Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Brutálna vražda mladej mamičky († 27) v nočnej košeli: Veronikin kat sa chytil do pasce!

Zásadný posun vo vyšetrovaní záhadnej smrti mladej mamičky Veroniky († 27)! Začiatkom augusta ju vrah vylákal z domu len v nočnej košeli.

K svojim rodičom a synčekovi sa už nikdy nevrátila. Podľa polície zomrela na následky úderu do záhlavia neďaleko domu vo Vtáčkovciach, kde žila s rodičmi.

Pre brutálnu smrť zadržali v Nemecku jej bývalého partnera Michaila Ch. (31), s ktorým mala syna Miška (7). Slovenská polícia ho v spolupráci s nemeckými kolegami v hľadáčiku mala už dlhšie. Postupovali opatrne, aby ho nevyplašili a pasca nakoniec sklapla. Nemecký sudca už rozhodol o jeho väzbe. Naša polícia už požiadala o jeho vydanie, hrozí mu až doživotie. Veronikin otec by mu najradšej napľul do tváre.

Otvoriť galériu
Michal Ch. (31)
Zdroj: avm

Bývalý Veronikin druh Michail sa po zhruba pol roku od hroznej smrti mladej ženy ocitol v rukách spravodlivosti. „Dňa 19. januára došlo na území Nemeckej spolkovej republiky na základe európskeho zatýkacieho rozkazu k zatknutiu 31-ročného gréckeho občana Michaila Ch.,“ oznámil prešovský krajský policajný riaditeľ Dušan Sabol. „Od októbra 2016 je stíhaný za obzvlášť závažný zločin vraždy. Obeťou skutku bola bývalá družka obvineného, 27-ročná Veronika Mitaľová,“ dodal.

Sledovali ho dlho

 

Nemecký sudca rozhodol o vzatí Gréka do väzby. Naše orgány žiadajú o jeho vydanie. Slovenská polícia tvrdí, že tri mesiace spolupracovali s nemeckými kolegami a mali celý prípad pod kontrolou. Proti Michai­lovi svedčí mnoho dôkazov. Vyhodnocovali okrem iného aj kamerové záznamy z obce. V Nemecku bol dokonca monitorovaný operatívnymi pracovníkmi. „Príprava úkonov bola dlhodobá a s ich realizáciou sa začalo ihneď po spáchaní skutku, ako aj po vznesení obvinenia gréckemu občanovi,“ pokračoval Sabol. 

Veronika vybehla v noci začiatkom augusta z domu len v nočnej košeli a papučiach. Pri sebe mala mobil. Domov sa už nevrátila. Podľa polície zomrela neďaleko domu na mieste, kde našli jej bezvládne telo. Utrpela viaceré sečné rany zrejme chladnou zbraňou, smrteľnou sa stala rana do záhlavia. O možných motívoch strašného činu polícia mlčí.

Miško skončil v domove

Otvoriť galériu
Otec obete Dušan
Zdroj: laz

Veronikin otec si však nedáva servítku pred ústa. „Odľahlo mi. Myslel som si, že za tým bol Michail. Tušil som, že to urobil kvôli chlapcovi. Stále vyvolával, kde je s malým, a že v Nemecku mu bude lepšie. Dcéra sa bála ísť k nemu do Nemecka, volal ju,“ povedal zronený Dušan Mitaľ (55). „S ním sme aj dobre vychádzali. Ľutujem ho, že to urobil, je úbožiak. Psovi by som to neurobil, čo on mojej dcére. Videl som ju v truhle, to bolo strašné. Napľul by som mu medzi oči!“

Pre Veronikiných rodičov bolo najťažšie, že s Grékom museli byť po smrti dcéry v kontakte, aby nemal podozrenie a neušiel s malým do cudziny. Najdôležitejšie pre nich totiž je, aby získali do opatery vnúčika. „Čo vieme, tak je Miško v detskom domove v Nemecku. Chceme o neho bojovať zo všetkých síl!“ predsavzal sa. O situácii chlapčeka už sú slovenské orgány sociálnej kurately informované. Do opatery ho mala zvereného Veronika. S bývalým sa dohodli, že ho bude mať rok v Nemecku a Miška vráti v auguste, aby mohol nastúpiť do školy. Krátko pre dohodnutým dňom však bola mladá žena zavraždená.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin.
Slovensko bude na inaugurácii ruského prezidenta! Kto nás tam zastúpi?
(ilustračné foto)
Držíte diétu? Pozor, zvyšujete riziko týchto porúch až päťkrát!
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Medveď útočil v TOMTO okrese! Buďte opatrní: Zásahový tím reaguje
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu
Polícia v nedeľu riešila vodičov pod vplyvom alkoholu, obvinila ich
Foto
Z FOTO sa vám zastaví rozum: Otrasné, koľko vodiči cez víkend nafúkali! Polícia vyzýva verejnosť
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Putin nariadil cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní!
Aktualizované
Putinov krok všetkých vydesil: Rusi majú nacvičovať odpálenie JADROVÝCH zbraní! Reakcia na Macronove výroky?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh