Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Braňo Mojsej o kauzách exmanželky Nory: Toto si myslím o jej manželstve s Versačem

Hudobník Braňo Mojsej (49) musí stále riešiť veci, ktoré ho dodnes spájajú s exmanželkou Norou (58).

Udalosti nabrali na obrátkach po tom, ako sa vlani Nora vydala za nitrianskeho podnikateľa Františka Kabrheľa (40), prezývaného Versače. Odvtedy Mojsej nemá pokoj a onedlho ho čaká súd. Pri rozhovore si dával pozor, aby ani jedného z nich neoznačil priamo menom.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Pri vašom apartmáne v Tatranskej Lomnici 13. augusta už po niekoľký raz vybuchla nálož. Koľký to bol výbuch?

Stalo sa to už piatykrát. Doteraz to bolo vždy tak, že nálož vybuchla vtedy, keď tam nikto nebol, v čase keď bol apartmán aj celý dom skoro prázdny. Tentoraz sa svietilo a bolo jasné, že vnútri sa niekto nachádza.

Boli ste teda vnútri?

 

Bol som práve v apartmáne s priateľkou a s jej len 9-ročnou dcérou! Ten človek, čo to spravil, musel vedieť, že vnútri je maloleté dieťa. Cez pootvorené okno ju bolo určite počuť, nielen ju, aj telku. Pár dní tam bol čulý ruch, pred vchodom sa hrali deti... Obyvatelia z okolia potvrdili, že okolo domu sa pohyboval neznámy muž a vypytoval sa na mňa. Určite ten, kto sondoval cez deň terén, vedel, že je tam dieťa. Toto sa nerobilo ani za najhorších čias na Sicílii. Zrejme ide objednávateľovi o veľa, keď ho nezastavila už ani prítomnosť osôb, navyše dieťaťa vo vnútri. Tentoraz však nielen psovod so psom odviedol veľmi dobrú prácu, ale aj pyrotechnik a ďalší vrátane všímavých obyvateľov. Páchateľ bol vyrušený a spadlo mu to na zem, pri úteku tam zopár predmetov zanechal...

 Je to podľa vás stále ten istý páchateľ ako v minulosti?

Podľa vyjadrenia expertky je to stále ten istý človek s tým istým motívom. Predstavte si, že idete zaspávať s pocitom, že neviete, čo v noci vedľa vás rachne. Má to všetky črty terorizmu. Nielen ja už mám toho dosť, ale aj obyvatelia Tatranskej Lomnice, ktorí sú mimoriadne aktívni a prinášajú množstvo informácií zo svojich súkromných videozdrojov. Ďakujem aj mestu a správcovi budovy, ktorý okamžite prijal opatrenia a pod kamerami a inými technickými zariadeniami je celý objekt. Veď je možno narušená statika budovy, práve sa robí posudok. Tlaková vlna bola veľmi silná a ohrozovala hocikoho, kto by práve kráčal v okolí 20 metrov. Ten, kto sleduje celkovo situáciu od určitého roku, vie presne, o čo komu ide, no ja nebudem konkrétny.

Zachytila teda útočníka bezpečnostná kamera?

V tomto štádiu vyšetrovania sa, žiaľ, k tomu nemôžem vyjadriť. Bol som takto poučený vyšetrovateľom. Vyšetrovanie napreduje veľmi precízne. Každý deň pribudne nová informácia či skutočnosť vedúca k páchateľovi, komunikátorovi, objednávateľovi. Tam sa musí vyskladať mozaika od A po Z. Úspešne sa skladá, ak už aj nie je. Pribúdajú ešpézetky, fotky a zaujímavé informácie. Policajné autá sú tam stále, či civilné alebo hliadkujúce. Aj susedia prijali určitú stratégiu a situáciu nepodceňujú.

Otvoriť galériu

Myslíte, že to robí niekto, koho poznáte a má s vami konflikt, alebo si na to niekoho najal?

