Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2017 16:32 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Horor v egyptskej Hurghade: Útočník na pláži zbesilo bodal turistov, hlásia mŕtvych!

Hrôza na pláži v egyptskej Hurghade! Dvaja turisti zomreli po útoku nožom.

Horor v Egypte! V plážovom rezorte vyčíňal útočník s nožom. Protichodné informácie prišli z Egypta o totožnosti obetí piatkového útoku nožom na turistov v tamojšom letovisku Hurgada. Naďalej nie je jednoznačne potvrdená totožnosť dvoch žien, ktoré útočník ubodal na pláži jedného z miestnych hotelov. Podľa pôvodných informácií pri tomto útoku zahynuli dve Ukrajinky a zranené boli štyri ďalšie ženy, tri zo Srbska a jedna z Poľska. Ako však informovalo internetové vydanie nemeckého denníka Bild s odvolaním sa na Muhammada Hamzáwího, predstaviteľa egyptských bezpečnostných zložiek v regióne Červeného mora, útočník pripravil o život dvoch občanov Nemecka.

Aj 36-ročná turistka z Česka je medzi zranenými po dnešnom útoku muža ozbrojeného nožom v egyptskom letovisku Hurgada. Ako vyplýva z informácií, ktoré priniesli Česká televízia a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na veľvyslankyňu ČR v Egypte Veroniku Kuchyňovú Šmigolovú, občanka ČR je s ľahkým zranením na nohe hospitalizovaná v miestnej nemocnici a mieri za ňou český diplomat z Káhiry.

Ďalšími zranenými by mali byť turistky z Arménska a Ukrajiny. Ruské médiá informovali s odvolaním sa na konzulát krajiny v Egypte o jednej zranenej ruskej turistke. V metropolách Poľska, Srbska a Ukrajiny však oficiálne zdroje o poškodených krajanoch v Hurgade nevedia. Útočník mal preplávať z verejnej pláže do dovolenkového rezortu. Informáciu potvrdilo egyptské ministerstvo vnútra.

Nožom ozbrojeného muža krátko po incidente zadržala polícia, momentálne ho vypočúvajú. Motív jeho konania nebol bezprostredne známy. Zranených previezli do miestnej nemocnice. Motív činu zatiaľ nie je jasný.

Egyptský rezort vnútra predtým podľa tlačovej agentúry DPA uviedol, že všetky obete útoku boli ženy a že medzi zranenými sú turistky rôznych národností. Zranení, ktorých vraj útočník zasiahol do tváre, krku a nôh, boli prevezení do miestnych nemocníc.

Boli tam aj Slováci?

Ministerstvo zahraničných vecí SR nemá informácie, že by boli v egyptskej Hurgade napadnutí aj slovenskí turisti. "Slovenský zastupiteľský úrad v Káhire je v kontakte s miestnymi úradmi a políciou. Kontaktovali sme aj delegátov cestovných kancelárií v danej oblasti a podľa aktuálnych údajov v danom hoteli nie sú ubytovaní slovenskí občania," uzavrel riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

 

Útok prišiel iba niekoľko hodín po tom, ako údajní islamistickí militanti zastrelili v meste Gíza piatich policajtov. K zodpovednosti za tieto akcie sa zatiaľ nikto neprihlásil. Organizácia Islamský štát sa prihlásila k samovražednému bombovému útoku na vojenské stanovište na severovýchode Sinajského polostrova, pri ktorom 7. júla zahynulo najmenej 23 egyptských vojakov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vem, ČTK, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší výskyt MEDVEĎA: Sem na prechádzku nechoďte!
Takto si diváci pamätajú Chodúra zo SuperStar.
Foto
Superstarista Chodúr a jeho o 17 rokov staršia Ivona: Sobáš prirovnal k pohrebu
(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle