Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.12.2017 16:40 | Šport | Futbal

Víťazi turnaja McDonald´s Cup si užili výlet do Neapola: Najlepší futbalisti leteli za Hamšíkom

Zvíťazili v neuveriteľnej konkurencii a za odmenu cestovali do Neapola! Malí futbalisti zo Základnej školy na ulici Školská 49 v Žiline sa stali víťazmi 19. ročníka McDonald´s Cupu, v ktorom súperilo rekordných 936 škôl z celého Slovenska.

Vo finále zdolali rovesníkov zo Senca vysoko 8:3 a za odmenu dostal celý tím trojdňový výlet do Neapola, ktorý sa uskutočnil uplynulý víkend.

Fotogaléria
22
fotiek v galérii

Desať malých futbalistov sprevádzaných svojimi trénermi Jarom Bačíkom a Martinom Repaským, dvomi sprievodkyňami a novinármi pristálo v piatok popoludní na letisku v Neapole, kde už o niekoľko hodín zhliadli šláger talianskej najvyššej súťaže SSC Neapol – Juventus Turín (0:1). Napriek tomu, že kapitánom Neapolu je Slovák Marek Hamšík, prinajmenšom polovica malých Žilinčanov fandila Juventusu. To im však nebránilo kúpiť si pred štadiónom šály SSC Neapol, s ktorými ochotne pózovali každému, kto si ich chcel odfotiť. Zaujali aj miestnych fanúšikov, ktorí mali hneď ich sympatie, pretože Marka Hamšíka v Neapole doslova zbožňujú. „Marek Hamšík - Grande Capitano!“ volali na malých slovenských žiačikov a spolu s usporiadateľmi im robili koridor, aby sa čo najrýchlejšie dostali na svoje miesta na štadióne. Tam si pozreli zápas, aký dovtedy naživo nevideli žiadny z nich. Polovica šarvancov fandila domácim, polovica hosťom. Spokojnejší boli napokon tí, ktorí držali palce Juventusu. „Je dobré, že vyhral práve Juventus,“ pochvaľoval si Tobias, ktorého futbalový vzor paradoxne nie je z tohto klubu. „Chcel by som byť ako Neymar,“ zdôveril sa malý Žilinčan. O poznanie nespokojnejší s výsledkom bol jeho spoluhráč Samo: „Mám síce na hlave šiltovku Juventusu, ale fandil som Neapolu,“ priznal piatak.

Otvoriť galériu

Úspešný tréner

Žilinčan Jaroslav Bačík sa ako tréner zúčastnil na McDonald´s Cupe už tretíkrát, pričom sa mu už dvakrát podarilo celý turnaj vyhrať. „Z roka na rok je na tomto turnaji lepšia konkurencia. Na Slovensku sa čoraz lepšie pracuje s deťmi už prípraviek a vidno to na kvalite hry jednotlivých mužstiev,“ zhodnotil kvalitu športového podujatia žilinský tréner, ktorému sa veľmi pozdávalo nové pravidlo turnaja v uplynulom ročníku. „Podľa pravidiel muselo hrať na ihrisku vždy minimálne jedno dievča, to je novinka, ktorú zaviedol organizátor. My sme ich mali v tíme až tri. Najplatnejšou z nich bola Nela Lopušanová, ktorá sa stala aj najlepšou hráčkou celého turnaja. Je taká dobrá, že sa vyrovná aj niektorým chlapcom,“ pochválil svoju hráčku tréner, ktorý však vzápätí nezabudol vyzdvihnúť celé družstvo: „Všetci chlapci aj dievčatá, ktoré som mal v tíme, sú pohybovo veľmi nadané deti. Majú priestor na to, aby rozvíjali svoj talent a v budúcnosti sa môže stať, že z niektorého z nich vyrastie úspešný futbalista.“

Otvoriť galériu

Tajné zákutia štadióna

Už deň po zápase sa malým Žilinčanom naskytla nevšedná príležitosť nazrieť do zákulisia neapolského štadióna, kam sa bežný smrteľník len tak ľahko nedostane. Talentovaným futbalistom vybavil túto exkurziu otec Marka Hamšíka. Bolo len niekoľko hodín po zápase, takže ešte nestihli ani poupratovať, a tak mohli malí chlapci napríklad v šatni Juventusu vidieť aj to, čo jedli a pili hráči po zápase. V neapolskej šatni drobcov najviac zaujímalo, kde sedí Marek Hamšík. Okamžite obkolesili jeho miesto a fotili sa pri ňom ako pri svätostánku. Inak, na neapolskom štadióne nechýbajú ani fotky svätých. Miestni futbalisti sú náramne veriaci a pri starom východe na hraciu plochu sú zavesené obrázky niekoľkých svätcov. Práve okolo nich vychádzal na zápasy legendárny Diego Maradona. Malí futbalisti zavítali aj do tlačového strediska, kde ich zaujalo, že novinári po zápase dostávajú nielen informáciu, koľko bolo na zápase divákov, ale aj aká bola tržba. Napríklad na zápas s Juventusom prišlo 55 567 divákov a klub od nich na vstupnom zinkasoval 2 093 584,69 eur! Čo by za taký príjem zo vstupného dali slovenské kluby...

Otvoriť galériu

Pompeje

Víťazný tím McDonald´s Cupu zavítal aj do legendárnych Pompejí - antického mesta ležiaceho na pobreží Tyrrhenského mora. Toto prekvitajúce mesto bolo 24. augusta v roku 79 pochované pod 6-metrovou vrstvou popola zo sopky Vezuv, ktorá sa znenazdajky prebudila a rozsievala smrť v širokom okolí. Pri prehliadke sopkou zničeného mesta deti najviac zaujalo, že v Pompejach boli počas ich rozkvetu verejné WC, ba aj komfortné kúpele. No a v nemom úžase prijali informáciu, že už vtedy bola možnosť stravovať sa formou rýchleho občerstvenia, čo im sprievodkyňa názorne ukázala na zachovalom výdajnom pulte. Nabitý novými zážitkami si malí Žilinčania potom pochutili na pravej talianskej kuchyni, nakúpili domov suveníry a v nedeľu odleteli domov. Viacerí sa zhodli, že to bol najlepší výlet v ich živote. A čo sa im na ňom najviac páčilo? „Samozrejme, zápas Neapol – Juventus,“ zhodli sa malí futbalisti.

Víťazný tím 19. ročníka McDonald´s Cupu: ZŠ Školská 49, Žilina – Hráči: Koloman Frátrik, Šimon Hanuliak, Kristína Oravíková, Vladimír Tobias Horvát, Samuel Hostačný, Tomáš Jakubík, Jakub Jokl, Dávid Kysela, Karolína Ďatková, Nela Lopušanová, tréneri: Jaroslav Bačík, Martin Repaský

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj