaľ nenašiel nikto, kto by jej finančne pomohol.

Herečka Milka Zimková odštartovala kariéru raketovým tempom, keď v roku 1980 napísala svoju prvú knižku Pásla kone na betóne. Režisér Štefan Uher jej dielo z východoslovenského vidieka sfilmoval a Zimková v ňom stvárnila Johanu Ovšenu, ktorá vychováva svoju dcéru bez muža. Celú tragikomédiu vtedy vystihla veta: „Nemaš chlopa, nemaš pravdy.“ Zimková však teraz zápasí s problémom „nemaš peňeži, nemaš film“. Hoci pokračovanie tohto filmu rozhodne nemá v pláne, v hlave sa jej dlhé roky rodil nápad na nové dielo, tiež z východoslovenského regiónu. „Už dávno mám napísaný scenár, len, bohužiaľ, „peňeži nit“. Je to zo súčasnosti, tentoraz to nie je orientované na Šariš, ale na krásny Spiš. Asi pred siedmimi rokmi bol na to rozpočet približne milión eur, teraz by to bolo asi viac,“ posťažovala sa Novému Času herečka.

Otvoriť galériu

Počúva len výhovorky

 

Zimková podľa jej vlastných slov hľadala sponzorov po celej republike, no nepochodila. „Donátori sa zakaždým vyhovárajú, že podporujú hokejistov, inde futbalistov a tak ďalej. Niektorí sa ani neozvali, takže som zostala taká trošku skeptická a smutná. Mne je tak ľúto, že Američania si tu filmujú len tak „mirniks-dirniks“ a využívajú naše krásy. A my ten krásny Spiš, napríklad Spišskú Kapitulu, sme fakticky ešte okrem dokumentárnych filmov do našich filmov nijako nedostali. Tak som všetko situovala do tejto krajiny, len, bohužiaľ, zatiaľ sa mi to nepodarilo zrealizovať,“ povzdychla si umelkyňa, ktorá je stále tvorivo činná, no už dlho žije v ústraní. Výnimkou bola folklórna šou Zem spieva, kde vystupovala ako lokálpatriotka a predviedla sa aj v minulotýždňovom finále šou spolu so súborom Poľana Jarabina z milovaného rodného východu. No hoci by ho rada znovu zviditeľnila na filmovom plátne, hrozí, že scenár zostane v šuplíku pre tieto tri problémy: „peňeži, peňeži a peňeži“.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament