Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2017 11:00 | Správy | Politika

Vplyvný podnikateľ v pozadí slovenskej politiky: Kto si u Gučíka podáva kľučku? Na zozname sú Fico aj Kollár!

Vplyvný muž v pozadí slovenskej politiky! Bývalý herec a exriaditeľ TA3 Michal Gučík (54) sa z povedomia verejnosti v posledných rokoch vytratil.

Jeho meno sa začalo opäť objavovať až teraz, keď preniklo na verejnosť, že radí šéfovi parlamentu Andrejovi Dankovi (43). Práve do Gučíkovho domu zavítal minulý týždeň aj Béla Bugár (59), ktorý sa snaží urovnať spor medzi Dankom a premiérom Robertom Ficom (52). Nový Čas zistil, že kľučky na podnikateľových dverách si podávajú ľudia z celého politického spektra a pred Gučíkovým domom v krušných časoch parkovalo aj auto samotného Fica.

 

Vládna kríza neustáva ani týždeň po tom, čo Andrej Danko vypovedal koaličnú zmluvu. Už dnes má pritom opäť zasadnúť koaličná rada, kde sa rozhodne, ako ďalej. Okrem nezhôd v koaličnej zostave pritom kríza odhalila aj osobu, ktorá je s politikmi prepojená, no doteraz sa o nej len šepkalo. U Michala Gučíka sa minulý týždeň vystriedal šéf parlamentu aj Béla Bugár. „Predpokladám, že pán Gučík radil Dankovi ako mediálny konzultant, čo má hovoriť a čo nie,“ vysvetlil rokovanie v Gučíkovom dome podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Otvoriť galériu

Predseda Mosta tvrdí, že vládnu krízu riešili u vplyvného podnikateľa len náhodou. „Hovorili sme tam o tom, aká je jeho predstava (Dankova, pozn. red.) a že čo najrýchlejšie treba zvolať koaličnú radu. Že bol práve u pána Gučíka, tak som išiel tam, kde teda bol,“ vyjadril sa Bugár.

Nový Čas zistil, že v Gučíkovom dome sa v minulosti vystriedalo viacero politikov. Medzi nimi nechýbal ani premiér Robert Fico ešte v januári tohto roka. Zhodou okolností len pár dní po tom, čo Danko vyzval vtedajšieho šéfa regulačného úradu Jozefa Holjenčíka, aby odstúpil. Auto, ktoré využíva predseda vlády, parkovalo priamo pred podnikateľovým domom - 25. januára.

Otvoriť galériu

Niekoľko dní nato predseda Danko vyhlásil, že kvôli Holjenčíkovi „môže dôjsť k prvej vládnej kríze“. Úrad vlády sa k otázkam, čo tam Fico robil, do uzávierky nevyjadril. Samotný Gučík svoje stretávky s politikmi komentovať odmieta. „Prepáčte prosím, ale nevidím dôvod, aby som sa vyjadroval k svojmu súkromiu,“ stroho odvetil podnikateľ.

Otvoriť galériu

Kto je Michal Gučík

  • známy slovenský herec
  • od roku 2010 do roku 2012 šéfoval spravodajskej televízii TA3
  • Nahral si v roku 2011 telefonát s Ľubomírom Galkom, keď pôsobil ako minister obrany krátko po kauze odpočúvania novinárov
  • poradca šéfa parlamentu Andreja Danka

 

Gučíkovi návštevníci

Robert Fico (Smer):

Otvoriť galériu

Úrad vlády neodpovedal.

Andrej Hrnčiar (Most-Híd):

Otvoriť galériu

S Mišom Gučíkom sa poznám od roku 1992. On je vyštudovaný herec a aj ja som vyštudovaný herec a hrali sme spolu v divadelnom predstavení Radúz a Mahuliena. Naposledy som sa s ním stretol pred nejakými 2 týždňami v Chorvátsku, pretože má apartmán neďaleko mňa. Videli sme sa na pláži a zakývali sme si. Bol som síce u neho doma, ale to už dávnejšie. Ale tento rok som tam nebol a bližšie to ani neviem identifikovať, kedy. Politiku s ním ale neriešim a ani som neriešil.

