Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2017 13:45 | PR články

Na Štrbskom plese bude oheň, kone a nočný beh

Cez víkend to vo Vysokých Tatrách bude horieť.  Dňa 3. júna sa tu totižto chystá Tatranský deň detí, ktorý vyvrcholí nočným behom.

Na tento víkend predpovedajú nádherné počasie a to je výzva pre rodiny a bežcov, aby sa vybrali do našich veľhôr. V Areáli snov sa organizátori rozhodli pripraviť po roku opäť nezabudnuteľný deň detí, počas ktorého nebu chýbať ani simulovaný zásah Policajného zboru Slovenskej republiky na koňoch, prehliadka policajných áut, simulovaný zásah hasičov proti požiaru a mnoho iného. Deti si budú môcť od 10:00 na lúke pod mostíkom spoločne s rodičmi zašportovať, vyblázniť sa a zahrať si rôzne hry. Spoločnosť im budú robiť osobnosti z obrazovky.

Deň predtým, v piatok 2. júna organizátori pripravili večerný beh pre deti so symbolickým názvom NOČNÍČEK. Deti rozdelené do rôznych vekových kategórií si od 19:00 postupne odbehnú trate 300, 600 a 1200 m. Navyše kúpou štartovného na detský beh prispejete sumou 1 € na podporu detí zo sociálne slabých rodín z charitatívneho projektu denníka Nový Čas Srdce pre deti. Takže čím vás bude viac, tým vyššiu sumu vyzbierame. Vráťme sa ale k sobote. Počas Tatranského dňa detí sa uskutoční aj obľúbený Junior Challenge.

Otvoriť galériu

Ide o zážitkový prekážkový beh pre deti do 15rokov. (150-300m). Celé podujatie vyvrcholí v sobotu večer, kedy bude všetko pripravené na udalosť dňa. A v roku 2017 budú hneď dve, lebo organizátori podutia prvýkrát v histórii  RAJEC HIGH TATRAS NIGHT RUN pripravili až dve trate. Pre tých sviatočnejších bežcov 5 km a pre lepších bežcov 10 km trať.

Otvoriť galériu

 „Áno je to tak, tento rok sme sa pre nočný beh vo Vysokých Tatrách rozhodli vytvoriť dve nové trate. Bežci si budú môcť vybrať, či pobežia 5 alebo 10 km. Rovnako tomu bude aj na Donovaloch, kde 29. júla pripravujeme Fa Donovaly Night Run. Tento nápad vznikol úplne logicky zo snahy vyhovieť celej bežeckej komunite, ktorá na Slovensku stále rastie a preto budú dnes naše nočné behy v Tatrách otvorené všetkým, tí ktorí sa zlepšili a sú aktívnejší bežci, si môžu užiť „desinku“ a „päťka“ je určená práve pre tých, ktorých beh zlákal v poslednej dobe a venujú sa mu menej. Preto by som rád všetkých 2. a 3. júna pozval do vysokých Tatier, lebo Rajec High Tatras Night Run si môže od roku 2017 užiť každý. Navyše trasa behu povedie okolo Štrbského plesa a malého Štrbského plesa, kde všetkých čaká prekrásna príroda a nezabudnuteľná atmosféra. Práve toto sú obľúbené miesta aj pre divákov ktorí každoročne v hojnom počte bežcov ženú k lepším výkonom.

Otvoriť galériu

Podujatie pre vás pripravujeme v spolupráci s Regiónom Vysoké Tatry, Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a pod záštitou starostu obce Štrba Michala Sýkoru,“ povedal riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič.

Otvoriť galériu

Každý bežec dostane pekný štartový balíček, v ktorom si nájde aj jeden balíček šnúrok ako darček od generálneho partnera podujatia pramenitej vody Rajec. V Tatrách sa teda budete môcť zaviazať k pohybu J a v cieli vás čaká krásna medaila.

Otvoriť galériu

Na beh sa môžete registrovať online do 1. júna do 19:00 na www.bratislavamarathon.com alebo na, kde nájdete aj bližšie informácie. Výdaj štartových balíkov a čísiel bude v Tatrách prebiehať na parkovisku pred Starou hospodárskou budovou v piatok 2. júna.2017 od 14:00 do 19:00 hod.  a v sobotu 03.06.2017 od 10:00 do 17:00 hod.

Otvoriť galériu

Vysoké Tatry teda prinesú začiatkom júna úžasné emócie a krásne zážitky, ktoré si určite nenechajte ujsť.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať