Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.08.2017 11:30 | Šport | Hokej
Foto

Bývalý kouč Slovenska sa po rokoch vracia: Hossa trénerom Jágra!

Veľká pocta! Český hokejový útočník Martin Havlát (36) sa v stredu v Brne lúči s kariérou.

Na exhibičný zápas si pozval aj trio Slovákov – svojho dobrého kamaráta Mariána Hossu (38) i obrancu Zdena Cháru (40). Najväčšou zaujímavosťou je, že na lavičku českých hviezd si zasadne aj bývalý kouč slovenského tímu a otec bratov Hossovcov – František (62). A bude viesť aj českú legendu Jaromíra Jágra (45)!

Fanúšikovia českého i slovenského hokeja v stredu uvidia v Brne množstvo bývalých či súčasných hviezd. S bohatou kariérou sa totiž lúči český majster sveta Martin Havlát, ktorý dlhé roky pôsobil v NHL a získal aj titul majstra sveta v roku 2000. V zápase o 18.30 hod. nastúpi domáci český šampión Kometa Brno práve proti Havlátovmu výberu hviezd, do ktorého si pozval aj dvoch bývalých slovenských spoluhráčov z pôsobenia v Ottawe - Mariána Hossu i Zdena Cháru. A pozvánku dostal aj Hossov otec František.

Otvoriť galériu

„Musím priznať, že je to pre mňa pocta a ocenenie zúčastniť sa na rozlúčke skvelého českého hokejistu Martina Havláta,“ povedal na úvod pre Nový Čas bývalý kouč Slovenska František Hossa. Ten naposledy ako tréner pôsobil v rokoch 2011 a 2012 na lavičke ruského klubu Spartak Moskva v KHL. „Tam sa moja trénerská kariéra aj skončila. Teraz sa venujem už rodinnému podniku,“ zasmial sa Hossa starší, ktorý dnes bude v Brne stáť netradične na lavičke českého výberu hviezd. A koučovať bude také hviezdy, ako sú Patrik Eliáš, Jakub Voráček, Martin Havlát, Martin Erat i legendárny útočník Jaromír Jágr.

 

„Trénovať Jágra? Bude to zábavné. On urobí určite dobrú zábavu na striedačke i na ľade. On si dokáže urobiť srandu aj sám zo seba. Určite to bude skvelý zápas pre fanúšikov,“ pokračoval Fero Hossa, ktorý Jágra pozná veľmi dobre. „On hral za NY Rangers v rovnakom čase ako môj mladší syn Marcel. Boli tam spolu pár sezón, takže sa poznáme, boli sme na viacerých rôznych ak- ciách. Naposledy sme sa stretli na šampionáte v Bratislave v roku 2011, kde on hral za Česko a ja som bol na lavičke nášho výberu,“ dodal na záver Hossa starší.

Otvoriť galériu

Hokejový útočník Chicaga Marián Hossa nenastúpi na rozlúčke českého útočníka Martina Havláta. „Marián nebude hrať pre zdravotné problémy, kvôli ktorým vynechá aj budúcu sezónu v NHL. Možno bude so mnou na striedačke,“ informoval jeho otec František. Trojnásobný víťaz NHL Hossa pôsobil v minulosti s Havlátom v Ottawe, kde si sadli nielen na ľade, ale aj po ľudskej stránke. Český hráč bol aj na jeho svadbe v Trenčíne v roku 2010.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Korbel

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil