Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.02.2018 08:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Moderátorka Vacvalová je opäť vo vážnych problémoch: Vyzerá to byť oveľa horšie, ako si myslela

Vyzerá to byť oveľa horšie, ako si myslela! Moderátorka Elena Vacvalová (60) buduje rodinné sídlo v lese neďaleko Bratislavy.

Zapriahnutím ťažkých mechanizmov a drancovaním stromov si však zarobila na poriadny problém, ktorý stavia zo stoličiek jedného úradníka za druhým. Po tom, čo si na kontroverzné stavenisko, ktoré zdevastovalo neďaleký potok, posvietili pracovníci Okresného úradu v Malackách, vyšli do terénu aj ochranári. Tí pri obhliadke miesta zostali zdesení. Zdá sa teda, že Vacvalová bude mať čo vysvetľovať až na ministerstve!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Vacvalová sa po rokoch prežitých v bratislavskej Devínskej Novej Vsi rozhodla presídliť do pokojnej obce Borinka, ktorá leží len pár kilometrov za Bratislavou. Bez vážnych problémov to však nepôjde! Zdá sa totiž, že samotná hviezda relácií Sedem a Zlaté časy ani v najhoršom sne netušila, čo svojimi developerskými chúťkami spôsobí. Výstavba novej vily na okraji lesa totiž vyvolala pre znečistenie blízkeho potoka a výrub stromov rozpačité reakcie obyvateľov dedinky, ale postavila do pozoru aj kompetentných. Kontroverzné stavenisko si preto najskôr „preklepla“ Štátna správa ochrany vôd, úradníci z Okresného úradu v Malackách a najnovšie sa na kraj lesa vybrala Štátna ochrana prírody z Malaciek.

„Urobili sme obhliadku lokality a zistili sme dosť veľké problémy, najmä s poškodením a znečistením brehu potoka okolitými drevinami,“ uviedol pre Nový Čas lesník a riaditeľ Správy CHKO Záhorie Dušan Valachovič s tým, že ich úrad by mohol hriešnikovi udeliť pokutu len do výšky niekoľkých desiatok eur. Situácia je však vážnejšia, preto sa rozhodli posunúť Vacvalovej prípad vyššie. „Po získaní všetkých dôkazov sme pripravení posunúť celý prípad kolegom z Bratislavy,“ dodal Valachovič. V tomto prípade by sa mala kauzou Vacvalovej zaoberať Slovenská inšpekcia životného prostredia. Je teda možné, že za narušenie potoka pri pozemku a prípadný nelegálny výrub stromov jej môže byť udelená oveľa vyššia pokuta.

Otvoriť galériu

Bude pykať

 

Budovanie Eninej vily tak zamestnáva pracovníkov z niekoľkých úradov a leží aj na pleciach starostu Borinky Milana Maxiana. „Aká je výška pokuty, to je vec účastníkov konania. Najprv musím dostať od okresného úradu správu z toho konania, teda rozhodnutie. Až potom to budeme riešiť,“ uviedol nedávno Maxian. Škandál môže známej glosátorke priniesť ešte množstvo bezsenných nocí. Najväčším problémom je okrem výrubu aj znečisťovanie potoka, ktorý susedí so staveniskom a cez ktorý prechádzali ťažké stavebné mechanizmy. Vacvalová mala zabezpečiť mostík cez vodu, aby nedošlo k devastácii jej okolia, čo sa však nestalo. Aj tu platí, že neznalosť zákona neospravedlňuje! „Stavebník spáchal priestupok v zmysle zákona č. 364/2004 Z. z. o vodách. Uvedený priestupok má v kompetencii riešiť obec, takže v tejto časti jej podanie bude odstúpené. Zároveň okresný úrad, OSZP vydá opatrenia na nápravu vo veci úpravy vodného toku,“ uviedla pre Nový Čas Soňa Gazdíková, vedúca odboru starostlivosti o životné prostredie z Okresného úradu v Malackách.

Vacvalovej sen o novom sídle v prírode sa tak môže nielen predražiť, ale aj oddialiť. Na odľahlý pozemok totiž podľa všetkého vedie len jediná cesta a zatrhnutím jej užívania sa v plynulej výstavbe pokračovať nedá. „Stavebník bol upozornený, že počas prác na rodinnom dome nemôže využívať prechod cez potok,“ dodala Gazdíková. Právnik Marek Benedik uviedol, že moderátorke za to hrozí pokuta 100 eur. Inšpekcia z ministerstva však môže jej výšku znásobiť. Samotná Vacvalová sa k danej téme do uzávierky nevyjadrila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?