Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Janko († 10) sa utopil na plavárni pred 2 rokmi, teraz nastal zvrat: Srdcervúci odkaz obvineného

Vo vyšetrovaní tragickej smrti nadaného plavca Janka Mojičku († 10) z Banskej Štiavnice, ktorý sa zasekol vo výpusti bazéna miestnej plavárne, nastal zvrat.

Po výzve Nového Času sa prípadu ujala generálna prokuratúra SR a následne polícia obvinila konateľa Bytovej správy Pavla Bačíka (55) a údržbára Jozefa Tesáka (55) pre prečin všeobecného ohrozenia.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Už sú to viac ako dva roky, čo Banskou Štiavnicou otriasla nevysvetliteľná a zbytočná smrť chlapčeka vo výpuste bazéna, kde nepochopiteľne chýbala mreža. Polícia začala tragédiu okamžite vyšetrovať, no až teraz padli prvé obvinenia. „V prípade bol obvinený zamestnanec plavárne (55) a konateľ spoločnosti (55), ktorá plaváreň spravuje, pre prečin všeobecného ohrozenia, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov,“ informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Na výsledky vyšetrovania s napätím čakali Jankovi rodičia Margita (40) a Ján (43), ktorým sa po smrti prvorodeného dieťaťa zmenil celý život a priority. Museli sa pozbierať, žiť pre druhého synčeka Mathiaska a teraz aj pre mesačného Lucaska. „Sme radi, že sa vyšetrovanie pohlo vpred a boli vznesené obvinenia. Veríme, že sa už ďalej nebude zbytočne naťahovať, nakoľko si myslíme, že by to neprospelo žiadnej zo zúčastnených strán,“ uviedli nešťastní rodičia, ktorí dúfajú, že na konci procesu bude spravodlivé rozhodnutie a pravda vyjde na povrch. „Hoci život nášmu synovi Jankovi to už nevráti,“ doplnili Mojičkovci.

Otvoriť galériu

 

Obvineného konateľa obrovská tragédia, pri ktorej prišiel o život talentovaný chlapček, nesmierne mrzí. „Je mi ľúto, čo sa stalo. Nie je deň, aby som na to nemyslel, aj keď ubehli už dva roky dva mesiace a 6 dní. Je hrozné, čo prežívajú Jankovi rodičia,“ hovorí smutne Bačík s tým, že spoločnosť prevádzkovala plaváreň v takom stave, v akom ju prevzali, a ostatné veci sú v riešení príslušných orgánov.

Nový Čas sa pokúsil skontaktovať aj s druhým obvineným, bývalým údržbárom, no doma sa ho zastihnúť nepodarilo. Plaváreň, kde sa tragédia odohrala, funguje aj naďalej. Bytová správa ju spustila do prevádzky už po siedmich dňoch od krutej a nevysvetliteľnej smrti chlapčeka. Na výpust však pribudla mreža.

Otvoriť galériu
Chlapca uväznila odtoková rúra

Janko sa po plaveckom tréningu ostal potápať s kamarátom. Starším chlapcom chcel dokázať, že sa vie dostať do hĺbky štyroch metrov až k odtokovej rúre. Skočil nohami do vody a vnoril sa až k rúre, ktorá bola odokrytá. Zvedavý chlapček sa do nej vopchal, no už sa nedokázal dostať von. Keď sa nevynoril, jeho kamarát zalarmoval plavčíka a trénera. Štyria ľudia mali problém chlapca vytiahnuť, bez kyslíka tak bol 7- 8 minút. Napokon ho vybrali pomocou lana. Záchranári ho síce oživili, no na druhý deň ráno zomrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vyrastie v Banskej Bystrici nová nemocnica? Zuzana Dolinková avizovala najbližšie plány
Vladimir Putin
Napĺňajú sa vyhrážky o jadrovom útoku? Desivé rozhodnutie Ruska!
Palestínčania vysídlení v dôsledku izraelskej leteckej a pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy kráčajú cez provizórny stanový tábor západne od mesta Rafah
Z Rafahu je mesto duchov: Domov opustilo takmer 450 000 ľudí
Man drinking alcohol while driving in his car
Zbláznil sa? Opitý vodič si sadol sa volant: Nešlo o jediný prehrešok!
Ilustračné foto.
Colnému úradu prešli rukami tisíce liekov: Mali liečiť COVID-19 či potenciu! Prečo predstavujú riziko?
Areál festivalu navštívilo až 30-tisíc návštevníkov
Leto sa blíži a sezóna festivalov priláka tisíce návštevníkov: O dva mesiace sa dáme do Pohody!
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas hlasovania.
Foto
Dolinková poďakovala koaličným partnerom a poslancom: Opozícii venovala kritický postoj
 Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu horelo plavidlo prerobené na obľúbený podnik Pink Whale.
Podnik na brehu Dunaja zachvátili plamene: Nové skutočnosti! Išlo o zákerný úmysel?
Izrael zaútočil na Rafah
Rokovania o dosiahnutí prímeria v Pásme Gazy sú v slepej uličke: Patová situácia!
Zlatica hovorí, že jazdiť opitý je nezodpovedné a hlúpe.
Puškárovej návrat na obrazovky: Tajná DOHODA s Markízou? Čo navrhuje moderátorská stálica