Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2018 02:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Yxo obklopený ženami: Moje deti sa budem snažiť vychovať!

„Priority mám nastavené jasne a všetok voľný čas venujem rodine. Tá je u mňa na prvom mieste,“ hovorí bez váhania Tomáš Yxo Dohňanský (45), basgitarista skupiny Hex, ktorý je otcom dvoch krásnych dcér Hanky (13) a Emmky (1).

Zaujímalo nás preto, ako sa spolu najradšej zabávajú a či s nimi neplánuje natočiť spoločnú pesničku. Prvorodenou dcérkou Yxa je tínedžerka Hanka z prvého manželstva. V roku 2015 sa druhýkrát oženil. Jeho srdce si získala Anička, u ktorej podľa jeho slov našiel absolútny pokoj a pohodu. Vyvažuje jeho hektické povolanie spojené s množstvom cestovania a ľudí na koncertoch. Minulý rok sa zaľúbenej dvojici narodila dcéra Emmka. 

 
Rozdiely nerobí

Dvojnásobný otec sa všetok svoj voľný čas snaží venovať ratolestiam. Aký je teda otec? „Som najlepší, aký len viem v rámci všetkých povinností a snažím sa tak zadeliť čas, aby som sa mohol venovať svojim dcéram, či už malej, alebo veľkej. Určite by to mohlo byť aj lepšie, ale doba je rýchla a človek má aj veľa povinností, prial by som si, aby sme žili v pokojnejších časoch,“ hovorí. Rozdiely medzi dcérami nerobí a s každou trávi voľné chvíle inak.

 

„Emmka je ešte veľmi malinká, rád sa s ňou hrám, vždy ráno si ju beriem od manželky Aničky, hrávam jej často na gitare a ona sa z toho veľmi teší. Zoberie mi brnkadlo, potom mi ho zas vráti, potom zas ukradne, to ju veľmi baví. Keď je pekne, zoberiem ju na prechádzku a venujeme sa iba sami sebe. Veľa jej rozprávam, ona mi odpovedá bľabotaním,“ smeje sa Yxo a pokračuje. „No a Hanka, to už je veľká baba, tak s ňou chodím veľmi rád na všelijaké výlety, na jar sme boli napríklad v Londýne, teraz na jeseň pre ňu zas niečo chystám. Poznávacie výlety, to nás spolu baví.“ Yxo sa snaží, aby obe deti mali spolu pekný vzťah. „Hanka má už kopec záujmov, začína sa puberta tak priňucháva pomaly k ozajstnému životu a trávi veľa času s kamarátmi. Keď je však so sestrou, tak veľmi pomáha.“

 

Spoločný duet nebude

Otcovia hudobníci radi svoje dcéry angažujú do pesničiek a spievajú s nimi. Hexáci však také niečo v pláne nemajú. „V tomto veku už asi ani nie, počúva úplne inú hudbu ako ja, ale Hex má veľmi rada. Keď bola menšia a mala asi 7 rokov, tak sme si nahrávali videá, kde sme spolu spievali a vymýšľali spolu texty a pesničky. Tak sme sa spolu zabávali. Hanka veľmi rada spieva a hudbu miluje. Neviem, či po mne zdedila hudobný talent, lebo aktívne na hudobnom nástroji nehrá. Je to veľká koničkárka a najviac na svete má rada kone. Je do nich úplne zamilovaná, chodí jazdiť, veľa času tak trávi v prírode, čomu som nesmierne rád, lebo aspoň na chvíľu sa odtrhne od tých mobilov a počítačov.“ Hanka vyrástla do krásy a dokonca je zapísaná v modelingovej agentúre. Ak by z nej bola modelka, jej slávnemu otcovi by to vôbec neprekážalo. „Čokoľvek bude v živote robiť a bude ju to baviť, tak ju podporím. Ak by to mala byť takáto kariéra, tak hovorím, len aby bola vždy slušná a spravodlivá,“ myslí si hrdý otec.

 

S otcom na pódiu

Yxo sa stal prvýkrát otcom pred 13 rokmi, ale rozdiel v tom, ako sa staral o prvorodenú dcéru a ročnú Emmku nevidí. „Veľa ľudí sa ma na to pýta, ale úprimne hovorím, nič sa nezmenilo. Keď bola Hanka malá, snažil som sa jej venovať, vozil som ju do škôlky aj zo škôlky a trávil som s ňou toľko času, koľko sa len dalo. Môj názor je ten, že tu nie sme iba pre prácu, ale hlavne pre svojich blízkych, a to isté sa snažím uplatňovať aj pri Emmke. Možno, že mám menej energie, lebo predsa už ten vek je trošku vyšší. Chodím preto veľa športovať, aby som bol v lepšej kondícii. Užíval som si otcovstvo rovnako vtedy aj teraz. Priority mám nastavené jasne a všetok voľný čas venujem rodine. Tá je pre mňa na prvom mieste. Tie časy, keď sme chodili po všelijakých párty, sú už dávno preč. Možno je to trošku iné, že som už starší a múdrejší,“ smeje sa.

Obe dcéry sa však chodia na tatina pozerať na koncerty jeho domovskej kapely Hex. „Hanka bola už veľakrát, rada sa pozerá zo zákulisia a keď ju tam zbadám, vyvolám ju na pódium, ľudia jej tlieskajú, lebo je fešanda a pekne tancuje. Páči sa jej to, čo robí tatino. Aj Emmka už bola na našom festivale, ale náš koncert ešte celý nevidela, lebo vždy hráme neskoro. Verím, že ďalší ročník už dá. Zatiaľ ma pozerá v televízii, púšťal som jej aj náš nový klip a myslím, že sa jej páčil, lebo si do rytmu hopkala nožičkami.“ Hex má na svete nový album Tebe. „Robili sme na ňom vyše dvoch rokov v domácom štúdiu a potom sme sa zavreli na mesiac do jedného z najlepších štúdií v strednej Európe, lebo sme si chceli dať záležať aj na samotnom zvuku a myslím si, že sa naozaj podaril. Aj booklet, čo je vlastne knižka s krásnymi fotkami od Braňa Šimončíka, máme tam poviedku. Keď nám CD prišlo z tlačiarne, až sa mi rozbúchalo srdiečko, ako je to celé pekne vymyslené. Hlavne kvôli našim fanúšikom, ktorí dostanú niečo pekné od skupiny Hex.“

Nenastala u chalanov z kapely niekedy ponorková choroba? „Nie. Je to možno preto, lebo máme podelené v rámci nášho fungovania úlohy. Každý sa stará o to, čo má, Fefe o texty, Ďuďo o hudobnú stránku, Tibike je taký náš stmeľovací človek, občas sa stará o videá a ja to celé manažujem. Takto nám to fungovalo celý život, nikto nič nevymýšľa a ideme ďalej v takom osvedčenom formáte. Mám pocit, že to máme dobre nastavené,“ uzatvára Yxo, ktorý poteší s Hexom na jar všetkých svojich fanúšikov koncertným turné po Slovensku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli