Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nemajú pud sebazáchovy? Opití vodiči spôsobili nehody, tí z východu nemali ani vodičáky

V Trnavskom kraji v piatok ráno havaroval kamión s opitým vodičom. Alkoholom potúžení vodiči majú problémy aj v Prešovskom kraji.

Polícia v piatok ráno zasahovala pri nehode kamióna. Iba duchaprítomnosť oprotiidúceho vodiča a priestorové pomery v okolí cesty zachránili vodiča osobného auta pred čelnou zrážkou s kamiónom. Ukrajinský kamión išiel od Trnavy na obec Špačince, kde prešiel do protismeru. Vodič, ktorý bol v blízkosti, stihol strhnúť riadenie do poľa. Krátko po nehode sa zdalo, že príčinou mohol byť mikrospánok vodiča kamiónu. Policajti pri dychovej skúške vodičovi kamióna zistili v dychu 1,07 mg/l alkoholu, čo je v prepočte viac ako 2 promile alkoholu.

Oboch vodičov previezli do trnavskej nemocnice, vodič osobného auta VW Golf utrpel ľahké zranenia. Rozsah zranení u druhého vodiča zatiaľ nie je známy. Ukrajinský kamión sa prevrátil a úsek bol do 12 hodiny neprejazdný. Vyšetrovateľ začne vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov - uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Otvoriť galériu

V Prešovskom kraji pili alkohol nevodiči

Šoféra (28) z Prešova za volantom BMW 530 zastavili policajti vo štvrtok okolo 2,30 hod na prešovskom sídlisku Sekčov. Auto jazdilo z jednej strany jazdného pruhu na druhú. Pri kontrole policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, Pri dychovej skúške mu zistili 0,62 mg/l, čo je prepočte takmer 1,3 promile alkoholu Policajti muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky vodiča umiestnini do cely policajného zaistenia.

 

Druhého nevodiča za volantom osobného auta pod vplyvom alkoholu zistili policajti v obci Lendak (okres  Kežmarok). Vo štvrtok  okolo 6,20 h mladík (18) za volantom auta Chevrolet Aveo pred obcou Lendak prešiel autom do protismeru a bočne sa zrazil s protiidúcim autom Škoda Octavia. Po náraze dostal mladík šmyk a vozidlom zišiel z cesty. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Dychová skúška bola u mladého ročného Lendačana pozitívna - nafúkal 1,37 mg/l alkoholu, čo je v prepočte takmer 2,9 promile alkoholu. Zároveň policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Mladý nevodič bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a stíhaný je na slobode - uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Judge holding gavel in courtroom
Je rozhodnuté! Voľby starostu v tejto obci sú neplatné: Toto je dôvod
 Záchranári pomáhajú 88-ročnej žene po evakuácii z mesta Vovčansk
Perfektný úspech ukrajinskej armády: Aha, čo sa im podarilo pri Charkove
Čviriková Hriadelová (49) sa počas moderovania športu ukázala v sýtoružových odvážnych šatách.
FotoVáš Tip
Karol zapol športové správy, o chvíľu musel lapať po dychu: Čviriková Hriadelová vytasila bomby v nadupadom dekolte!
Aby ste navštevovali pumpu menej často, nemusíte dusiť motor, ale treba jazdiť s rozumom.
Úspornejšia jazda sa vám môže poriadne vypomstiť: Pozor, takéto poruchy vám hrozia!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Kaliňák má veľké plány: Chcel by uzavrieť dôležitú zmluvu
Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vyrastie v Banskej Bystrici nová nemocnica? Zuzana Dolinková avizovala najbližšie plány
Vladimir Putin
Napĺňajú sa vyhrážky o jadrovom útoku? Desivé rozhodnutie Ruska!
Palestínčania vysídlení v dôsledku izraelskej leteckej a pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy kráčajú cez provizórny stanový tábor západne od mesta Rafah
Z Rafahu je mesto duchov: Domov opustilo takmer 450 000 ľudí
Man drinking alcohol while driving in his car
Zbláznil sa? Opitý vodič si sadol sa volant: Nešlo o jediný prehrešok!
Ilustračné foto.
Colnému úradu prešli rukami tisíce liekov: Mali liečiť COVID-19 či potenciu! Prečo predstavujú riziko?