Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2008 17:37 | Správy | Peniaze

Prokopovič kritizoval vládu za situáciu letiska v Bratislave

BRATISLAVA - Poslanec za opozičnú SDKÚ-DS Pavol Prokopovič v utorok kritizoval vládu a ministerstvo dopravy za nečinnosť a meškajúcu koncepciu rozvoja bratislavského letiska.

Jediné, čo vláda podľa neho dokázala na tomto letisku urobiť okrem absolútneho preferovania priamych zadaní pred verejnými súťažami, bola výmena jeho neschopného vedenia za krízového manažéra. Prokopovič ďalej informoval, že požiada predsedu Výboru NR SR pre hospodársku politiku Maroša Kondróta, aby na najbližšie zasadnutie 18. marca zabezpečil prítomnosť ministra dopravy Ľubomíra Vážneho. Minister by mal podľa neho predložiť koncepciu rozvoja bratislavského letiska nielen na plnohodnotné zabezpečenie letnej turistickej sezóny a charterových dovolenkových letov, ale aj na dlhodobejší rozvoj a investície v ďalších rokoch s cieľom jeho priblíženia k letiskám vo Viedni, Prahe či Budapešti. V opačnom prípade chce Prokopovič iniciovať poslanecký prieskum na ministerstve dopravy a na letisku.

"Bratislavské letisko spí, na letisku aj okolo neho je ticho. Okrem jedného parkoviska a technických opatrení, nevyhnutných na zabezpečenie vstupu do Schengenu, ktoré sa postavili za prehnané ceny a bez výberových konaní vlani na jeseň, sa zdá, akoby sa náš letiskový medveď práve otáčal na druhý bok a pokračoval v zimnom spánku," opísal Prokopovič situáciu na Letisku M. R. Štefánika - Airport Bratislava. Poslanec zároveň pripomenul, že po tom, čo vláda schválila 16. januára tohto roku plán rozvoja osobného terminálu na bratislavskom letisku z vlastných zdrojov, minister Vážny tvrdil, že do mesiaca bude hotový podnikateľský plán letiska a v jarných mesiacoch začne výber dodávateľa stavebných prác. Vtedy sa podľa Prokopoviča ešte zdalo, že vláda to konečne začala myslieť s rozvojom letiska vážne, podľa všetkého to však boli zasa len slová. Argumentoval tým, že minister Vážny v reakcii na kritiku nečinnosti vlády na letisku ešte začiatkom vlaňajšieho leta sľúbil, že koncepcia dlhodobého rozvoja letiska bude hotová do konca júna 2007. No aj vlani v decembri podľa Prokopoviča Vážny stále hovoril, že na koncepcii sa pracuje.

Prokopovič porovnal situáciu s nejasným rozvojom bratislavského letiska a aktívne investície zahraničného investora na letisku v Budapešti. Pražské letisko podľa neho takisto vidí jedinú možnosť svojho rozvoja v spojení so silným investorom a už ho aj hľadá. Modernizuje a rozširuje sa aj viedenské letisko. Dokonca aj košické letisko po vstupe strategického investora prežíva veľký rozvoj, uviedol Prokopovič. "Turistická sezóna sa blíži, a tak sa zdá, že letisko v Bratislave bude skôr ako dodávateľa stavebných prác na nový terminál vyberať dodávateľa stanu na odbavovanie pasažierov alebo rovno možno celého stanového mestečka. Neviem, či je to najlepší spôsob ako upútať pozornosť," dodal Prokopovič.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity