Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2017 10:27 | Správy | Politika

Exriaditeľa Markízy Ruska obvinili z objednávky vraždy: Reakcia exmanželky Viery hovorí za všetko

Obrovský šok! Bývalého šéfa Markízy a exministra hospodárstva Pavla Ruska obvinili z objednávky vraždy svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Ďalšími troma obvinenými sú mafiáni Miloš Kaštan, Róbert Lališ (Kýbel) a Mikuláš Černák. A má to byť práve bývalý boss podsvetia Černák, kto Ruska policajtom udal!

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Bývalý šéf Markízy je podozrivý z toho, že si v roku 1997 objednal u Černáka vraždu Volzovej, s ktoru mali spoločný podiel v Markíze a mali spolu spory. Podľa informácií denníka SME si najal priamo mafiánskeho bossa Černáka za 20 miliónov korún (664-tisíc eur), pričom 500-tisíc korún aj dopredu zaplatil. „Rusko povedal, že to bude dobre zaplatené a že jemu tam ide o veľa. Hlavne, že to musí byť urobené čisto,“ uviedol podľa SME Černák v trestnom oznámení, na základe ktorého začala polícia konať. Obávaný boss si odpykáva za vraždy doživotie, pred niekoľkými rokmi sa rozhodol postupne odkrývať svoju minulosť a zločiny.

Rusko a Volzová mali podiely v televízii rozdelené na polovicu. Podsvetie ju malo uniesť, donútiť prepísať podiel na neznámu osobu a následne ju malo zlikvidovať. Dokonaniu plánu malo zabrániť len Černákovo zatknutie v roku 1997. Volzová už medzičasom pricestovala z Nemecka, kde dlhodobo žije, aby vypovedala. „Mala som aj signály od ľudí z Markízy, že som v ohrození. V tom čase som sa zdržiavala striedavo na Slovensku a v zahraničí. Bolo to nepravidelné, aby som ten kolotoč prerušila. Necítila som sa bezpečne. Môj vtedajší spoločník chcel, aby som Markízu opustila. Chcel ma odtiaľ dostať,“ citovalo ju SME. Volzová podľa svojich slov vedela, že ju sledujú, bála sa o seba a dokonca v Hainburgu podpísala pred notárom, že ak niečo prepíše, tak pod nátlakom.

 

Otvoriť galériu
Rusko tvrdí opak

Likvidáciu Volzovej mal Černák organizovať spolu so sýkorovcami, preto medzi obvinenými figuruje aj šéf skupiny Kýbel. Prekvapivo znie, že stretnutie Ruska s Černákom mal organizovať súčasný šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý sa s ním mal podľa Ruska poznať. Rusko to povedal v rozhovore zo začiatku roka, kde on, naopak, obvinil Volzovú z toho, že si pre spory chcela objednať jeho vraždu. „Jeden čas mi volala pani Nagyová – šéfka sekretariátu predsedu vlády Mečiara. Bolo to tesne po udelení licencie. Povedali mi, že zachytili objednávku Volzovej na mňa. A aby som sa vypratal z mesta, kým nebude pokoj,“ tvrdil vo februári Rusko. S Černákom sa chcel stretnúť len preto, aby si overil, či je to pravda, pretože bez Černákovho vedomia sa na Slovensku nedialo nič.

Celý spor sa pritom udial pred známou kauzou Gamatex, keď sa snažil Markízu násilím ovládnuť Marián Kočner. Toho informácia o Ruskovom zadržaní prekvapila. „To je nejaká blbosť,“ povedal pre Nový Čas s tým, že bližšie sa vyjadrí, až keď obvinenie potvrdí polícia. S Volzovou sa Kočner pozná, pokladá ju za osobnú priateľku, avšak tvrdí, že ju už asi 15 rokov nevidel. Aj keď v čase sporu v roku 1998 Rusko a Kočner stáli proti sebe, dnes sú priatelia. Kočner dokonca Ruskovi finančne pomohol. Samotná Volzová sa z Markízy stiahla v roku 2001.

Exmanželka Viera Rusková: Je to hlúposť

Neviem, komu záleží na tom, aby takéto obvinenie vzniesol. Je to hlúposť. To, že boli konflikty medzi Pavlom Ruskom a pani Volzovou a mnou, to je všeobecne známe. Pani Volzová mi dala výpoveď v roku 1997. To, či si ona dala objednať vraždu Ruska, ja neviem.

Čo na zatknutie hovoria markizáci?

Patrik Herman (42), moderátor

Otvoriť galériu
Bolo všeobecne známe, že v tom čase boli vzťahy medzi nimi (Ruskom a Volzovou, pozn. red.) napäté, ale tejto verzii neverím.

Henrich Krejča (44), šéfredaktor spravodajstva Markízy

Otvoriť galériu
Pri tejto informácii som zostal veľmi zaskočený, je to pre mňa poriadny šok. Počkám si na záver vyšetrovania a následne si vytvorím kompletný názor.

Jozef Pročko (52), zabávač

Otvoriť galériu
Keď Rusko niečo objednal a vyšetrí to naša polícia, tak pôjde do basy. A keď si Rusko nič neobjednal, tak Černák do basy nepôjde. Z jediného dôvodu - už tam je.

Danica Nejedlá (45), moderátorka

Otvoriť galériu
Vôbec neviem, o čo ide. Netuším, vôbec...ťažko povedať. Je to pre mňa nepredstaviteľné. Je to prekvapujúce.

Daniel Krajcer (48), politik

Otvoriť galériu
Daniel Krajcer (48).
Zdroj: kf, Tivi.sk
Absolútne o tom nič neviem, nič o tom netuším. A keď o niečom nič netuším a v zásade som šokovaný, tak k tomu neviem nič povedať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas, Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vladimir Putin.
Kyjev má vážnu výzvu na svojich spojencov: Týka sa Putina! To sa mu páčiť nebude
Foto
Nešťastie na diaľnici: Na D1 sa PREVRÁTIL autobus! Desivé FOTO
Košická Steel aréna má prejsť veľkou rekonštrukciou.
Steel Arénu v Košiciach obnovia: Modernizácia za skoro 6 MILIÓNOV! Čo bude nové?
(ilustračné foto)
Svidníčan triedil šrot a vtedy to zbadal: Krvi by sa mu nedorezali
Energetické nergetické nápoje negatívne ovplyvňujú vývoj mozgu a vznik závislostí
Energetické nápoje už pijú aj deti: Strašné následky! Prečo ich nepiť?
Feet of a couple in bed under the white blanket
Ľudia sú z toho pohoršení! Pre mnohých je to bizarná vec: Robíte ju s partnerom aj vy?
Ján Ďurovčík s manželkou Barborou
Ďurovčíkova mladučká manželka prezradila, čo nemala: Janko, to fakt robíš TOTO doma?!
Tragická nehoda v Žiarnovici.
Autentické VIDEO z tragédie v Žarnovici: Muža († 59) s bicyklom doslova zvalcovalo auto
(Ilustračné foto)
Rodičia prišli o dcérku († 3) pri tragickej nehode: Dojemné gesto! Olinkine orgány zachránili už 3 životy
Prachový diabol sa vznášal nad poľom.
Váš Tip
Prachový diabol strašil na Zemplíne: Aha, ako poletoval nad zemou!
Deti majú prísne pravidlá, ktoré musia dodržiavať.
Elena je extrémne PRÍSNA mama: Svoje deti TRESTÁ drastickými metódami! Je to normálne?
Čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Minister hovorí o OBROVSKOM význame! TOTO sú ich plány