Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.07.2017 21:26 | Šport | Futbal

Infarktový záver zápasu Žiliny a Kodane: Chýbalo tak málo!

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stredajšej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2017/2018 na pôde dánskeho majstra FC Kodaň 2:1.

Do 3. predkola ale vďaka výhre 3:1 pod Dubňom v prvom zápase postúpila Kodaň, stretne sa v ňom s macedónskym Vardarom Skopje.

Slovenský šampión vyhral prvý polčas 1:0 po góle Yusufa Otubanja z 19. minúty. Domáci zverenci trénera Staaleho Solbakkena vyrovnali v 48. minúte z prísnej penalty vďaka Benjaminovi Verbičovi. Zverenci kouča Adriána Guľu sa ale opäť dostali do vedenia v 57. minúte po nekompromisnej hlavičke českého stopéra Filipa Kašu. Žilina súpera v závere výrazne tlačila, ale potrebný tretí gól už nedala a lúči sa s pohárovou Európou už po dvoch zápasoch. 

FC Kodaň - MŠK Žilina 1:2 (0:1)

Góly: 48. Verbič (z 11 m) - 19. Otubanjo, 57. Kaša, ŽK: Vavro, Škvarka (obaja Žilina), rozhodoval: Lardot (Belg.), 9140 divákov.

 

FC Kodaň: Olsen - Boilesen, Lüftner, Johansson, Bengtsson - Verbič, Greguš, Matič (65. Kvist), Toutouh - Sotiriou (66. Pavlovič), Santander

MŠK Žilina: Mandous - Vallo (75. Králik), Vavro, Kaša, Mazáň - Cociuc (66. Šejdajev), Diaz, Škvarka - Špalek, Otubanjo, Polievka (61. Mráz)
      /prvý zápas: 3:1, do 3. predkola postúpila Kodaň/

 

Tak ako v Žiline aj v Kodani sa od prvých sekúnd hral "výživný" a zaujímavý futbal. Už v 1. minúte to na strane domácich skúsil nebezpečne Sotiriou, ale technickým obstrelom minul ľavú žrď brány hostí. V 11. minúte si pohral s nervami spoluhráčov brankár Žiliny Mandous, lopta mu pri preberaní odskočila k dobiedzajúcemu Matičovi, no našťastie pre hostí sa odrazila mimo. O minútu to opäť nebezpečne skúsil Sotiriou a opäť minul. Potom z ničoho nič udrelo na opačnej strane. Otubanjo v vnikol do šestnástky z ľavej strany, obohral Greguša a od bránkovej čiary prestrelil brankára Kodane Olsena. Lopta sa ešte odrazila od brvna a spadla za čiaru. Kodaň zneistela, v strede poľa jej nefungovala kreativita, napriek tomu sa dostala do ďalších šancí vďaka krídelníkom a hrotovým útočníkom, ktorí boli schopní podržať loptu. V 22. minúte sa dostal vo vnútri šestnástky hostí ku zakončeniu úplne voľný Santander, ale tesne minul pravú tyč. O ďalšie štyri minúty sa po ďalšej rýchlej akcii dostal k zakončeniu Verbič, Mandousa už aj prekonal, ale z opustenej brány odkopol do bezpečia Vavro. No aj Žilina dokázala pohroziť z niekoľkých akcií, boli to ale len náznaky. Kodaň chcela do polčasu vyrovnať, ale strely Verbiča a Greguša cestu do siete nenašli.

Hneď na začiatku druhého polčasu dostala Kodaň šancu kopať prísnu penaltu po zákroku Diaza na Bengtssona a Verbič ju s prehľadom využil. Žilina ale nerezignovala a po necelých desiatich minútach opäť gólovo udrela. Po Škvarkovom roku sa perfektnou hlavičkou do ľavého horného rohu prezentoval český obranca hostí Kaša. Žilina bola na vlne a domáci tréner zareagoval nasadením opôr Kvista a Pavloviča. A práva Pavlovič mohol vyrovnať hlavou v 71. minúte, ale v náskoku netrafil loptu ideálne. "Šošoni" mohli streliť gól, ktorý by im priniesol predĺženie v 74. minúte, ale Škvarkovu strelu obrana zblokovala, rovnako ako následný Mazáňov pokus. Kouč Guľa išiel do rizika, rozostavenie zmenil na 3-4-3 a Žilina ďalej tlačila. V 82. minúte mohol vyrovnať Pavlovič po rýchlom prieniku, ale pálil nepresne. Potom to skúsil Škvarka, ale len do stredu bránky a menej razantne. O chvíľu tiež slabo strieľal Otubanjo. Potrebný tretí gól mohol v nadstavenom čase dosiahnuť Šejdajev, bol sám pred Olsenom, ale preváhal najlepší moment a strelil len do brankára. Žilina súpera drvila, ale tretí gól nedala a lúči sa s pohárovou Európou už po dvoch zápasoch.


Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Samozrejme, išli sme sem postúpiť a je to trpké, že sa nám to nepodarilo napriek výhre. Chlapci hrali fantastický futbal v oboch zápasoch. Rozhodli mikrodetaily v prvom zápase. Chalani, hoci nepostúpili, v tejto konfrontácii s kvalitným súperom ako je FC Kodaň obstáli. Snažili sme sa ísť do maximálneho rizika. Verili sme, že tu môžeme vyhrať a dať tri góly. V závere súper takmer neprešiel za polovicu, ale ustál to. My sme ostrieľaného a renomovaného súpera zničili. Ale nedali sme góly.  Hráčom som podal ruku a zagratuloval k výkonu."

Yusuf Otubanjo, útočník Žiliny: "Dnes sme naozaj na ihrisku odovzdali všetko. Dreli sme a zaslúžili sme si zvíťaziť. Žiaľ, rozhodol prvý domáci zápas, ktorý sme prehrali 1:3. Ale musíme dať hlavy hore, hráme už len v lige a v sobotu nás čaká zápas."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší výskyt MEDVEĎA: Sem na prechádzku nechoďte!
Takto si diváci pamätajú Chodúra zo SuperStar.
Foto
Superstarista Chodúr a jeho o 17 rokov staršia Ivona: Sobáš prirovnal k pohrebu