Ja osobne konflikt s nikým nemám. Konflikt majú medzi sebou dve osoby a nevedia ho zrejme vyriešiť. Ten, kto chodí k apartmánu, je niekto, kto opakovane koná na niekoho pokyn s úmyslom donútiť ma konať proti mojej vôli, pod hrozbou a tlakom. Je to jasné z esemeskových správ, ktoré som dostal v júli od troch ľudí, ktorí sú navzájom prepojení. Požiadavka bola rovnaká, a ja som ju nesplnil.

Je verejne známe, že ten apartmán na vás kedysi prepísala dnes už vaša exmanželka Nora. Vy ste ho neskôr prepísali na syna. S Norou sa teraz o apartmán súdite. Súvisí s tým podľa vás ten útok s výbušninou?

Nesúdim sa s ex, ale s inou osobou, ktorá mala dlhoročné súdne spory práve s mojou ex, ktorá pravidelne zažívala presne to čo ja teraz. Zázrakom nastal však zmier, zamilovali sa do seba a výbuchy sa už niekde nekonajú, všetka špina je nasmerovaná iba na moju osobu. Môj názor je jasný, toto nie je môj problém. Je to problém dvoch, ktorí ho zrejme nevedia riešiť normálnou formou. Apartmán je zrejme len jednou možnosťou riešenia, to vedia však len sporné strany. Na syna som to prepísal s vedomím ex v dobrej viere. Ale prečo zrazu niečo vybuchuje iba tu, a nie ako predtým trikrát po sebe na dvoch miestach skoro súbežne? Je tu množstvo otázok... Je rozdiel byť ženíchovou nevestou alebo stať sa rukojemníkom.

Vaša exmanželka chodila po súdoch, lebo bola obvinená z viacerých podvodov, mesiace strávila vo väzbe. Viackrát naznačila, že to nebolo tak, že vy ste o ničom nevedeli, ale že ste dokonca boli hlavným aktérom týchto vecí. Chcete k tomu niečo povedať?

A znovu sme pri tom, o čom som už hovoril. Je to taktika. Špina? Hodíme ju na Mojseja! Niekto ju zrejme do niečoho namočil a teraz sa potrebuje očistiť. Je potrebné predsa na niekoho ukázať prstom, presmerovať pozornosť. Bol som jej manžel, stále nablízku, bývali a žili sme v spoločnej domácnosti, no v pracovných dňoch sme mali každý svoj program od rána do popoludnia. Spolu sme boli pracovne, len pokiaľ išlo o spoločnú prácu na televíznych projektoch. Čiže ešte raz, nič s tým nemám, o ničom som nevedel a nikdy som sa o to nezaujímal.

Nora sa vlani prekvapivo vydala za svojho dlhoročného nepriateľa Františka Kabrheľa Versačeho, s ktorým sa súdila pre nesplatenú pôžičku 850 000 eur. Svadbou sa vyhla pokračovaniu súdneho konania a base. Vy veríte v manželstvo Nory a Versačeho?

Ja verím v Boha. Spýtajte sa hocikoho na ulici a tam nájdete na to odpoveď. Alebo možno na súde, ak podáte žalobu na neplatnosť manželstva. Stačí čítať posledné vyjadrenia oboch v médiách a ste v obraze.

Otvoriť galériu

Súd o apartmán v Tatrách vás čaká v septembri. Čo ak oň prídete?

Moja ex mi darovala apartmán a v roku 2011 tento úkon napadol jej terajší manžel. Predmetom sporu je neúčinnosť právneho úkonu. Žalovaný som ja aj môj syn v druhom rade, na ktorého som apartmán previedol, ale to bolo ešte pred tým, ako bola Nora vo väzbe. Nie ako sa tvrdí, že som to spravil, keď bola za mrežami. Ja sa budem na súde brániť, predložím svedecké aj listinné dôkazy a nezávislý súd rozhodne. Bodka. Prijmem rozsudok a budem ho rešpektovať, či bude tak, alebo naopak. Nie som si vedomý niečoho, čo by som nerobil v súlade so zákonom. Nehrám žiadne špinavé hry ako niekto, kto mi pošle esemesku, že keď neprepíšem apartmán na určitú osobu, tak dá zbúrať dom, kde býva moja matka. A potom ju dvaja muži navštívia a začnú kričať na 70-ročnú osobu, ktorá má 42 kíl a úplne iné starosti... To je už vrchol primitivizmu, hyenizmu a úbohosti.

