Vyzerá to tam, akoby sa zastavil čas. A napriek tomu, že ceny sú vyššie ako za socializmu, majú tu stále plno zákazníkov.
V reštaurácii U Zaťku je všetko rovnaké ako za čias našich starých mám - plastové príbory, poháre duritky, radiátory, stoly, pomaľovaná stena aj výčap. Okrem toho aj varia to isté. „Maďarský guláš varíme podľa sto rokov starého receptu. Robili ho ešte rodičia mojich starých rodičov. Jemná hovädzinka, domáca knedľa, lečo, múka, tak aby nebol hustý ani riedky, a korenie. Chlapi milujú, keď je korenistý,“ hovorí majiteľka reštaurácie Jana Blaháková (52).
Najvernejší štamgast Ján Chovanec (62) chodí do tohto podniku už tri desaťročia. „Varia stále rovnako dobre, cítim sa tu ako doma. Najlepší je guláš, vždy si dám k nemu kávu a kofolu,“ prezradil Chovanec. Takých ako on je približne stovka ďalších zákazníkov, ktorí navštevujú malú reštauráciu v Žiline každý deň.
Jedlá, ktoré fičia už storočie
- maďarský guláš
- pečené buchty
- hŕstková polievka
Takto išiel hore maďarský guláš
1968 - 3 Kčs* (0,10 €)
1975 - 4,50 Kčs (0,149 €)
1991 - 11,40 Kčs (0,378 €)
2017 - 2,41 €
*Kčs – koruna československá