Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Do Bibky nacúvalo smetiarske auto, musela bojovať o život: Zvrat po pol roku v bdelej kóme

Zo všetkých síl sa snaží postaviť na vlastné nohy. Rákociovcom sa pred rokom ani nesnívalo, že oslávia Bibkine devätnáste narodeniny doma.

Len niekoľko dní po dosiahnutí dospelosti do nej totiž nacúvalo smetiarske auto. Sympatická študentka pri zrážke utrpela 27 hrozivých zlomenín. Dlhé týždne strávila v umelom spánku a v bdelej kóme. Až po pol roku po nehode sa začala slabučko usmievať. Odvtedy dosiahla obrovský pokrok, vie jesť, sedieť a dokonca našla v sebe silu aj cvičiť. Po dlhom čase povedala prvé slovo - mama, ktoré má pre jej najbližšiu osobu nekonečnú príchuť vďaky za obetavú starostlivosť.

Otvoriť galériu
Usmievavá Bibka za pol roka urobila neuveriteľný pokrok. Má obrovskú chuť do života, s akou aj v pondelok oslávila devätnástiny. „Dobre bolo, prišli kamarátky,“ prezradila Bibka. Dojatá mamina neskrýva pri pohľade na milovanú dcérku slzy šťastia. „Som neskutočne rada, že Bibka tak bojuje. Ešte v júni len bezvládne ležala. Bol to strašný pohľad. Prosila som Boha, aby jej pomohol, veď je taká mladučká,“ vyznala sa Marcela (43), ktorá pre svoju drahú dcéru obetovala prácu. Trpezlivo sa o Bibku stará a chodí s ňou na rehabilitácie. Spolu už zvládli dva pobyty v špecializovaných rehabilitačných centrách v Piešťanoch a Košiciach.

Rozpráva od Mikuláša

 

„Bibka sa snaží zo všetkých síl. Zo začiatku sa nevedela ani posadiť, celé telíčko mala stuhnuté. Na vozíček si sadla koncom júla. Krátko nato začala jesť cez ústa, nemusím ju už kŕmiť hadičkou,“ teší sa Marcela. Teraz si už rada pochutí na zemiakovej kaši, ryži, kuracinke a zeleninovej polievke. Pamätá si všetky tváre aj mená priateľov. „Keď bol Mikuláš, začala rozprávať. Najprv povedala ma, potom pekne celé slovo mama! Už aj jej pohľad je iný, je to znova naša Bibka,“ teší sa z pokrokov milovanej dcéry mamina.

Otvoriť galériu
Pomáhajú dobrí ľudia

„Chcem sa naučiť chodiť a ísť naspäť do školy!“ vraví mladá slečna, ktorá mala tohto roku maturovať. Vie, že ju ešte čaká ťažká cesta. Potrebuje veľa ďalších namáhavých, ale aj nákladných rehabilitácií. „Opatrovateľský príspevok zatiaľ nemám, pracuje len manžel. Nemohli by sme si rehabilitácie dovoliť. Za tie vďačíme všetkým ľuďom, čo nám pomáhajú finančne. Naposledy nám prispel Fanklub polície sumou 1 570 €. Niektorí chcú ostať v anonymite. Aspoň touto cestou sa im chcem z celého srdca aj v mene Bibky poďakovať,“ dodala Marcela Rákociová, ktorá dúfa, že Bibka si bude môcť dovoliť ďalšie cvičenia, aby sa postavila na vlastné nohy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci schválili dôležitú novelu: Ide o zdravie pri práci
Igor Matovič 2,18 %
Matovičov človek pomohol bankám: Za odmenu mu bankári ponúkajú lukratívny job
Sergej Šojgu, Andrej Belousou.
Prvé slová Belousova, ktorý má nahradiť Šojgu: Rusko by malo urobiť VŠETKO pre víťazstvo! Desivé plány
Srdcervúci príbeh Tracy, ktorá trpí smrteľnou diagnózou, a tak sa rozhodla podstúpiť eutanáziu.
Foto
Tracy onedlho podstúpi eutanáziu: Zdrvujúce slová ťažko chorej ženy! Jej posledný ODKAZ a srdcervúci príbeh
Na snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši.
Raši: Od Česka chceme odkopírovať všetky dobré riešenia
Magdino zápästie zdobí meno jej dcérky.
Foto
Exmisska Šebestová prežila hororovú autonehodu: Bolestivé NÁSLEDKY po desivej kolízii
Donald Trump.
Trump volá po ďalšom zvyšovaní: Clá chce navýšiť aj na týchto produktoch z Číny!
(ilustračná foto)
Foto
Na večnosť odišiel veľký človek: Zomrela slovenská spevácka a tanečná legenda
Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie.
Lovci lebiek zadržali medzinárodne hľadaného muža! Desivé, čo mal spraviť
Vladimir Putin mal údajne zmeniť svoje priority.
Putin mal zmeniť svoje priority: Pripravuje sa na vojnu mimo Ukrajiny?! Znepokojivé tvrdenia ruského exposlanca
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister financií Kamenický: Slovensko a štáty V4 sa vyslovili proti reforme migračného systému EÚ
(ilustračné foto)
Všetkým na očiach ušiel špeciálne sledovaný väzeň! Takéto scény boli doteraz len vo filmoch