Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Sen o lepšom živote sa pre Gabriela († 33) skončil po prvom dni v novej práci: Poslal mame fotku a zomrel!

Výstavba tunela Višňové si vyžiadala ďalšiu obeť. Tragédia, ktorá sa odohrala v utorok ráno, vzala život Gabrielovi Polkovi († 33) z Hurbanova.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Trojtonová železná konštrukcia, ktorá sa na neho zrútila, nedala mladíkovi šancu prežiť. Zúfalá mama je v šoku, jej syn do novej roboty nastúpil len deň predtým.

 

Stavba tunela Višňové je sprevádzaná tragickými udalosťami, ktoré si vyžiadali to najcennejšie – ľudské životy. Tak to bolo aj v utorok ráno, keď pod trojtonovou železnou konštrukciou poslednýkrát vydýchol len 33-ročný Gabriel z Hurbanova. Nepomohla prvá pomoc ani záchranári. Sen o lepšej obžive sa pre mladého muža, ktorý len deň predtým nastúpil do novej práce, navždy skončil.

Otvoriť galériu

Posledná fotka mame

„Len v pondelok tam nastúpil robiť. Išiel za väčším zárobkom, tešil sa na to a hneď na druhý deň ráno je mŕtvy. Okolo obeda prišli pre mňa policajti do práce s tým, čo sa stalo. Stále tomu neverím,“ krúti hlavou uplakaná mama Eva (54). Gabi bol jej starší syn, má ešte 30-ročného syna. „Chcel zarobiť viac peňazí, nejako mal smolu na robotu. Aj tu ho nahovoril nejaký kamarát... Ešte mi hovoril, neboj sa, mami, tu zarobím za 10 dní toľko ako inde za mesiac. A tak dal výpoveď vo firme, kde pracoval, a išiel,“ hovorí zúfala matka o synových plánoch.

Tie sa už ale nikdy neuskutočnia. Namiesto spokojného syna plného života teraz čaká doma na rakvu. „On bol taký veselý. V pondelok večer, keď odrobil prvý deň, mi poslal dve fotografie z roboty. Na jednej je tunel a na druhej on pri práci. Tak sa tomu tešil,“ dodáva Eva. Sama tomu ešte stále nemôže uveriť. „Manžel je kamionista, je v Belgicku. Vracia sa domov, neviem, ako tú cestu zvládne,“ plače.

Na priateľku nemajú telefón

Zmieriť sa s niečím takým hrozným bude pre súdržnú rodinu veľmi ťažké. „Ani neviem, ako tam Gabi pracoval, spomínal, že si musí vybaviť živnosť, ale či ju mal, to neviem. Vlastne nič konkrétne neviem, len že má ísť na pitvu,“ tíško rozpráva matka, ktorá stratila milovaného syna. Jej žiaľ je priveľký, bolesť sa nedá utíšiť. „Gabi mal novú priateľku, už bola aj u nás. Je z Maďarska, ale nemáme na ňu žiadny kontakt, nič, ani jej nevieme dať vedieť, čo sa stalo,“ spomenie si v plači. Vo veľkom dome v Hurbanove zrazu zavládne mrazivé ticho. V kuchyni sedia dve plačúce ženy, mama a babka Gabriela, ktorému sa jeho sen o vyššej mzde stal osudným. Zrazu sa Eva pozrie a s veľkými očami plných sĺz sa opýta: „Čo mám teraz robiť?“ Odpoveď však neprichádza.

Tragédiu objasnia kamerové záznamy

Nešťastie sa stalo v posledný októbrový deň po ôsmej hodine ráno. Podľa informácií hovorkyne záchranárov Aleny Krčovej sa Gabriela († 33) kolegovia, ešte po tom, ako žeriavom zdvihli oceľovú konštrukciu, ktorá naňho spadla, snažili do príchodu záchranárov aj sami oživovať. Žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Príčiny nešťastia budú vyšetrovať inšpektori z Banského úradu v Prievidzi, ktorí majú k dispozícii aj všadeprítomné kamery na stavenisku. Čo presne sa v osudné ráno na stavbe tunela dialo, vyšetruje aj polícia. „K usmrteniu 33-ročného muža došlo za doposiaľ presne nezistených okolností,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Ako došlo k nešťastiu

Otvoriť galériu

1. Podľa svedkov Gabriel († 33) pomáhal pri premiestňovaní oceľovej konštrukcie, ktorú presúval žeriav.

2. Ťažká trojtonová konštrukcia už bola na zemi, keď sa prevrátila a spadla rovno na robotníka.

3. Kolegovia žeriavom oceľovú konštrukciu zdvihli a snažili sa Gabriela do príchodu záchranárov aj sami oživovať. Žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Stavba tunela Dubná Skala – Višňové

10. apríl 2017 - Smrť geodetky Márie († 25)

Geodetku z Raslavíc stálo život rozhodnutie prijať ponuku Petra (45) a nechať sa odviezť z tunela v kolegovom terénnom aute, aj keď pôvodne plánovala prejsť pešo. Vodič bagra, ktorý sa so strojom otáčal, narazil do auta, v ktorom sa viezli, a pritlačil jeho predok tak, že časť tereniaka úplne zdemoloval.  Mária, ktorá sedela na sedadle spolujazdca, nemala šancu prežiť.

27. apríl 2017 - Evakuácia robotníkov

Vznietili sa káble a hasiči museli zo zadymeného tunela evakuovať 18 robotníkov.

17. máj 2017 - Skala rovno do hlavy

Skúsený pracovník, ktorý staval diaľnice 10 rokov aj v zahraničí, skončil v kóme po tom, ako odstreľovali v tuneli kamene. Odrazený kameň trafil Miroslava (43) z Novej Bystrice rovno do hlavy, firma uviedla, že sa nachádzal v bezpečnostnej zóne. Muža viezli do nemocnice v Martine, kde ho okamžite aj operovali.

Október 2017 - Smrť Gabriela († 33)

Mladý živnostník zomrel po tom, ako pomáhal pri premiestňovaní oceľovej konštrukcie, ktorú presúval žeriav. Trojtonová konštrukcia spadla rovno na robotníka. Kolegovia sa ho snažili oživiť až do príchodu lekárov, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: roj, Novy Cas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vlajka Maďarska (ilustračná fotografia).
EÚ odklepla nový migračný pakt: Maďarsko sa búri! Škodlivé a nerozumné... tvrdia
(ilustračné foto)
V Írsku chcú klepnúť po prstoch fajčiarom: Rázne rozhodnutie, pozrite sa, čo vymysleli
Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?
Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!