Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.03.2017 08:01 | Správy | Domáce správy
Video

Krutý osud Martina († 28), ktorý zomrel pri záchrane Patrika († 22): Zronení rodičia prezradili zdrvujúcu skutočnosť!

Tak veľmi sa tešili na spoločné chvíle, no už sa im nikdy domov nevráti. Nedeľa mala byť pre horského nosiča Martina Hurajta († 28) posledným dňom v práci.

Hory miloval, vynášky na chatu boli preňho relaxom aj prácou zároveň. Návrat domov zo Zbojníckej chaty, o ktorú sa v minulosti uchádzal aj ako chatár, sa mu napokon stal osudným. Už sa nemohol dočkať rodiny, najmä partnerky Ľudky a ich malého Miška. Tesne pred odchodom však prišlo volanie o pomoc, ktoré ako správny horal neodmietol. Pri pokuse o záchranu turistu Patrika († 22) prišiel Martin nešťastnou náhodou aj o vlastný život.

Martin už bol zbalený a pripravený na odchod domov. „Bola to jeho posledná služba. Brat Juraj mu bol pomôcť sa zbaliť a pol hodiny predtým odišiel dolu do doliny. Keby to videl, čo sa stalo Martinovi, tak tam asi príde o rozum a prídeme o oboch synov,“ vraví zronený otec Jozef.

Chystali mu oslavu

Otvoriť galériu

 

Dobráckeho obra sa doma nevedela dočkať celá rodina. „Desiateho marca mal Martin narodeniny a mali sme ich osláviť spolu aj s narodeninami Juraja. No už sme to nestihli a už to ani nestihneme. Nakrátko nám Pán Boh dal nášho syna,“ pokračuje užialený otec, ktorý svojmu synovi musí namiesto oslavy chystať pohreb. Bývalý hasič Martin mal v pláne sa pridať k záchranárom. V živote mal dve veľké lásky - hory, ale najmä svoju rodinu. „Teraz si dokončil s partnerkou bývanie v Hybiach a v septembri sa im narodil Miško. Všetko dokázal sám, nikoho o pomoc nežiadal, naopak, on, vždy keď mohol...“ strácajú sa otcove slová vo veľkom plači.

Otvoriť galériu

Tatry si ho nechali

Mama Silvia má syna stále pred očami a nemôže uveriť, že to už je len spomienka. „Stále som sa oňho bála a modlila sa zaňho. On vravel: ,Mama, ak by som sa ja tak bál, tak nič nevynesiem a nič neurobím...‘ Teraz išiel poslednýkrát a Tatry ho už naspäť nepustili. Nechali si ho pre seba. Teraz budeme na jednej strane pozerať na Tatry a na druhej na cintorín s jeho hrobom,“ dodáva uplakaná mama. „Mali sme život pred sebou. Miško ho už neuvidí a nespozná svojho skvelého otca,“ vraví Martinova Ľudka, ktorá aj s ich sedemmesačným Miškom prišla k Martinovým rodičom. V najťažších chvíľach sa musia vzájomne podržať a pozbierať sily na poslednú rozlúčku s ich milovaným, ktorá bude vo štvrtok v podtatranských Huncovciach.

 

Dojemný odkaz rodičov turistu

Otvoriť galériu

Rodina turistu Patrika Sorokáča († 22) zo Strážskeho prežíva nevýslovný žiaľ. Mama si dookola kladie otázku, či to bol Patrikov osud. „Bol to pre nás šok. Sedeli sme v nedeľu večer doma a zrazu o pol desiatej prišla polícia...“ spomína nešťastná mama. „Ešte v piatok som s ním telefonovala a toľko so mnou rozprával o bežných veciach. Ani som netušila, že sa mu niečo môže stať!“ Činorodý Patrik využíval voľné chvíle aktívne. Každý víkend niekam chodil. „Do Popradu išiel robiť, aby bol bližšie k horám. Doma bol pred dvoma týždňami, no nechcel ostať. Asi to bol osud, pokračuje mama. Veľmi pekne sa chce poďakovať Patrikovmu záchrancovi, ktorý na ťažký terén tiež doplatil životom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Igor Ľudma, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane