Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2017 11:00 | Správy | Politika

Protichodné vyjadrenia premiéra Fica: Tak ako je to so sťahovaním z Bonaparte?!

Vyhliadol si domček rekordne rýchlo? Nový Čas priniesol pred pol rokom exkluzívny rozhovor s premiérom Robertom Ficom (52), kde ohlásil, že sa odsťahuje z bytového komplexu Bonaparte na hradnom vŕšku.

Uplynulý týždeň v stredu v rádiu Expres tvrdil, že nemá čas na hľadanie si nového bývania, ale už o tri dni bolo všetko inak. Pre pluska.sk vyhlásil, že už má vyhliadnutý domček, o ktorého kúpe vážne uvažuje. Komplex, v ktorom je Fico v nájme, patrí Ladislavovi Bašternákovi. Toho polícia vyšetruje pre daňové podvody. Opozícia preto začala volať po okamžitom odsťahovaní premiéra, celé leto pred jeho obydlím kempovala a organizovala protesty. Keď ustali, Fico pre náš denník poskytol rozhovor, kde sa vyjadril, že si chce postaviť dom a hľadá vhodný pozemok.

Otvoriť galériu

V stredu sa po ďalšej razii polície u Bašternáka redaktor rádia Expres Braňo Závodský Fica pýtal, či to urýchli jeho sťahovanie. „Ja som vyhlásil, chcem si riešiť svoju vlastnú bytovú politiku... Nemám, čo si myslíte, že ja teraz chodím a hľadám si... hľadám dobrú príležitosť, ale nerobím to tak, ako možno niekto iný, kto nemá nič iné na robote, len si riešiť vlastné bývanie,“ povedal rozčúlene Fico. No o tri dni vyšiel rozhovor, kde hovorí, že vysnívaný nový domov už má: 

„Mám vyhliadnutý jeden dom... Je to dom, ktorý má 25 rokov a bude si vyžadovať nejakú rekonštrukciu. Uvažujem, že by som si ho kúpil a zrekonštruoval.“ Opýtali sme sa premiéra, či si vyhliadol nové bývanie za tri dni. „V žiadnom prípade nejde o nijaký rozpor. Predseda vlády v oboch médiách zhodne vyhlásil, že sa svojou bytovou otázkou dlhodobo zaoberá a zároveň v rozhovore pre Plus 1 deň konkretizoval, že má tip na dom,“ odpovedala jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Otvoriť galériu
Braňo Závodský
Zdroj: anc

K téme sa vyjadril aj moderátor rádia Braňo Závodský. „Ja som mu dal jasne smerovanú otázku, či posledná razia neurýchli jeho rozhodnutie odsťahovať sa a on povedal, že však hľadá a keď som sa ho pýtal, či je tam nejaký upgrade, či už niečo nemá, tak povedal, že nemá, lebo nemá na to čas,“ uviedol. Ak si teda hovorkyňa Szaboóvá naozaj myslí, že vo vyjadreniach premiéra nie je rozpor, politológ Ján Baránek má pre ňu tento odkaz:. „Pokiaľ tvrdí, že tie vyjadrenia nie su protichodné, tak to nie je pravda.“

Výroky Fica sú protichodné

Ján Baránek, politológ

  • Pre premiéra nie je problém nájsť si bývanie za tri dni. Pokiaľ ale tvrdia, že tie vyjadrenie nie su protichodné, tak to nie je pravda. Tie výroky určite nie sú to isté a nie je v poriadku, ak tvrdia niečo iné.

Čo povedal o sťahovaní z Bonaparte

10. 9. 2016 - Som pripravený vyriešiť si svoju bytovú otázku. Už si hľadám pozemok, lebo si chcem postaviť dom.

15. 2. 2017 - Nemám (nové bývanie, pozn. red.), hľadám dobrú príležitosť, ale nerobím to tak, ako možno niekto iný, kto nemá nič iné na robote, len si riešiť vlastné bývanie.

18. 2. 2017 - Mám vyhliadnutý jeden dom. Je to dom, ktorý má 25 rokov a bude si vyžadovať nejakú rekonštrukciu. Uvažujem, že by som si ho kúpil a zrekonštruoval.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?