Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.02.2017 09:55 | Správy | Politika
Video

Veľkorysé gesto prezidenta: Veronika môže namiesto basy vidieť rásť svoju dcérku!

Je z nej najšťastnejšia žena na svete! Veroniku H. (32), ktorá sama vychováva jedinú dcérku Lejlu (4),odúdili pred štyrmi rokmi na 4 roky za mrežami.

Súd ju označil za vinnú ako spolupáchateľku pri výrobe omamných látok. Do väzenia však nenastúpila. Vďaka svojmu malému dieťaťu dostala odklad, no každé ráno sa obávala, že ju povolajú na výkon trestu. Kameň zo srdca jej padol po verdikte prezidenta Andreja Kisku (54), ktorý jej včera udelil milosť.

Veronika sa pred ôsmimi rokmi stýkala s mužom, ktorý spustil všetky problémy. „Môj vtedajší partner Jozef (53) sa zaplietol s drogami. Ja vôbec neviem, čo s nimi robil, no polícia ma brala ako spolupáchateľku. Vtedy mi vymerali nekompromisný trest. Sedieť som mala ísť na štyri roky,“ rozpráva mladá mamička.

S partnerom sa hneď rozišla, no už bola tehotná. Preto nenastúpila ani na výkon trestu. Keď sa jej narodila dcérka, chcela s ňou byť najdlhšie, ako sa len dá. „Požiadala som o odklad na tri roky, pretože som chcela byť s dcérkou doma a vychovávať ju. Neviete si predstaviť, v akom strachu som žila. Vždy, keď niekto zazvonil pri dome, myslela som si, že poštárka nesie trestný rozkaz a ja budem musieť ísť sedieť,“ hovorí o ťažkých chvíľach Veronika.

Otvoriť galériu

 

Trest stratil svoj účel

Dnes už je všetko inak. Ešte v lete minulého roka požiadala prezidenta Andreja Kisku o milosť. Ten len včera oznámil, že jej žiadosti vyhovel vzhľadom na to, že je slobodnou matkou a vedie bezúhonný život. „Prezident pri posudzovaní žiadosti prihliadol najmä na tú skutočnosť, že od spáchania skutku uplynulo už viac ako osem rokov a samotný výkon trestu a jeho preventívne účinky u nej už stratili svoj účel,“ vysvetlil hovorca Roman Krpelan s tým, že počas piatich rokov nemôže žena spáchať úmyselný trestný čin. Veronika bola z radostnej správy nesmierne šťastná. „Z celého srdca ďakujem prezidentovi za moju milosť. Budem sa môcť teraz venovať už len rodine,“ teší sa.

Drogy popiera

Veroniku odsúdil súd za spáchanie trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok ako spolupáchateľku. O aké látky konkrétne išlo, špecifikovať nechcela. „Ja som nikdy nedrogovala, nikdy som to ani len neskúšala. Mám lekárske správy, ktoré hovoria, že som úplne čistá. Chcem na všetko zabudnúť a žiť si svoj život so svojimi rodičmi a s mojou dcérkou,“ dodáva omilostená žena. V súčasnosti pracuje ako kvetinárka a na svojho bývalého priateľa Jozefa, ktorý vo väzení strávil 27 mesiacov, chce už navždy zabudnúť.

Prvú milosť udelil v októbri

Prvú milosť udelil prezident Kiska ešte minulý rok v októbri. Vtedy oslobodil otca štyroch detí Martina (26), ktorého rodina bola v ťažkej sociálnej a finančnej situácii. Za podvod ho odsúdili na 12 mesiacov za mrežami, ktoré si napokon nemusel odsedieť.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, Novy Cas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!