Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Infografika

Najznámejší väzeň Slovenska Behan šokoval na súde: Prepusteným dozorcom povedal niečo, čo nik nečakal!

Chvíľky slobody ho vyšli poriadne draho! Ľubomír Behan (25), ktorý vlani postavil do pozoru políciu na celom Slovensku, už pozná svoj trest za útek z najstráženejšej leopoldovskej väznice.

Sudca mu zaň naparil dva roky natvrdo. Dnes si odpykáva takmer 9 rokov za lúpež a ďalších 5 rokov mu hrozí za spreneveru auta.

Svoj útek oľutoval, ospravedlnil sa aj prítomným dozorcom, ktorí v osudný deň vykonávali dozor. Na súde zároveň odznelo, ako mal celý útek prebiehať.

Behan (25) sa s putami na nohách i rukách postavil vo štvrtok pred sudcu trnavského súdu. Svoju vinu priznal, a tak svedkovia nemuseli vypovedať. Prokurátor vo svojej záverečnej reči povedal, že je presvedčený, že obžalovaný svoj útek dlhodobo plánoval. „Zadovážil si mobily a prostredníctvom nich komunikoval s ľuďmi, ktorí mu pomáhali pri úteku. Postavil sa na pieskové hranoly, preskočil betónový plot, sadol na motorku a ušiel,“ povedal na súde prokurátor s tým, že takýto väzeň nemal čo robiť na vonkajšom pracovisku. „Mal otvorenú inú trestnú vec, ktorá nebola ukončená a tiež mal zlé hodnotenie zo Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS),“ zdôraznil prokurátor, ktorý žiadal pre Behana 2 roky až 30 mesiacov.

Otvoriť galériu

 

Bacharom sa ospravedlnil

Behan čin oľutoval a ospravedlnil sa aj prítomným bacharom, ktorí kvôli nemu prišli o prácu. „Nechcel som nikomu ublížiť. Nikomu som nechcel spôsobiť problémy. Je mi to ľúto, no mal som vtedy ťažké obdobie. Mrzí ma aj to, že pracovníci prišli kvôli mne o prácu,“ dodal.

Sudca mu nakoniec za útek naparil dva roky. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. „Ospravedlnenie od Behana beriem, no prácu mi to nevráti. Pracoval som tam 25 rokov a som presvedčený o tom, že to nebola naša chyba,“ povedal jeden z bacharov Vladimír (49), podľa ktorého tam v čase úteku nebolo 6 odsúdených, ako to bolo prezentované, ale 11. „To bolo absolútne neadekvátne, že sme tam boli na taký počet len traja,“ tvrdí.

Otvoriť galériu
Takto ušie z basy.
Zdroj: infografika NČ

„Nemali sme žiadne informácie o tom, že Behan nemal čo robiť na prácach vonku,“ prezradil Gabriel (38), ktorý bol v ten deň úteku veliteľom eskorty. Podľa bývalého bachara Vladimíra sa vždy nájde spôsob, ako mobil odsúdenému do väzenia dostať. „Mobilné telefóny za mrežami fungujú a nikto to nerieši. Nikto ale nechce obviniť nikoho. Spomína sa, že to môžu byť aj príslušníci,“ povedal Vladimír, ktorý však nikdy odsúdenému Behanovi mobil nevidel.

ZVJS toto tvrdenie nepopiera. „Napriek množstvu prijatých bezpečnostno-preventívnych opatrení na elimináciu vnesenia mobilného telefónu nie je možné to úplne vylúčiť,“ uviedol Adrián Baláž zo ZVJS.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona.
Veľký zvrat v prípade smrti Maradonu: Lekárska správa odhaľuje, čo ho skutočne zabilo!
(ilustračné foto)
Chaos na letisku v Budapešti: TOTO na kontrole naozaj niekto prehliadol?!
Dara Rolins zverejila fotky po estetickom zákroku, ľudia ju nespoznávajú.
Foto
Dara po drsnej kritike zverejnila ďalšiu FOTO po plastike: Štipľavý ODKAZ hejterom!
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Polícia reaguje na zmeny v NAKA: Táto vec stále ostáva prioritou
Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Prírodná katastrofa pri Paríži: Po údere prírody zahynula žena († 57)
Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Šetriť si na dôchodok je pre mnohých nutnosťou: Odborník upozorňuje na častú CHYBU
(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
(ilustračné foto)
Chlapec († 12) z Břeclavi zomrel na ihrisku: Usmrtilo školáka TOTO?!
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Foto
Hrozná tragédia, ZRÚTILA sa časť diaľnice: Pri nešťastí zomrelo 36 ľudí