Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2017 17:35 | Správy | Politika

Krok kotlebovcov, ktorý zdvihol poslancov zo stoličiek: Toto si zatiaľ nedovolil urobiť nikto?!

Vydanie januárového propagačno-informačného materiálu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pod názvom Bystrický kraj s reklamou Kotlebovej ĽS Naše Slovensko (ĽS NS), ako aj propagácia ĽS NS na nedávnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave, kde sa v stánku BBSK rozdávali nálepky strany, zdvihli v pondelok viacerých krajských poslancov zo stoličiek.

Na zasadnutí BBSK žiadali predsedu kraja Mariana Kotlebu o vysvetlenie a tiež o stiahnutie predmetných novín z webovej stránky BBSK. "V stánku BBSK, ktorý mal propagovať naše historické či prírodné vzácnosti a krásy, došlo k politizácii a priamej propagácii Kotlebovej strany. Pochodil som mnoho veľtrhov v zahraničí, a to tam boli všelijaké autokratické krajiny s diktátormi či polodiktátormi, ale toto si nedovolil urobiť nikto," konštatoval poslanec Ľubomír Motyčka. "Je to nemorálne, neslušné a ďalší dôkaz toho, že v banskobystrickom VÚC, ktorý sa fakticky zmenil na stranícku centrálu, nevedia rozlíšiť, čo je práca pre občanov a čo pre stranu," zdôraznil.

Od Kotlebu očakáva odpoveď na otázku, či pracovníci v čase, keď mali na veľtrhu propagovať kraj za peniaze BBSK, ale robili politickú reklamu, mali v tom čase voľno a aj z akých peňazí boli ich aktivity zaplatené.

Ako v tejto súvislosti reagoval pre médiá predseda BBSK, "ak by tým vznikla nejaká škoda, bol by náchylný ju riešiť, ale ak ľudia dostali niečo navyše a úplne zadarmo, myslí si, že môžu byť radi".

 

Na margo zvesenia materiálu BBSK s propagáciou ĽS NS z webu uviedol, že považuje za neštandardné, ak sa niektorý poslanec snaží úkolovať predsedu ako jednotlivec.

"Bolo by veľmi neštandardné, ak by predseda urobil všetko, čo si niektorí poslanci zaumienia. To sú úvahy trošku uletené od reality. Bolo tam iba označenie ľudí, ktorí sa podieľali na vydaní tohto konkrétneho čísla, keďže poslanci mi nedali na akúkoľvek informovanosť a akcie pod mojou záštitou v rozpočte ani euro. Potom sa čudujú, keď sa to rieši trochu neštandardným spôsobom, ale každá akcia vyvoláva reakciu. To sú následky ich vlastných rozhodnutí," dodal Kotleba.

Podľa najsilnejšieho poslaneckého klubu Smer-SD, KDH v krajskom parlamente už predchádzajúce periodikum Náš kraj neprinášal informácie o tom, ako sa v kraji naozaj žije.

"Jeho obsahom bola iba rozporuplná oslava jedného muža a jeho politickej strany. To je dôvod, prečo poslanci klubu Smer-SD, KDH v rozpočte vyčlenili na vydávanie týchto novín jednu veľkú nulu. Predseda, zneužívajúc svoje postavenie predstaviteľa samosprávneho kraja, vydáva krajské noviny i keď pod novým názvom Bystrický kraj s neskrývanou podporou a propagáciou jednej a jedinej strany. Pán Kotleba, tento kraj vám nepatrí, toto je naozaj Náš kraj! " adresoval najpočetnejší klub predsedovi BBSK.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať