Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2017 09:04 | Šport | Futbal

Tréner Skalice Jozef Kostelník po finále: Pokus o zázrak, ktorý nevyšiel

Pokus o zázrak, ktorý nevyšiel. Tak nazval tréner MFK Skalica Jozef Kostelník prehru 0:3 vo finále 48. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava.

Záhoráci chceli v Poprade dokončiť svoju úspešnú pohárovú misiu, ale ich sen o pohárovej Európe zmaril koncentrovaným výkonom najčastejší víťaz Slovenského pohára. Pre Skaličanov je však už finálová účasť úspechom, ktorý podčiarkuje vyradenie troch tímov z Fortuna ligy.

Ktovie, ako by sa zápas vyvíjal, ak by Skaličan Ádam Meszáros v 2., resp. v 5. minúte premenil aspoň jednu z dvoch jeho "tutoviek". Slovan sa vo finálovom zápase rozbiehal pomalšie, ale hoci sa Skaličania viackrát dostali do sľubnej pozície, neskórovali. Ich taktika slávila úspech do 20. minúty, od inkasovaného gólu sa im však už nedarilo zaskočiť obranu súpera. "V prvom polčase sme mali 2-3 dobré príležitosti, ktoré sme nepremenili. Slovan nám neskôr ukázal svoju individuálnu kvalitu, keď sa jeho hráči dostali do šancí a tie premenili," uviedol po zápase tréner Jozef Kostelník, ktorý pochválil svojich zverencov najmä za výkon v prvom polčase.

Otvoriť galériu

Po ňom ešte druholigista živil nádej na úspech, za prvopolčasového stavu 0:1 pre Slovan ešte nebolo nič rozhodnuté. Druhé dejstvo však bolo v réžii "belasých," ktorí mali viacero šancí, vytvorili si tlak a strelili aj ďalšie dva góly. Skaličania sa tak po zápase museli prizerať oslavám súpera, ktorého v Poprade podporilo aj niekoľko stoviek fanúšikov. Podpora vari päťdesiatky skalických nestačila. "Vo finále sme prehrali, ale myslím si, že naše pôsobenie v Slovenskom pohári môžeme hodnotiť ako úspešné. Postup do finále je úspech," poznamenal Kostelník.

 

Skalické A-mužstvo pôsobilo v sezóne 2015/2016 v najvyššej slovenskej súťaži a účasťou vo finále akoby chcel dať klub najavo ambíciu vrátiť sa medzi slovenskú futbalovú elitu. Na ceste do finále zdolal troch účastníkov Fortuna ligy, čo ešte viac zvyšuje kredit skalickej finálovej účasti. "Čelili sme Podbrezovej, Myjave či Žiline, ktoré majú veľkú kvalitu a dokázali sme ich vyradiť," pripomenul Kostelník. Tomu popradské prostredie opäť neprialo. V roku 2015 viedol vo finálovom zápase SP na štadióne NTC pod Tatrami mužstvo Senice, ale takisto neúspešne. Jeho vtedajší zverenci podľahli AS Trenčín 2:3 po rozstrele z 11 m. Do histórie sa však vracať nechcel, dve finálové prehry vníma iba ako zhodu okolností. "Bola to skvelá akcia. Myslím si, že môžeme poďakovať vedeniu SFZ, že znovu zorganizoval finále SP v Poprade. Je tam skvelé prostredie, krásny štadión," poznamenal tréner MFK Skalica.

Záhoráci potvrdili, že na slovenskej futbalovej mape majú svoje významné miesto. Práca trénerského tímu i vedenia klubu priniesla ovocie v podobe cennej trofeje za 2. miesto v Slovenskom pohári. Klub poteší aj finančná prémia vo výške 20.000 eur. Kostelník vníma finálovú účasť ako odmenu za každodennú prácu. "V lete sme postavili prakticky úplne nové mužstvo. Poctivo pracujeme každý deň a to, že sme boli vo finále, nám ukázalo, že ideme správnou cestou. Z toho nechceme poľaviť," uzavrel skalický kormidelník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj