Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2017 08:55 | Správy | Politika
Video

Robert Fico prehovoril o svojom zdraví: Pravda o tajnej operácii v zahraničí

Premiér Robert Fico (52) musel v poslednom čase čeliť viacerým problémom ako protikorupčné protesty či kauza Bašternák.

Napriek týmto stresovým faktorom sa zdá, že vyše roka po operácii srdca je zdravotne fit. O svojom súkromí takmer nehovorí, no Novému Času prezradil, že v súčasnosti začína s novým tréningovým plánom. Nedávno sa tiež špekulovalo, že operácia sa až tak nepodarila a musel podstúpiť ďalšiu. Čo si myslí o týchto rečiach?

Ako sa po novom zmenil váš trening?

- Za normálnych okolností športujem na dennej báze s tým, že do mesiaca sa mi stane iba raz alebo dva razy, ak mám nejaké povinnosti, že nejdem na hrádzu a nešportujem. Druhý princíp je, že športujem len vonku, nechodím do nejakých posilňovní a maximálne keď mi to nevychádza ísť ráno na hrádzu, tak ešte veslujem na stroji. Teraz, keď je letné obdobie, som si nastavil nový plán na sedem týždňov s tým, že počas nich športujem dvakrát denne - ráno a večer. Kombinujem viacero športov - veslujem hodinu až hodinu desať, korčuľovanie okolo 20 km, keď je možnosť plávam - 2 km prsiami, indiánsky beh - chôdza-beh, rýchla chôdza so závažiami - 10 km okruh. To, čo mám najradšej, je okruh, ktorý má asi 7 km, v rámci ktorého v určitých intervaloch robím isté objemy kľukov.

 

Čo od tejto zmeny tréningového plánu očakávate?

- Predovšetkým, mal som zdravotné problémy v minulosti a chcem ukázať, že aj človek, ktorý má už po päťdesiatke, môže byť vo vynikajúcej fyzickej kondícii. Ja už môžem povedať, že som v lepšej kondícii ako pred tými problémami v apríli 2016. Rovnako chcem ukázať iným, že nie je dôvod mať pocit, že v nejakom veku sa už nič nedá. Toto je tiež jeden zo spôsobov, vďaka ktorým dokážem potom s menšími nervami reagovať na veci, ktoré ma trápia.

Vidíte už aj zmeny fyzického charakteru - nárast svalovej hmoty?

- Necvičím s činkami, takmer na 95 % cvičím s vlastným telom a keď to robíte takto, tak tá postava vyzerá inak, ako keď to nabúchavate činkami niekde v posilňovni. Skôr mi ide o spevnenie svalstva, štíhlosť postavy, ale keď robíte veľké objemy cvikov vlastným telom, tak to je na tom tele vidieť.

Otvoriť galériu

V minulosti ste spomínali, že dáte tisíc kľukov. Koľko je to teraz?

- To je tak, že poviem nejaké číslo a tí chudáci na internete spustia nejakú veľkú zábavu, takže kto chce, nech ide so mnou a uvidí.

Pomáhal vám so zmenami v tréningu aj tréner?

- Ja spôsobujem vrásky komukoľvek, kto sa vyzná v športovaní, pretože veľmi málo oddychujem z hľadiska nejakej rehabilitácie. Každý mi hovorí, že by som mal jeden- alebo dvakrát do týždňa pri týchto objemoch oddychovať, ale mne sa to nepozdáva. Pýtal som sa jedného pána na to, čo robím a či to má nejaký zmysel a bolo mi povedané, že áno, je to pohyb, je to šport. Ale nerobím to tak, že by mi niekto vážil stravu, dával špeciálne prípravky. Normálny človek, ktorý nie je vrcholový športovec a pokiaľ sa normálne stravuje, nenapchávate sa knedlíkmi od rána do večera, dáte viac zeleniny a mäsa, tak nemáte čo pokaziť.

Pociťujete v súvislosti s minuloročnou operáciou nejaké problémy?

- Myslíte si, že by sa dalo urobiť len tak bez všetkého 13 kilometrov na vesle, alebo že by ste urobili na indiánskom behu 8 km, keby ste mali nejaké zdravotné problémy?

Sú so zdravím spojené nejaké rehabilitácie?

- Som absolutne zdravý a vo výbornej kondícii. Miera rehabilitácie je na mne, či dám prednosť plávaniu pred silovým cvičením počas dňa, ale inak nie som žiadny saunový typ, alebo na nejaké špeciálne masáže. Priznám sa, že po tých zdravotných problémoch, ktoré som mal, mi výrazne pomohla akupunktúra.

Chodíte na pravidelné kontroly?

- Mám, pochopiteľne, nejaké povinnosti, ktoré vyplývajú z toho, aký som mal problém pred rokom, ale som absolútne v poriadku.

V poslednom čase sa vynorili chýry o tom, že operácia sa nepodarila a museli ste podstúpiť istú opravu dokonca v zahraničí.

- Je to úplny nezmysel. Znovu môžem poďakovať ľuďom na tomto našom špecializovanom pracovisku za maximálnu profesionalitu.

Od operácie prešlo vyše roka, konkrétne ste však stále nepovedali, čo vám na tej sále vlastne robili. Nenastal už ten čas?

- Zdravotný stav ani vlastnú rodinu nikdy nepoužívam na politiku, je to moja súkromná vec, takže ak dovolíte, rád by som zostal pri tomto.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo