Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2018 15:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Najhorší chodník v Bratislave pripomína zlý sen: TU musia chodci obchádzať až 23 dier!

Ružinovčanom už praskli nervy! Búrlivú diskusiu na sociálnej sieti vyvolalo zverejnenie fotografií rozbitého chodníka na Ivanskej ceste v Ružinove. Lucia odfotila chodník z každej strany a tvrdila, že už roky sa s ním nič nerobí. Nový Čas tam napočítal neuveriteľných 23 dier, ktoré musia chodci dennodenne obchádzať. Problém je však jednoduchý. Majiteľ pozemku neexistuje!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Už mnoho rokov nemáme na Ivanskej ceste miestami ani len chodníky! A zo zelene si vodiči robia parkovacie miesta. Na túto ulicu sa už asi 30 rokov kašle,“ napísala na sociálnej sieti rozčúlená obyvateľka Ružinova Lucia. Na chodníku, kde miestami už nie je ani asfalt, Nový Čas napočítal 23 dier. Obchádzajú ich študenti, ktorí navštevujú neďalekú Strednú odbornú školu, ale aj ľudia čakajúci na autobus. Vedenie Ružinova už situáciu preveruje, no tvrdia, že majú zviazané ruky. „Ružinovu chodník nepatrí, podľa všetkého sú tam nevysporiadané pozemky,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Najväčším problémom je teda to, že pozemky nemajú evidovaného vlastníka. „Pozreli sme to na katastri a nie je tam uvedený vlastník pozemku. Ak chce niekto stavať, potrebuje stavebné povolenie a bez vzťahu k pozemku stavať nemôže, to platí aj o chodníkoch. Opýtame sa na magistráte, ako to chce riešiť,“ prezradil poslanec Mestského zastupiteľstva a Ružinova Martin Chren. Mesto však počíta s tým, že na Ivanskej ceste v budúcnosti vybuduje cyklotrasu. „Tak či tak sa budú musieť dať tie pozemky do poriadku,“ uzavrel Chren.

 

RUŽINOV OPRAVÍ CHODNÍKY ZA 170-TISÍC

Dušan Pekár, starosta Ružinova

 

Z návrhu rozpočtu 2018 mestská časť na rekonštrukciu chodníkov vyčlenila plánovanú sumu 170 000 €. Opravia sa chodníky na uliciach Kulíškova, Krásna, Nevädzová (časť od Sedmokráskovej) a Seberíniho (od Jašíkovej po Štefunkovú).

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Natália Labudová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poškodené stíhacie lietadlo, pravdpodobne stíhačka MiG 31, na leteckej základni Belbek pri Sevastopole na anektovanom  Krymskom polostrove vo štvrtok
Ukrajina mala útočiť na Kryme: Zomreli dvaja ľudia
Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Ruský ambiciózny návrh znepokojil susedné štáty: Litva naliehavo žiada odpoveď
(ilustračné foto).
Nad obcou Turie pomáhali horskí záchranári: Turista si privodil nepekný úraz!
Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Strašné správy: Zosuv pôdy zasypal dedinu! O život mohlo prísť vyše 100 ľudí
Close up of approved and rejected stamps on table in US immigration office with flag, copy space
USA reagujú na kontroverzný návrh zákona: Prehodnocujú vzťahy s krajinou! Padnú obmedzenia?
Digital Football stadium view illuminated by blue spotlights and empty green grass field. Sport theme digital 3D background advertisement illustration design template
Smrť na ihrisku: Zahynul miestny tréner († 33), ďalšie osoby sú zranené! V sekunde sa všetko zmenilo
Pospíšil absolvoval po zranení vyšetrenia na Slovensku.
Zranený Pospíšil sa to nebál povedať na plné ústa: Sľub, ktorý poteší každého Slováka!
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Peskov a jeho varovné slová: Horúce hlavy neustále podnikajú eskaláciu! Z Moskvy má pre USA jasný odkaz
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval 21. decembra 2022 do Washingtonu. Stretol sa s prezidentom USA Joeom Bidenom.
Dočká sa Ukrajina niečoho neuveriteľného? Všetky očakávania smerujú na Bidenovo rozhodnutie!
Tlaková vlna po výbuchu vyrazila balkón.
Foto
Zúfalí dôchodcovia po ničivom výbuchu: ZDEVASTOVAL im byt, škoda je obrovská! Jozef popísal detaily explózie
„Odmietol by som,“ hovorí o prípadnej ponuke napísať o ňom životopisnú knihu.
Foto
Tajná svadba hviezdneho Lukáša Vaculíka: KDE a kedy mal sobáš s krásnou Luciou?!
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Machaj je s Radou RTVS na nože! Porušil zákon? Rozhorčený riaditeľ reaguje