Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2017 02:00 | Správy | Domáce správy

Ďalšia rana pre arcibiskupa po smrti svojho spojenca Vlka († 84): Falošný bratranec Bezáka lákal peniaze od žien!

Zrejme ho to nepoteší. Arcibiskupa Róberta Bezáka (56) len v sobotu zarmútila správa o smrti kardinála Miloslava Vlka († 84) a už sa v súvislosti s jeho menom vyskytla ďalšia nepríjemná vec.

Trenčianka Jana (48) si totiž pred 5 rokmi našla priateľa Vladimíra (42), ktorý sa mal vydávať za Bezákovho bratranca. Sľuboval jej krásnu budúcnosť, napokon ju však mal obtiahnuť o neuveriteľných 70-tisíc eur! Peniaze mu dávala postupne s tým, že jej sľuboval zabezpečenie bývania a zveľadenie financií. Nič z toho sa však nestalo a za mrežami napokon skončila Jana. Takýto trpký príbeh podvedenej ženy vyrozprávala jej právnička a kamarátka.

 

Jana (48) robila čašníčku v centre Bratislavy, kde sa spoznala s Vladimírom (42). K ničomu však medzi nimi nedošlo a Jana na niekoľko rokov odišla do zahraničia. Keď sa vrátila, opäť sa stretli. Vladimír, ktorý sa mal predstavovať ako bratranec arcibiskupa Róberta Bezáka (56), jej hovoril, že má dobré známosti, pozná sa s primátorom a vybaví jej byt. „Dal jej vyplniť papier o pridelení bytu a potom chcel peniaze na kolky a iné veci. Takýmto spôsobom od Jany počas 2 rokov vylákal 70 000 €. Nemala kde bývať, nemala ani na živobytie, spávala v robote v kancelárii,“ hovorí Janina zastupujúca právnička Emília Matrtajová.

Otvoriť galériu

Osudná esemeska

Podľa obhajkyne si Jana 30 000 € zarobila v zahraničí, ďalších 40 000 € jej dala rodina. Za tieto peniaze si chcela kúpiť byt. Keďže Vladimíra považovala za dôveryhodného, verila, že jej pomôže. „Keď jej už dlho nič nevybavoval, v zúfalom stave nevedela, čo má robiť. Až tak ju vyprovokoval, že mu napísala esemesku - zabijem ťa, ty sviňa, ak mi tie peniaze nevrátiš,“ prezradila Janina kamarátka Danka Bartovičová. Vladimír bol však rýchlejší a po tejto esemeske zavolal na Janu policajtov.

Po vypočutí ju sudca vzal do väzby. „Takto vylákal peniaze od nejednej ženy. Na Okresnom súde v Bratislave je niekoľko konaní za podvod a týranie blízkej a zverenej osoby. Muž bol za podvod dokonca aj odsúdený na 3 roky nepodmienečne, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný,“ objasnila právnička Matrtajová. Podľa hovorcu bratislavského súdu Pavla Adamčiaka bol však tento Vladimírov rozsudok v celom rozsahu zrušený rozhodnutím odvolacieho Krajského súdu v Bratislave, ktorý predmetnú vec vrátil súdu 1. stupňa, aby ju znovu prejednal a rozhodol.

Ocitla sa na dne

Vladimír sa v spise pred vyšetrovateľom vyjadril, že Jana sa mu niekoľkokrát vyhrážala a on sa bál o svoj život, ako aj o život svojich detí a matky. „Nič z toho, čo tvrdí táto žena, nie je pravda. Žiadne peniaze som od nikoho nezobral a ani od nej. Všetko sa vyšetruje na polícii. Prečo mi písala výhražné esemesky rieši tiež polícia. Nebudem sa bližšie k ničomu vyjadrovať,“ vraví samotný Vladimír, ktorý povedal aj to, že sa nikdy za žiadneho príbuzného bývalého arcibiskupa nemal vydávať. Jana je už obvinená za prečin nebezpečného vyhrážania. „Okrem toho, že skončila na samom dne, len preto, že bola dôverčivá, trpí aj zdravotnými problémami a je odkázaná na lieky. Ak ich nebude užívať, môže zostať na invalidnom vozíku. Bojíme sa o ňu, toto si nezaslúžila,“ uzavrela Janina kamarátka Danka.

Otvoril mu dvere k pápežovi

Český kardinál Miloslav Vlk († 84) preukázal otvorenú myseľ aj pri bývalom trnavskom arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi (56). Tomu otvoril dvere k pápežovi Františkovi, ktorý Bezáka prijal na súkromnú audienciu. Práve Vlk sa vo Vatikáne u hlavy katolíckej cirkvi prihováral za Bezákov návrat a rehabilitáciu. Naposledy vlani v apríli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kvôli hlavnej úlohe musel Ondrík nabrať množstvo svalovej hmoty.
Foto
Milan Ondrík sa zhostil roly obávaného mafiána: Dusno v súkromí kvôli Černákovi? Rodina neostala ticho!
Zdravotná sestra prezradila, akú vetu ľudia najčastejšie hovoria pred smrťou.
Zdravotná sestra o umieraní: Vízie, zmeny farby a VETA, ktorú hovoria tesne pred SMRŤOU! Naskočia vám zimomriavky
Ráchel sa zasnúbila so ženou.
Foto
Chlapov už mala dosť! Influencerka Ráchel šokuje: ZÁSNUBY so SEXI fitneskou! FOTO
(ilustračné foto).
Problémy vo východoslovenskej metropole: Vykoľajená električka! Ktoré spoje to ochromilo?
(ilustr.foto)
Premávku čakajú zmeny: Neďaleko Trnavy dôjde k rekonštrukcii! Dokedy potrvá?
Do nemocnice v Martine priviezli pacientku z Prahy.
Výstavba novej martinskej nemocnice sa blíži: Bude to stáť poriadne veľký balík!
Iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí.
Kto nahradí prezidenta Raísího († 63): Iránsky najvyšší vodca rozhodol: TOTO vyhlásil v krajine
Počas terénnych prác v okolí Rusoviec objavili študenti pôsobivého okáňa pajaseňového.
FotoVáš Tip
Mimoriadny objav: Pri Bratislave našli obra pochádzajúceho až z Ďalekého východu! Sledujte tie rozmery
Za zrážku výletnej lode a motorového člna je zrejme zodpovedný ten, kto riadil čln.
Foto
Zrážka výletnej lode a člna na Dunaji: Kto zapríčinil tragédiu?! Jasné slová experta
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Novinky o zdravotnom stave premiéra: Nemocnica prichádza so zásadnými správami!
Foto
Slafkovský spustil kritiku, Česi ostro kontrujú: Brutálny náklad na Juraja i celú krajinu!
Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa prevrátil kamión.
Foto
Nehoda na frekventovanej diaľnici v smere do Bratislavy: Prevrátil sa kamión! Sú na mieste zranení?