Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2017 12:02 | Šport | Hokej

Vojna v slovenskom hokeji? Kohút reagoval na ostré slová Cígera: Pravda o korčuliach a hráčoch z NHL!

Vojna v slovenskom hokeji? Neúspech našich hokejistov na svetovom šampionáte v nemeckom Kolíne, ktorým 14. miesto, najhoršie v histórii Slovenska je, spustil ostré vyjadrenia

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Po poslednom zápase otvorene kritizoval prácu s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martinom Kohútom tréner Zdeno Cíger. Toho naštartovalo nevhodne načasované vyjadrenie Kohúta, ktorý viackrát povedal, že s trénerom Zdenom Cígerom a generálnym manažérom Róbertom Švehlom už po MS nepočíta.

"Neteší ma to a neznášam, keď niekto povie dopredu mne aj generálnemu manažérovi, že s vami už nepočítam, možno, keď získate medailu. To je čo? To sú smiešne veci. Ja však nie som človek, ktorý len tak odchádza z boja. Urobil som, čo som mal a vždy to urobím," povedal po utorňajšom zápase so Švédskom kouč Zdeno Cíger.

"Zmluvy sa majú dodržiavať. Ľuďom, ktorých riadite a už nerátate s nimi, to máte dať dopredu vedieť. Aj generálny manažér Róbert Švehla sa jasne vyjadril a ja tiež, že by som chcel získať pre slovenský hokej pána Šatana. Čo je veľmi veľká úloha," reagoval dnes šéf zväzu Martin Kohút, ktorého prekvapili včerajšie vyjadrenia Cígera a Švehlu.

 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

"Nechápem, čo trénera a generálneho manažéra viedlo k týmto vyjadreniam. Prekvapili ma. Nepochopil som ich dodnes," tvrdil Kohút.

Cíger však včera zašiel aj ďalej, keď bez problémov hovoril o tom, že zväz šetril na hokejkách, korčuliach či doplnkových výživách pre hráčov reprezentácie.

"Povedal som, že sa treba baviť otvorene. Ja som zodpovedný za výsledky, no veci nemôžu fungovať ako doteraz. To videli aj chalani. Nemôžeme pred MS šetriť na hokejkách, korčuliach, pitnom režime, doplnkovej výžive a vymeniť piatich ľudí, ktorí robili pre hokej dlhé roky. To sú ťažké veci a nie každý to dokáže zvládnuť," otvorene tvrdil novinárom Cíger.

Otvoriť galériu

Kohút má však na vec iný názor: "Každý, kto pozeral zápasy našich hráčov na MS vie posúdiť, či za ich výkonmi stáli hokejky, korčule alebo hrboľatý ľad. To neboli dôvody, akým spôsobom mužstvo hralo. Korčule, o ktorých hovorí pán Cíger, že hráčom chýbali, boli náhradné. Nie tie, s ktorými išli na ľad. Treba urobiť hĺbkovú analýzu, čo sa stalo na majstrovstvách sveta. Sadnúť si a prijať opatrenia, čo ďalej."

Podľa generálneho manažéra Róberta Švehlu sa pod výkony Slovákov v Kolíne citeľne prejavila absencia hráčov z NHL, ale aj ďalších skúsenejších lídrov. "Chýbali hráči, ktorí by pomohli v ťažkých chvíľach a ukázali, ako sa vtedy treba na ľade správať. Mali sme deväť nováčikov, s nimi sme hrali proti tímom, ktoré mali viacerých hráčov z NHL," vravel Švehla, ktorý však vysvetlil aj oveľa vážnejšie dôvody, ktoré stoja za neúčasťou hráčov z NHL a verejnosť o nich ani len netuší.

Otvoriť galériu

"Pred pár dňami sa Martin Kohút vyjadril k tomu, prečo sme nešli za hráčmi NHL. My so Zdenom sme v januári chceli ísť, no on povedal, aby sme ostali doma, že budeme iba 'skypovať'. Urobili sme iba to, čo chcel on. Treba sa spýtať Kohúta, čo myslel zlou komunikáciou, o ktorej nedávno hovoril. Ja som každému z našich hráčov z NHL volal minimálne dvakrát. Nie je však férové, keď im on povie, že ak nemáte formu, tak nechoďte na MS. Na čo som im potom volal? Je to choré. Pritom nejde ani tak o formu, ale o to, že keď niektorý z tých chalanov príde, tak ukáže v kabíne líderstvo pred, po a počas každého zápasu. Je to dôležité, aby sa mladí hráči a nováčikovia mali od koho učiť. Takto sa iba dívali na hráčov z NHL v iných mužstvách. My by sme boli veľmi radi, keby tu bol niekto z NHL, žiaľ... ," konštatoval Róbert Švehla.

Kohút dnes novinárom tvrdil, že o žiadnu sabotáž a nabádanie hráčov z NHL, aby neprišli, nešlo.

"Hráčom som povedal, ak nie sú zranení, ak nemajú formu, aby to dali vedieť. A ak nie sú schopní akceptovať vedenie realizačného tímu a riadenia v ňom, radšej nech ani nechodia, lebo by rozbili kabínu. Na tom sa nič nemení. To som povedal už pred MS. V Nemecku som si podal ruku s celým realizačným tímom. K hráčom som predniesol pár povzbudzujúcich slov," uzavrel šéf slovenského hokeja.

Kedy bude nový tréner?

Podľa prezidenta SZĽH Martina Kohúta bude meno nového trénera slovenskej reprezentácie i celého realizačného tímu známe do mesiaca. Kohút tiež prezradil, že nepreferuje ani domáceho a ani zahraničného kouča. Viac sa k otázke nového kormidelníka zatiaľ vyjadrovať nechcel.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom