Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2017 06:00 | Šport | Šport mix

Úprimné slová Petry Vlhovej: Chýba mi Zuzulová!

Už sa nevie dočkať. Petra Vlhová (22) včera odcestovala do rakúskeho Söldenu, kde 28. októbra pretekmi v obrovskom slalome odštartuje Svetový pohár.

Najvšestrannejšia slovenská alpská lyžiarka v novej sezóne začne jazdiť aj super-G a alpskú kombináciu, aby mohla výraznejšie zasiahnuť do bojov o veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša odštartovala minulú sezónu výborným ôsmym miestom v obrovskom slalome v Söldene a zakončila skvelým vystúpením v Aspene, kde triumfovala v slalome a v obrovskom slalome bola siedma. „Do prvého štartu zostávajú necelé dva týždne a neviem sa už dočkať. Samozrejme, že budem v inej pozícii, keďže vlani som štartovala z druhej päťdesiatky a teraz budem žrebovaná z pozície osem až pätnásť. Pred prvými pretekmi nikto nevie, ako na tom je, no v obráku sa cítim dobre a aj silnejšia,“ uviedla včera v Bratislave Petra Vlhová.

V sezóne ju čaká rekordných 30 štartov, čomu podriadila aj extrémne náročnú prípravu. „Tréneri zistili, že moje telo je dosť silné, tak mi pridávali. Pred nami je však olympijská sezóna a bolo to potrebné. Dala som do toho 120 percent, teraz to už len dolaďujeme. Je možné, že každým rokom bude pretekov viac a viac. Jediné, čo mi prekáža, je cestovanie. Je to však súčasť môjho športu, ktorý robím rada,“ usmiala sa jedna z najlepších svetových slalomárok, ktorá už patrí medzi elitu aj v obrovskom slalome a do repertoáru si najnovšie zaradí aj super-G s kombináciou. Cieľom je postupný útok na veľký glóbus.

 

„Ciele si dávam vždy najvyššie. Budem sa snažiť potvrdiť pozíciu v najlepšej slalomárskej päťke a keď to bude lepšie, budeme len radi. To platí aj pre obrovský slalom, v nových disciplínach ťažko predvídať. Náš cieľ je posúvať sa v celkovom hodnotení a zaútočiť na veľký glóbus, k čomu sme potrebovali tretiu disciplínu. V budúcnosti možno pridáme aj ďalšiu,“ vysvetlila Vlhová, ktorá zjazd trénovala už aj v lete. Vo Švajčiarsku si dokonca merala sily aj s mužmi. „Bez dobrých výsledkov by to nebolo možné. Myslím si, že som ich aj trošku popreháňala. V každom prípade to bol pre mňa skvelý sparing, pretože chlapi jazdia úplne inak než ženy,“ pochvaľuje si spestrenie prípravy Petra Vlhová.

 

Chýba jej zuzulová

Petra Vlhová je v kontakte aj so slalomárkou Veronikou Zuzulovou, ktorá je po operácii kolena. „Píšeme si a mrzí ma, čo sa jej stalo. Doteraz sme boli na seba zvyknuté, reprezentovali sme Slovensko a navzájom sme sa ťahali. Budem si však robiť svoju prácu a verím, že bude čo najskôr opäť pri mne,“ zaželala si Vlhová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona.
Veľký zvrat v prípade smrti Maradonu: Lekárska správa odhaľuje, čo ho skutočne zabilo!
(ilustračné foto)
Chaos na letisku v Budapešti: TOTO na kontrole naozaj niekto prehliadol?!
Dara Rolins zverejila fotky po estetickom zákroku, ľudia ju nespoznávajú.
Foto
Dara po drsnej kritike zverejnila ďalšiu FOTO po plastike: Štipľavý ODKAZ hejterom!
Úmrtie študenta († 17) na internáte v Piešťanoch: Čo sa mladému chlapcovi malo stať osudným?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Polícia reaguje na zmeny v NAKA: Táto vec stále ostáva prioritou
Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Prírodná katastrofa pri Paríži: Po údere prírody zahynula žena († 57)
Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Šetriť si na dôchodok je pre mnohých nutnosťou: Odborník upozorňuje na častú CHYBU
(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil povolenú rýchlosť.
Foto
Vodič poriadne prekročil povolenú rýchlosť: Dychová skúška hovorila za všetko!