Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2016 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slávne missky po rokoch priznali: Ako im súťaž zmenila život

Len nedávno sa celý svet dozvedel meno víťazky súťaže krásy Miss World. Svoje želiezko v ohni malo aj Slovensko. O prestížnu korunku bojovala Kristína Činčurová (18).

Pri tej príležitosti sme oslovili trojicu bývalých missiek, a tie nám zapózovali s dcérkami, ktoré tiež rastú do krásy, a boli sme zvedaví, či by ich podporili, ak by sa rozhodli štartovať v súboji o korunku. 

1.Ako sa zmenil váš život od výhry v Miss?

2. Čo vám súťaž dala a ak by ste mohli vrátiť čas, prihlásili by ste sa znova?

 

3. Ste mamou dcéry. Keby jedného dňa prišla domov a povedala by, že by chcela ísť na Miss, podporili by ste ju?

4. Čomu sa teraz venujete?

Anna Amenová (32), Miss Universe 2010, s dcérami Nicolkou (5) a Terezkou (4)

Otvoriť galériu
Anna Amenová s dcérami Nicolkou a Terezkou.
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

1. V prvom rade musím povedať, že keď som išla na súťaž, myslela som si, že môj život sa nezmení. Ale zmenil sa poriadne. V prvom rade sa zmenil môj pohľad na ľudí, ktorí sú mediálne známi. Predtým som mala predsudky, že sú namyslení a divní, ale sú to úplne normálni a zlatí ľudia. Čím som staršia, naučila som sa nikoho nesúdiť, pretože každý z nás má inú cestu, ktorú musí prejsť. Tiež som sa veľakrát stretla s názorom, že missky sú len prázdne misky. Poznám veľmi veľa dievčat, ktoré sa zúčastnili na súťaži, a sú to inteligentné, múdre ženy s nadhľadom, takže naozaj netreba súdiť.

2. Táto súťaž mi dala väčšie sebavedomie, nadhľad, veľa dobrých priateľstiev a kopu veselých zážitkov. Určite by som sa prihlásila znovu. Síce ma trošku mrzí, že hneď po vysokej škole som išla na materskú a nevenovala sa tomu, čo som vyštudovala, ale určite súťaž hodnotím veľmi pozitívne. Je to veľká skúška osobnosti a myslím si, že mi to veľmi pomohlo.

Otvoriť galériu

3. No asi by som im povedala, aby v prvom rade doštudovali, pretože vzdelanie je dôležité. Ja som sa prihlásila na Miss v prvom ročníku na vysokej škole. Ale určite im nebudem zakazovať, však by som išla proti sebe. Čo by si asi tak pomysleli, že ja som tam bola a im to zakazujem. Budem rada, keď budú spokojné a urobí ich to šťastnými. Deti sú naša druhá šanca a ja budem ich život rešpektovať, i keď to niekedy bude, samozrejme, ťažké.

4. Venujem sa v prvom rade rodine, svojim záujmom a užívam si tento čas, keď sú ešte deti malé, pretože to sa už nikdy nevráti. Našťastie mám dobrého muža, s ktorým budeme spolu už 11 rokov, a vo všetkom mi veľmi pomáha. Samozrejme, keď je možnosť, veľmi rada idem na akciu spojenú s Miss. Na prvom mieste je však rodina a deti si ešte vyžadujú moju pozornosť.

Karolína Čičátková (36), Miss Slovensko 1998, s dcérou Simonkou (12)

Otvoriť galériu

1. Asi najväčšia výhra bola, že som v 19 rokoch fungovala úplne sama. Bez finančnej podpory rodičov alebo partnera. Začala som cestovať a ako modelka som videla nádherné miesta.

2. Asi by som znovu absolvovala túto súťaž. Pre mňa zostali kamarátstva so súťažiacimi na celý život. Aj keď sme staršie a zodpovednejšie, stále v nás zostalo niečo dievčenské a úplne bláznivé. Mali by ste nás vidieť, keď sa stretneme najmä po dlhšom čase. Vtedy nám tečú slzy od smiechu a ja som za tieto chvíle nesmierne vďačná. Raz ročne sa snažíme absolvovať aj spoločnú dovolenku s deťmi a to je už úplný masaker. (smiech)

Otvoriť galériu
Karolína Čičátková s dcérou Simonkou
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

3. V posledných rokoch ma Simča sprevádza na finálových večeroch Miss Slovensko. Veľmi sa jej to páči a predpokladám, že o pár rokov bude chcieť absolvovať celý ten kolotoč. Myslím, že nie je najmenší dôvod, aby som jej v tom bránila. Je to rozumná mladá slečna, aj keď niekedy trocha pojašená, ale verím, že si moje rady zoberie k srdcu, veď by boli skutočne z prvej ruky.

4. Bolo viacero míľnikov v mojom živote, ale to by bolo na knihu. Tým najdôležitejším však bolo narodenie mojej dcéry Simonky. Celý môj život sa odvtedy točil a doteraz točí okolo nej. Je to môj najväčší parťák a kritik. A, samozrejme, to platí aj naopak. Som prísna mama a snažím sa, aby z mojej dcéry vyrástol charakterovo čistý a citlivý človek. Čo sa práce týka, som vďačná, že som našla naplnenie a uplatnenie v televízii TA3, kde moderujem reláciu Showbiz. A veľmi ma baví aj štúdium na vysokej škole. Vďaka mojim o 20 rokov mladším spolužiakom som omladla, a to odporúčam každému. (smiech)

Silvia Lakatošová (43), Miss Československa 1993, s dcérou Valentínkou (2) a so synomChristiánom (10)

Otvoriť galériu

1. Určite by bol môj život iný a predpokladám, že by som ukotvila niekde v architektúre alebo v dizajne. Deň D mi zariadil život, v ktorom som stretla ľudí, ktorých milujem, a prácu, ktorú zbožňujem.

2. Jasné, opäť by som chcela zažiť ten pocit byť v československom finále a titul poslednej federálnej Miss priniesť na Slovensko. Bolo mi cťou. A, samozrejme, chvíle, keď vo finále Top 6 svetovej súťaže Miss Universe na Filipínach vyhlásili moje meno štvrtej najkrajšej ženy! To sú chvíle, ktoré si budem premietať po celý život. Inak stále čakám, kedy konečne naša víťazka prekoná môj úspech. Dúfam, že sa tak stane už 30. januára, keď sa koná svetové finále na Filipínach po 23 rokoch. A keby som vrátila čas a opäť by som všetko nezažila, nikdy by som nestretla Paliho a nemala také úžasné stvorenia, aké máme doma.

Otvoriť galériu
Silvia Lakatošová s dcérou Valentínkou a synom Christiánom.
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

3. Myslím, že Christiánovi by podobné myšlienky nikdy nenapadli. Má úplne iné sny aj plány. Každý rok ofrfle víťazku Miss, že zase nevyhral jeho tip. Jeho svet sú zvieratá, ryby a vtáky. Zaujíma ho, kedy pôjde na ryby a kedy už bude jar, aby mohol realizovať svoje plány. A Valentínka, tá momentálne rieši, že keď bude veľká, bude tancovať v Lúčnici, či jej bude Christián tlieskať a prinesie kyticu na javisko. A keby sa prihlásila na Miss? No na Slovensku sa prihlásiť nemôže. Mama organizátorka a dcéra víťazka? To by sa nedalo vysvetliť.

4. Momentálne si užívam materskú dovolenku plnými dúškami. Chvíle, ktoré sú zo dňa na deň kratšie, a už nikdy sa nezopakujú. Som vďačná životu, že sa môžem naplno venovať Valentínke a popritom organizovať národné finále svetovej súťaže krásy a venovať sa aj iným aktivitám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí
Ilustračné foto
Desivé varovanie vedcov: Na toto zviera o niekoľko rokov môžeme ZABUDNÚŤ! Hrozí mu vyhynutie
Nepochopiteľné správanie sa vodiča.
Váš Tip
Ohavnejšie parkovanie ste nevideli! Naštvaní Slováci si podali vodiča: Mali by ho zbaviť svojprávnosti
Foto
Sagana čaká premiéra v novom tíme: Prečo podporí práve túto stajňu?
Emily brutálne napadol jej bývalý priateľ.
Foto
Emily sa zobudila s vážnymi poraneniami: Oznámili jej 4 hrozivé slová! Prosila o smrť, bolestivé detaily
ilustračné foto
Krviprelievanie pred barom v Dubnici nad Váhom: Za tri bodnutia 10 rokov basy?!
Karel Gott bol pre Ivetu Bartošovú vzorom už od detstva.
Foto
Od tragického úmrtia Ivety Bartošovej († 48) prešlo 10 rokov: Telefonát s Gottom krátko pred skonom!
Mariánske námestie v Žiline.
Mestskí policajti v Žiline vybrali skoro 260.000 eur na pokutách: Najčastejší prehrešok!
Český premiér Petr Fiala.
Vyšetrovanie ukázalo mrazivú PRAVDU: Za útokmi v Česku stojí Rusko! Znepokojivé slová Fialu
Počas chrípkovej sezóny je žiadanejšia krátkodobá dávka OČR.
Epidemiológovia zbystrili: Znepokojivé zistenia, najvážnejšie to je pri Trnave
Foto
Krčiaci sa kolega a prázdna kocka? Česká redaktora sa vysmiala štadiónu v Trenčíne
Auto narazilo do betónového stĺpu, ktorý sa zlomil.
Foto
Auto v Klenovci ZLOMILO betónový stĺp a zachytilo 3 stromy: Vodič († 30) zahynul