Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2017 00:00 | PR články

Naštartovať svoju kariéru môžete už aj z pohodlia vášho domova

Internet nám ponúka neobmedzené možnosti, či už v rámci pracovného života alebo aj toho súkromného. Okrem zábavy, ktorú na ňom môžeme nájsť, prináša množstvo užitočných spôsobov, ako sa ďalej vzdelávať, a to napríklad z pohodlia nášho domova. V skratke internet nám vo veľkej miere zjednodušil život. Tí šikovnejší ho využívajú naplno a zarábajú vďaka nemu nemalé peniaze. A čo ten zvyšok?

Otázka teraz znie, či s výdobytkami modernej doby vieme pracovať efektívne. Či vieme využiť moderné technológie v náš prospech a vyťažiť z nich čo najviac. Čo hovorí prax?

Aj mladým ľuďom často chýbajú digitálne zručnosti

Napriek tomu, že dnešná mladá generácia študovala už v ére internetu a rozvíjajúcich sa moderných technológií, jej schopnosti tomu nenasvedčujú v takej kvalite, ako by sme predpokladali. Aspoň nie na kvalitnej úrovni.  Digitálne zručnosti nie sú len o kódovaní a programovaní web stránok. Zahŕňajú aj prácu s textovými dokumentmi, prípravu rôznych promo materiálov, tutoriálov, blogov, online marketingu a mnohých iných oblastí.

Napríklad podľa Profesie vybavenosť uchádzačov o prácu počítačovými znalosťami mierne klesá. „Podiel uchádzačov, ktorí uvádzajú znalosť používateľských počítačových znalostí vo svojom životopise za obdobie rokov 2011-2015 mierne poklesol, a to z 88% v roku 2011  na približne 85% v roku 2015. Kvalita dostupných uchádzačov na trhu práce teda za posledných 5 rokov mierne poklesla,“ vysvetľuje PR manažérka spoločnosti Profesia s r.o. Katarína Tešla.

Ako to je v skutočnosti s programátorskými počítačovými znalosťami? „Výnimkou sú programátorské počítačové znalosti, pri ktorých k poklesu vybavenosti uchádzačov o prácu nedošlo. Podiel uchádzačov s týmito znalosťami v životopise mierne vzrástol z necelých 9% v roku 2011 na približne 10% v roku 2015. Pri programátorských počítačových znalostiach existuje veľmi výrazná priepasť medzi pohlaviami.  Zatiaľ čo až 16% mužov v roku 2015 uvádza vo svojom životopise tento typ znalostí, u žien predstavuje tento podiel iba 5%. Odstup medzi pohlaviami sa za posledných 5 rokov výraznejšie nezmenil,“  tvrdí Katarína Tešla.

„Na trhu je momentálne nedostatok IT špecialistov a podľa prognóz EÚ bude tento trend ďalej pokračovať.  Slovenské firmy sú nútené zakladať svoje pobočky v zahraničí alebo loviť  kvalitných ľudí mimo Slovenska, čo často nie je jednoduché kvôli legislatívnym, geografickým alebo jazykovým bariéram,“ vysvetľuje problematiku tím profesionálov z Learn2Code.

Otvoriť galériu

Nový štart v kariére

„Vzdelávanie, ktoré ti zmení život/prácu,“ je motto profesionálov z Learn2Code. Poukazujú ním na to, ako málo stačí k tomu, aby človek začal pracovať na sebe, zdokonalil sa v IT jazyku a získané poznatky preniesol nielen do bežného života, ale vyťažil z nich aj vo svojej budúcej kariére.

Faktom je, že už aj jeden obyčajný kurz dokáže danému človeku zmeniť život, pomôcť mu v pracovnej oblasti. „Chcela som si rozšíriť obzory, pretože pracujem v digitálnej agentúre. Po kurze som schopná sama urobiť aj hyper moderne vyzerajúcu webstránku,“ tvrdí absolventka kurzu v Learn2Code Jana Madunická.

Otvoriť galériu

Prečo sú potrebné IT zručnosti aj v bežnom živote?