Boris Kollár (predseda Sme Rodina):

Otvoriť galériu

Kamaráti sme 25 rokov. V súčasnosti sa nestretávame, no poznám ho, odkedy robil herca. Poslednýkrát som sa s ním stretol okolo volieb. Asi pred rokom. Nikdy som sa s ním o politike nebavil a nikdy s ním nič nekonzultoval, a ani som od neho nežiadal žiadne rady. No stretli sme sa aj u neho doma. Nechodíme ale spolu na dovolenky a ani na kávu.

 

Rudolf Schuster (exprezident):

Otvoriť galériu
Rudolf Schuster (81)
Zdroj: Ľubo Bechný, anc

Stretli sme sa asi dvakrát, ale to len v súvislosti s vysielaním na TA3. Aj minulý rok to bolo, však on to má pod palcom v súvislosti s vysielaním. Vtedy ma oni zavolali a stretli sme sa v televízii. Raz sme sa ale stretli aj u neho doma, ale tiež sme sa bavili len o TA3. Žiadne politické debaty sme neviedli.

Andrej Danko (SNS):

Otvoriť galériu

Jeho prítomnosť u podnikateľa potvrdil Bugár. Danko to nekomentuje.

Béla Bugár (Most-Híd):

Otvoriť galériu

Pán Bugár sa s Michalom Gučíkom pozná od čias jeho pôsobenia v TA3. Niekoľkokrát sa s ním stretol aj po jeho odchode zo spravodajskej televízie. (hovorkyňa Mosta)

Pavol Frešo (bývalá SDKÚ):

Otvoriť galériu

Bol som u neho v priebehu rokov raz voľakedy dávno, pretože on sa skrátka do médií naozaj vyzná a je jeden z najvplyvnejších ľudí v médiách.

Erik Tomáš (Smer):

Otvoriť galériu

Samozrejme, že poznám pána Gučíka. Bol riaditeľom TA3 a dlhodobo sa pohybuje v oblasti marketingu či reklamy. Pravidelne som sprevádzal pána premiéra do diskusných relácií TA3 a viackrát som sa zúčastnil napríklad aj na oslavách výročia televízie, a teda som sa s pánom Gučíkom stretol i rozprával.

Ivan Uhliarik (exminister KDH):

Otvoriť galériu
Ivan Uhliarik.
Zdroj: anc

Naposledy som ho videl pred pár mesiacmi, keď som mu doniesol víno, lebo ja mám vinárstvo a on je taký vínkar. Inak predtým som ho videl tak pred 4 až 5 rokmi, keď som ešte ministroval, či som bol ešte poslanec, presne neviem. Bolo to na pôde TA3, keď mali 10. výročie, a bol tam aj Larry King.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mač, pkn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Obľúbený herec Koleník v nepríjemnostiach: Zašlo to ďaleko, musel urobiť rázny krok!
Ilustračné foto
Odborníci dvíhajú varovný prst: Dámy, túto vec nepodceňujte! Zvyšujete tým riziko tichého zabijaka
Evakuovaní študenti pred Filozofickou fakultou (FF, FPV, FTVŠ) UMB BB.
Posun vo vyšetrovaní bombových hrozieb na slovenských školách: Polícia už vie, o čo ide!
Archívna fotografia z Druhej svetovej vojny.
Predseda SZPB poďakoval bojovníkom Červenej armády: Robme všetko preto, aby už nikdy nedošlo k vojne
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Moderátor Nikodým zažíva poriadne trpké chvíle: V chlade, bez sprchy s ubúdajúcim kyslíkom!
Ilustračné foto
Obrovská CHYBA lekárov: Mužovi namiesto obyčajného zákroku amputovali... To si robia srandu?!
Ilustračné foto
V Maďarsku protestovali proti návšteve iránskeho exprezidenta: Čoho sa dopustil? Tak to snáď nie!
Propalestínsky symbol na ruke švédskeho speváka poznačil semifinále Eurovízie.
Najkontroverznejší čin Eurovízie? Na semifinále vystúpil spevák s palestínskou symbolikou! Organizátori reagujú
Shakira má pred súdom čo vysvetľovať.
Unikne Shakira obvineniam z daňových podvodov? Prokuratúra žiada o odloženie vyšetrovania!
Budúci prezident nevníma mier ako za samozrejmosť: Teraz stojíme pred zásadnou výzvou!
Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie
Kontroverzný herec Depardieu: Po prepustení z väzby utekal do Česka! Aha, s kým ho prichytili
(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!