Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
InfografikaFotoVideo

Túra kamarátov sa skončila tragédiou: Tibora († 25) zabilo to, čo miloval!

O život prišiel na mieste, ktoré najviac miloval. Ešte pred rokom si vášnivý turista a cyklista Tibor († 25) zavesil na sociálnu sieť komentár, že s vrchmi Tlstá a Ostrá vo Veľkej Fatre sa nemožno zahrávať.

Netušil, že sa mu stane osudným vrch hory Borišov, len o pár kilometrov ďalej. Spolu s tromi kamarátmi z okolia Žiliny sa vybral v utorok popoludní do hôr s tým, že prespia na Chate pod Borišovom. Večer sa však ešte náhle rozhodli pre túru napriek varovaniu chatárov, že počasie je zlé a nemajú výstroj. Necelú hodinu od momentu, ako vyrazili, dostali horskí záchranári prvý telefonát - dvaja zo štvorice sa pri zostupe pošmykli a nasledoval pád do hlbokej rokliny. Tiborovi († 25) napriek hodinovému oživovaniu už nebolo pomoci.


„Fantastická štvorka“, ako si partia mladých ľudí hovorila, sa vybrala na výlet do Veľkej Fatry s tým, že si urobí malú túru a ubytuje sa v Chate pod Borišovom. Prišla popoludní a na chate mala stráviť len jedinú noc. Večer sa nečakane rozhodla, že ide na túru. „Varovali sme ich, že to je zlý nápad, že nemajú mačky, počasie nie je dobré a je tma, ale, žiaľ, nepočúvali,“ povedal Stanislav Arendáš z Chaty pod Borišovom.

Otvoriť galériu

Hodinu po odchode kamarátov na túru už záchranári prijali zúfalý telefonát jedného zo štvorice. „Telefonoval, že dvaja z nich spadli do rokliny. Okamžite sme vyslali 14 profesionálnych aj dobrovoľných záchranárov z donovalskej aj z martinskej strany. Odišli večer o deviatej a vrátili sa až ráno o šiestej,“ informoval veliteľ zásahu a riaditeľ Horskej záchrannej služby Veľká Fatra Vladimír Šebek.

 

Osudné varovanie

Športovec Tibor († 25) zbožňoval hory a akrobatické kúsky na bicykli. Napriek obrovskej, vyše hodinovej snahe sa už život mladíka nepodarilo zachrániť. „Oživovali sme ho niekoľkokrát, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám to,“ smutne skonštatoval záchranár. Podľa informácií záchranárov spadol mladík do rokliny spolu s kamarátom Jurajom (28). Ten skončil s poraneniami hlavy na neurochirurgickom oddelení martinskej fakultnej nemocnice, kde sa podrobil operácii.

Otvoriť galériu
Priebeh nešťastia.
Zdroj: infografika NČ

Zdrvujúcu správu o jeho smrti Tiborovým rodičom oznámili až jeho kamaráti. „Sú to všetci moji priatelia, on sa mi už, žiaľ, nevráti,“ vydesene povedal kamarát chlapcov Ivo, ktorý s partiou chodieval na spoločné túry. Tibor pritom pred rokom varoval prostredníctvom sociálnej siete priateľov, aby si na hory vo Veľkej Fatre dávali pozor. „Fantastická štvorka si užila Tlstú a Ostrú, neodporúčam sa s nimi zahrávať,“ napísal. Netušil, že desivé varovanie je zároveň predpoveďou jeho vlastnej tragickej smrti práve na mieste, odkiaľ ho písal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Grécke úrady sú v pohotovosti: Dostali rovnaké vyhrážky ako školy na Slovensku!? Znepokojivé, čo sa tam deje
Ilustračné foto
Meteorológovia varujú: Slováci, v týchto okresoch si dávajte POZOR! Situácia nevyzerá dobre
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Opozícia reaguje na výstavbu novej nemocnice v Bratislave: Schválenie aj kritika! Čo sa im nepozdáva?
Zmena školy je pre mladých ľudí veľmi stresujúca.
Čo robiť, ak dieťa nevezmú na strednú školu: 6 nutných krokov a pozor na časné chyby!
Americký boxer Mike Tyson.
Hrôza počas letu: K Mikeovi Tysonovi museli volať lekárov!
Takto vyzerá Boris Kollár 3. mesiace po transplantácii vlasov.
Foto
No KONEČNE! Kollárov riedky porast je FUČ: Sledujte tie vlasiská, je z neho iný človek
Prezident Daniel Ortega rezignáciu odmieta.
Nikaragujský prezident nevie bratovi prísť na meno: Obvinil ho z vlastizrady! Čin, ktorým zahanbil národ
Mississauga, Ontario, Canada - June 6, 2020: Sign of Campbell's Canada office in Mississauga, Ontario, Canada. The Campbell Soup Company (Campbell's) is an American producer of canned soups.
Najväčší výrobca polievok na svete prichádza so zlými správami: Hromadné rušenie pracovných miest!
Nehoda na diaľnici D1 si vyžiadala ľudské životy.
Foto
Posun v prípade tragickej smrti hasičov Lukáša († 27) a Mariána († 43) na diaľnici D1
Brussels, Belgium - July 02 2019: Close-up on a bilingual (french and dutch) police tape.
Zamestnanec europarlamentu pod drobnohľadom: Zúčastňoval sa na podkopávaní podpory pre Ukrajinu?
Váš Tip
Športovci v slzách: Známe lyžiarske stredisko na východe Slovenska oznámilo koniec! Čo ho položilo?
businessman with drug addiction sniffing cocaine from mirror
ŠKANDÁL v českom parlamente: Niekto šnupal KOKAÍN na tomto mieste!