Vráťme sa však na chvíľu k využívaniu počítača, internetu a jeho nástrojov do bežného života.  Nie je to len o napísaní e-mailu, vyhľadaní si potrebných informácií na internete, či štandardnej práci s textom vo Worde. To už dnes ovláda takmer každé malé dieťa. Vieme posunúť ich používanie na vyšší level? Hovoríme napríklad o úprave fotografií, kvalitných videí, profesionálnych prezentácií. A menovať môžeme ďalej; vieme si zhotoviť logo, vytvoriť propagačné materiály bez pomoci grafika, urobiť si vlastnú web stránku alebo mobilnú aplikáciu.  V životopise uvádzame znalosti Wordu, Excelu, ale dokážeme v nich robiť grafy, vzorce a poznáme všetky funkcie, ktoré ponúkajú?

Študovať z pohodlia domova

A keďže sme už na začiatku hovorili, ako je dnes všetko na internete, nájdete tam aj tím ľudí, ktorí sa venujú vzdelávaniu digitálnych zručností. Hovoria si Learn2Code a sú na našom trhu už od roku 2012.

A čo všetko na vás v Learn2Code čaká?
Okrem nadupaných kurzov sú to aj špičkoví lektori s praxou a taktiež prístup ku kvalitným vzdelávacím materiálom. Výhodou spomínaných kurzov je i to, že sú prispôsobené pre úplných začiatočníkov, ale samozrejme na výber je aj  široká ponuka pre pokročilých.  A ďalšou výhodou je aj fakt, že každý si môže vybrať to, ako formou bude študovať – či prezenčne alebo online, záleží to na tom, aký kurz si zvolí.

Organizácia však myslí aj na vzdelávanie detí a študentov, a tak  prišla s nápadom, ako priniesť IT vzdelávanie do škôl. Zorganizovala projekt s názvom Webrebel do škôl, v ktorom sprístupnili prvý kompletný online kurz webdesignu stredným školám.  Dnes je už tento program určený nielen pre stredoškolákov, ale môžu sa zapojiť rovnako i základné školy. Projekt nesie po novom názov Learn2Code pre školy.

Learn2Code sa zameriava najmä na design, tvorba webstránok a mobilných aplikácií. Momentálne je v ponuke výhodné predplatné online kurzov iba za 249 eur, vďaka ktorému získa účastník prístup ku všetkým online kurzom v hodnote viac ako 1 200 eur. V tomto roku pribudne aj ďalšia oblasť, ktorej sa chce Learn2Code venovať a konkrétne to bude Online Marketing, kde sa napríklad ľudia naučia pracovať s Google Analytics, Google AdWords, porozumejú reklamných nástrojom na internete a naučia sa to, ako ich využívať efektívne.

Otvoriť galériu

Po kurze rovno do novej práce!

Výhodou rôznych kurzov je aj to, že môžete spoznať množstvo zaujímavých ľudí, nadviazať kontakty s potencionálnym zamestnávateľom alebo dokonca novú prácu. Konkrétne Learn2Code spolupracuje s niekoľkými IT firmami, ktoré sú na Slovensku úspešné a vyhľadávané. 

Okrem toho sa výrazne angažuje vo vzdelávaní mladých aj formou organizovanie bezplatného programátorského worskhopu pre dievčatá Rail Girls, sú ambasádorom iniciatívy EU Code Week na Slovensku, Hour of Code, Scratch Day a mnohých ďalších aktivít.

Úrad práce kurzy prepláca

Všetky kurzy má Learn2Code akreditované aj Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.  Ďalším pozitívom je možnosť získať kurz zadarmo v prípade, že je uchádzať nezamestnaný a evidovaný na úrade práce. Learn2Code garantuje aj vrátanie peňazí v prípade nespokojnosti, a to do 14 dní od prijatia objednávky.

Všetko o projekte nájdete TU.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?
Na snímke sopranistka Ľubica Rybárska.
Foto
Slovensko prišlo o výnimočnú ženu! Zomrela Ľubica Rybárska († 65): Jej hlas očaril celý svet