Vaša mama žila v polorozpadnutom dome, ktorý okrem vás vlastnila aj vaša exmanželka Nora, tá ho však prepísala na manžela Versačeho. Ten tvrdil, že životné podmienky vašej mamy sú zlé a kašlete na ňu. Prečo ste sa o ňu nestarali?

Najprv som mame kúpil byt, bývala v ňom s mojím nevlastným bratom. Predali ho. Tak som im kúpil dom, ktorý som v roku 2004 zrekonštruoval. Sama sa rozhodla, ako a akým štýlom bude žiť... Ja som s ňou nevyrastal, nemám k nej až taký citový vzťah, no je to moja biologická matka, ktorej som pravidelne zabezpečoval drevo, potraviny a podobne. Stačí sa opýtať ľudí v Smolníku. Vždy som vyriešil problém, ktorý mala.

Chodievate za ňou?

O mamu sa starám 22 rokov. Chodil som niekedy častejšie aj k nej, ale potom som to riešil iba vyložením nákupov pred dom. Žiaľ, veľa vecí sa ihneď rozpredalo... Až teraz po smrti brata mi porozprávala svoj žalostný príbeh.

Čo je s mamou teraz?

Už je odtiaľ preč, našiel som jej nové miesto na život a v jej dome už úraduje čerstvý maturant, pardon, možno o rok už inžinier dizajnér. On je polovičný vlastník, tak sa treba starať - platiť poplatky, pokosiť, latrína je plná. Roboty je tam dosť a agroturistika je in. Môže sa realizovať, nech ľudia vidia, aký je to skvelý človek.

Otvoriť galériu

Vo Versačeho rukách skončila aj známa vila na Pereši, kde ste žili s Norou. Nie je vám to ľúto?

Vôbec. Dlhy prevyšovali hodnotu. A dávno predtým tam bol odborník na geopatogénne zóny a povedal, že ten dom na Pereši neočistí od škodlivej energie nič na svete. Okrem iného v tej časti je veľmi vysoká spodná voda, ktorá zaplavuje suterén. Ja na Pereš ani nemôžem odbočiť, lebo mi hneď prichádza fyzicky zle. Tam skrátka niečo je... Ale to už nie je môj problém.

Ako vlastne teraz žijete? Čo robíte?

Snažím sa žiť normálne, pracovať a byť čo najdlhšie v abstinencii - ja netajím, že mám problém s alkoholom. Veľmi rád by som sa momentálne venoval pomoci závislým, spúšťam ďalšie anonymné poradne pre závislých a ich blízkych. Ale od začiatku prázdnin sa venujem iba týmto veciam a chodím od jednej policajnej stanice k druhej, zbieram dôkazy, spisujem zápisnice, dostávam výhražné esemesky... Cítim sa ako živý štvanec. Od normálneho života to má ďaleko.

Neobávate sa, že pod tlakom opäť siahnete po alkohole?

Paradoxom je, že takéto situácie ma vždy posilnili a abstinenciu som neporušil. Síce mi sem-tam blikne krátkodobá myšlienka na alkohol, ale držím sa. Tieto starosti ma vlastne držia vo veľmi dobrej kondícii, musím byť stále v strehu, sústredený a potom je alkohol mimo.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Andrej Ďuríček

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Zrážka nákladného a osobného auta sa neobišla bez vážnych následkov
Zrážka nákladiaku s osobným autom sa neobišla bez následkov: Ženu museli previezť do nemocnice
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Vysídlení Palestínčania z mesta Rafah z juhu Pásma Gazy prichádzajú do mesta Dajr al-Balah v strednej časti Pásma Gazy.
Ľudia v panike utekajú z Rafahu, boja sa útoku Izraela: Hrozivé slová z OSN
Sebastianova diagnóza vystrašila celú rodinu.
Foto
Sebastian sa vycikal vo vani a vodu sfarbila krv: Z toho, čo spravili lekári, mame trhalo srdce!