Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2017 18:00 | Správy | Zaujímavosti

Ako prežívajú muži tehotenstvo svojich polovičiek? Skúsený otec a český bloger Dominik to opisuje jasne!

Tehotenstvo sa netýka len žien, hovorí otec troch synov na plný úväzok a bloger Dominik z Čiech. Podrobne to opisuje v 10 fázach tehotenstva u muža.

Deníček moderního fotra patrí českému blogerovi a trojnásobnému otcovi na plný úväzok Dominikovi. Keď pred tromi rokmi zverejnil na svojom súkromnom profile na Facebooku vtipný status o svojich deťoch, zrejme nečakal, že neskôr bude mať vlastnú stránku s takmer 90-tisícmi fanúšikmi. Tí takmer denne čakajú na vtipnú dávku otcovských peripetií.

Otvoriť galériu

V jednom z posledných statusov sa venoval téme prežívania tehotenstva mužmi. "Tehotenstvo sa netýka len žien. Prežívajú ho aj muži po ich boku. Kým tehotenstvo u žien je zmapované do najmenších detailov, o tom, ako to prežívajú muži, sa príliš nevie," píše na Facebooku. Podľa neho muži počas tehotenstva prechádzajú niekoľkými fázami:

Fáza nevedomia
Veľmi obľúbená fáza tehotenstva, keď muž ešte nevie, že je žena tehotná. V tejto fáze má muž svoje sny a nádeje. Užíva si život a svet sa zdá byť veľmi jednoduchým miestom. Muž často bezstarostne pobehuje po rozkvitnutej lúke, tancuje za svitu luny a kŕmi psíka priamo z ruky.

Fáza šoku
Žena je tehotná. Už to vie. Povedala mu to. U niektorých mužov sa môže táto fáza ešte ďalej deliť na fázu popierania - muž odmieta prijať pravdu a je presvedčený o tom, že žena nie je tehotná, alebo fáza hnevu - muž je rozhnevaný a agresívny. Potom je tu fáza zjednávania - muž sa snaží presvedčiť ženu, že nie je tehotná. V práci ponúka kolegyniam obálku s peniazmi, aby boli tehotné miesto jeho ženy. Vo fáze depresie je zatvorený vo svojej pracovni a pri svetle sviečky píše husím perom na pergamen básne. Po nociach si prezerá fotky z minulosti, keď ešte jeho žena nebola tehotná a vzlyká pri tom. Vo fáze zmierenia sa muž so situáciou konečne vyrovnal. Je pokojný. Nasadá do auta a odchádza do zahraničia, odkiaľ sa už nikdy nevráti. Niektorí muži sa dokonca rozhodnú, že sa budú na výchove dieťaťa aktívne podieľať a nikam za hranice nezdrhnú.

Fáza - žena je stále nahnevaná a ja neviem prečo
Táto fáza sa začína prvým trimestrom a končí niekoľko rokov po pôrode, alebo nikdy. Ženy s príchodom tehotenstva mávajú rozhodené hormóny a zmeny nálad sú u nich na bežnom poriadku. Muž musí byť obozretný a nedráždiť hada bosou nohou.

Otvoriť galériu

Fáza - žena je stále nahnevaná, ale už som si zvykol a je mi to jedno
Muž je ostrieľaným partnerom tehotnej ženy. Nejaké jej zmeny nálad ho už vôbec nerozhodia.

Fáza - aktívna príprava na dieťa
Muž bol konečne zapojený. Dostal stovky kníh o dieťati a je nabádaný, aby si ich všetky prečítal. Raz týždenne býva preskúšanie dosiahnutých vedomostí, ktoré je zakončené tým, že je žena nahnevaná, pretože to podľa nej muž neberie vážne.
V tejto fáze si muž uprace svoju skriňu, aby malo bábätko dostatočný priestor pre svoje veci. Mužove predmety sú zo skrine odsunuté do igelitových tašiek a zabudnuté. Muž už svoje veci nikdy nebude potrebovať. Teraz budú už len spoločné veci. A všetky budú ovracané, od rezancov a alebo od iných škvŕn, ktoré dieťa zariadi.

Fáza - žiadny sex
Je to pomerne individuálne. Obvykle táto fáza začína niekedy v druhom trimestri, presne v čase, keď muž v dobrej viere a s úsmevom žene oznámi, že už začína mať solídny bubon a že tie opuchnuté nohy sú roztomilé. Menej obratní muži dokonca volia narážky typu: "Začínaš byť ako veľryba" alebo "Už začínaš mať vlastné gravitačné pole".

Fáza nevoľníctva (tiež otroctvo)
V tejto fáze je muž už len otrokom a plní ženine príkazy. Jeho všetka komunikácia sa scvrkla na vety typu: "Áno miláčik, hneď to bude" alebo "Tak miláčik, už to je. Čo mám urobiť ďalej? " Muž už nemá vlastnú vôľu. Tehotná je predsa žena a ona vie najlepšie, čo je pre ňu a pre dieťa najlepšie. Pôrod sa už blíži.

Fáza - uhni a neprekážaj, nikoho tu nezaujímaš
Fáza nevoľníctva je zdarne zakončená fázou, keď muž nikoho nezaujíma. Áno, je to pôrod. Nebohý malý neduživý otrok teraz zmätene stojí na pôrodnej sále. Nikto mu nevenuje pozornosť. Nikto ho nepohladí a nepovie, že to bude dobré. Všetci skáču okolo rodičky. Keby dostal infarkt a na mieste zomrel, upratovačka ho tak maximálne zametie do kúta, aby o neho nezakopávali doktori.
Je tu ešte podfáza - Ty hajzel jeden, nenávidím ťa, za toto môžeš ty. To je presne tá fáza, kedy mu rodička počas pôrodu šepká v bolestiach a s popraskanými žilkami v očiach do uší nežné slovíčka.

Fáza - obrie prsia, ale nie pre mňa
Pre mužov najsmutnejšia fáza. Po pôrode má žena obrie prsia, ale nie sú pre neho. Doma stále plače dieťa. 

Bonusová fáza - nevoľníctvo
Po pôrode sa opäť muž vracia o niekoľko krokov späť. Znovu sa stáva otrokom. Útechou mu je však, že aj žena je otrokom. Obaja teraz budú žiť v područí samoľúbeho dieťaťa, kým nezomrú vyčerpaním alebo kým nevypadne v osemnástich z domu.

Otvoriť galériu
Jeho statusy majú úspech.
Zdroj: Facebook/Deníček moderního fotra

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!