Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2017 19:35 | Šport

Ohlasy na žreb Majstrovstiev sveta vo futbale: TOTO povedali tréneri

Piatkový žreb finálového turnaja MS v Rusku zhodnotili tréneri jednotlivých krajín.

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Zo športového hľadiska sú to zaujímaví súperi. V skupine chceme položiť základ našej obhajoby majstrovského titulu. To je náš cieľ."

Reinhard Grindel, prezident DFB: "Je to zaujímavá skupina. Od tohto momentu sa začína pre reprezentačného trénera Joachima Löwa príprava na našich prvých troch súperov na majstrovstvách sveta."

Stanislav Čerčesov, tréner Ruska: "Nikdy sme ešte nehrali so žiadnym z týchto mužstiev. A nikdy som ich ani nevidel hrať. Jediné čo vieme, že Salah hrá za Egypt a Cavani so Suarezom za Uruguaj."

 

Jorge Sampaoli, tréner Argentíny: "Dostali sme súperov, ktorí budú hrať s veľkým entuziazmom. Chorvátsko má neuveriteľne silný stred poľa. Nigéria je nepredvídateľná. Myslím si však, že môžeme postúpiť. Toto sú MS a hoci naši súperi budú úporne bojovať, všetko bude závisieť od nás."

Heimir Hallgrimsson, tréner Islandu: "My sme s Chorvátskom už ako starý manželský pár, zdá sa, že sa nevieme dohodnúť na rozvode. Sme pozitívni a optimistickí, hoci vieme, že naše šance nie sú proti ďalším trom veľké. Môžeme však opäť odohrať životné zápasy a súperom to riadne skomplikovať."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "My nemáme právo na žiadne kalkulácie. Myslím si, že môžeme postúpiť, ale ťažko to takto tvrdiť hneď po žrebe. Nemáme však čo stratiť. Nigéria vyhrala jej kvalifikačnú skupinu bez prehry. Sú mladí a dobrí. Argentína je favorit. A s Islandom sme dvakrát hrali, vieme, aký je dobrý. Skupina nie je najľahšia, ani najťažšia."

Tite, tréner Brazílie: "Musíme sa stále zlepšovať. Ku každému súperovi musíme prispôsobiť hru. Budeme musieť študovať ich štýl hry. Toto sú majstrovstvá sveta a už tú nie sú slabí súperi. Pozrite sa na Taliansko, Holandsko, Čile, sú mimo."

Vladimir Petkovic, tréner Švajčiarska: "Najprv hráme s Brazíliou, práve na tohto súpera sa musíme pripraviť. Je veľký favorit. Kostarika však bola obrovským prekvapením MS 2014, kde sa dostala do štvrťfinále a tam vypadla s Holandskom až po jedenástkovom rozstrele. Srbi vyhrali kvalifikačnú skupinu pred Walesom a Írskom."

Mladen Krstajič, tréner Srbska: "Pre srbský futbal je obrovská česť, že je medzi 32 najlepšími na svete. Myslím si, že so skupinou môžeme byť spokojní. Každý má svoje ambície, a to sa týka aj Srbska. Brazília je obrovský favorit. Rešpekt si zaslúži aj Kostarika. Švajčiari majú výborný tím. My začneme s Kostarikou a práve na to sa musíme pripraviť čo najlepšie."

Juan Carlos Osorio, tréner Mexika: "Toto je dobrá skupine pre Mexiko. Máme dobré šance, musíme sa však kvalitne pripraviť. Niet väčšieho súpera ako Nemecko, je majster sveta a bude to skvelý zápas. Veľmi sa teším, že si zahráme proti nemu. A rozdáme si to ako rovný s rovným. Podceniť nemôžeme dvoch ďalších súperov. Švédi mali v kvalifikácii Holanďanov a Bulharov a zdolali ich. V play off vyradili Talianov. A Kórejská republika je na tom v defenzíve rovnako dobre ako Švédsko, oba výbery ju majú výborne prepracovanú."

Janne Andersson, tréner Švédska: "Teraz už poznáme zloženie našej skupiny a môžeme sa začať na ňu pripravovať. Výsledok žrebu nie je nočnou morou, ale ani vysnívanou skupinou. Jediné, čo môžeme povedať, je, že vieme, čo nás čaká."

Roberto Martinez, tréner Belgicka: "Takmer 21 rokov žijem s britským futbalom, takže v podobe Anglicka je to špeciálny žreb. No vieme, že toto je o majstrovstvách sveta a o príprave na ne. Dostali sme skupinu s Anglickom, Panamou a Tuniskom a je to veľká výzva."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Počas kvalifikácie nemyslíte na deň ako je tento. Budeme tam mať veľa cestovania, ale aj šesť dní oddychu medzi zápasmi. Hneď som si pomyslel na zápas s Tuniskom v roku 1998. Proti africkým mužstvám sme často nehrávali, takže na to sa teraz sústredíme."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument