Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2017 11:55 | Správy | Domáce správy
Video

Vojna v slovenskom hokeji: Špina sa už valí! Tvrdá reakcia na kritiku

Spustila sa tvrdá slovná prestrelka. Hlava slovenského hokejového zväzu (SZĽH) Martin Kohút (46) si s reprezentačným trénerom Zdenom Cígerom (47) idú po krku.

Do živého zaťal ako prvý prezident SZĽH. Ešte pred zápasom MS s Ruskom šokoval nečakaným vyhlásením, že súčasný tréner spolu s generálnym manažérom Róbertom Švehlom (48) sú na odstrel. Keďže sa ich zmluvy končia tento mesiac, v ich funkciách ich už ďalej nemieni podporovať. A nielen to. Kritikou trénera vôbec nešetril ani v deň návratu celého tímu z nemeckého Kolína. 

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Nahnevaný Cíger označil kroky Kohúta za podraz a odmietol sa s ním baviť. „Zmluvy sa majú dodržiavať. Ľuďom, ktorých riadite a už s nimi nerátate, to máte dať dopredu vedieť. Aj Róbert Švehla sa jasne vyjadril a ja tiež, že by som chcel získať pre slovenský hokej na post manažéra pána Šatana. To je veľmi veľká úloha. Do mesiaca bude známy nový tréner reprezentácie a realizačný tím,“ zdôraznil Kohút.

Otvoriť galériu

Prvý muž slovenského hokeja vraj doteraz o žiadnom napätí s trénerom Cígerom nevedel. Dozvedel sa to až z médií. „Nechápem, čo ho viedlo k týmto vyjadreniam. Prekvapili ma. Nepochopil som ich,“ čuduje sa Kohút. Vzájomné vzťahy považoval za štandardné. „Pred majstrovstvami som sa s ním normálne stretával. Na šampionáte som si s ním podal ruku. Bol som v kabíne. Neviem, čo sa stalo.“

 

Cíger so Švehlom vyčítali šéfovi zväzu, že nabádal hráčov z NHL, aby na šampionát do Nemecka neprišli. Obaja to nazvali sabotážou. „Hráčom som povedal, že ak nie sú zranení a nemajú formu, aby to dali vedieť. A ak nie sú schopní akceptovať vedenie realizačného tímu a riadenie v ňom, aby radšej ani nechodili, lebo by rozbili kabínu. Na tom sa nič nemení. To som povedal už pred MS,“ zopakoval Kohút.

Stojí si za tým, že reprezentácia mala stopercentné zázemie v príprave na vrchol sezóny. Korčule, o ktorých Cíger tvrdí, že hráčom chýbali, boli podľa neho náhradné. Nie tie, s ktorými išli na ľad. „Každý, kto pozeral zápasy našich hráčov, vie posúdiť, či za ich výkonmi stáli hokejky, korčule alebo hrboľatý ľad. To neboli dôvody, akým spôsobom mužstvo hralo. Mne chýbal systém. Chlapci, ktorí boli v Nemecku, si zaslúžia obdiv a absolutórium. Za to, že tam vôbec išli a obetovali svoj voľný čas,“ dodal Kohút.

Čím napálil Kohút Cígera?

1. oznámením v priebehu MS, že s ním už neráta

2. nedostatočným zázemím v príprave na MS

3. hráčom chýbali korčule, šetrilo sa na hokejkách

4. navádzaním hráčov z NHL, aby nešli do Nemecka

5. nečakanou výmenou ľudí z realizačného tímu pred MS

Generálny manažér Róbert Švehla: Kohút odhováral hráčov z NHL od MS!

Otvoriť galériu

Neskrýval obrovské sklamanie a prezradil aj veci, ktoré doteraz tajil. Svetový šampionát nebol totiž ľahký ani pre generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Róberta Švehlu (48). Vystúpenie Slovákov si predstavoval oveľa lepšie a na pohode mu nepridali ani dlhodobé vyjadrenia prezidenta zväzu Martina Kohúta o snahe angažovať na jeho post legendárneho útočníka Miroslava Šatana! 

„Naše vystúpenie na šampionáte sme si predstavovali inak, takže musíme to hodnotiť ako sklamanie a neúspech. Po poslednom zápase sme však poďakovali hráčom za to, že prišli a robili všetko pre to, aby sme dopadli čo najlepšie,“ uviedol Róbert Švehla po poslednom stretnutí. „Ja osobne som kalkuloval s tým, že prvé tri súboje s Talianskom, Lotyšskom a Dánskom by sme mohli zvládnuť a s Nemeckom sa pobijeme o štvrťfinále, ale realita bola iná.“ 

Ako citeľná sa podľa neho ukázala absencia hráčov z NHL, ale aj ďalších skúsenejších lídrov. „Mali sme deväť nováčikov, s nimi sme hrali proti tímom, ktoré mali viacerých hráčov z NHL. Pred pár dňami sa šéf zväzu Martin Kohút vyjadril k tomu, prečo sme nešli za hráčmi NHL. My so Zdenom sme v januári chceli ísť, no on povedal, aby sme ostali doma, že sa s nimi spojíme cez internet telefonicky. Ja som každému z našich hráčov z NHL volal minimálne dvakrát. Nie je však férové, keď im zavolá šéf zväzu a povie im, že ak nemáte formu, tak nechoďte na MS. Načo som im potom volal ja? Je to choré,“ prezrádza zákulisie Švehla, ktorý nie je nadšený ani faktom, že šéf zväzu už dlhé mesiace chce na jeho post angažovať Miroslava Šatana. „Ešte ani nebol prezident a už sa vyjadroval, že tam bude Šatan. Jasné, že mi to na pohode nepridalo, ťažko sa mi robilo, ale nemal to kto iný robiť,“ dodal Švehla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag, Novy Cas, mko, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?