Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2016 15:53 | Správy | Zahraničné správy

Pravda vyplávala na povrch: Špinavá minulosť manžela Ivanky Trumpovej odhalená!

Zať Donalda Trumpa sa dostal na prestížnu Harvardovu univerzitu, keď jeho rodičia sľúbili univerzite dar vo výške 2,5 milióna dolárov (2,35 milióna eur).

V článku pre denník The Guardian to napísal Daniel Golden, ktorý pred desiatimi rokmi publikoval knihu o cene, aká sa v USA platí za prijatie na prestížne školy. Jared Kushner, ktorý je manželom Trumpovej dcéry Ivanky, bol podľa Goldena na strednej škole "menej ako vynikajúcim" študentom.

Golden píše, že musí vlastne Kushnerovi poďakovať za obnovu záujmu o jeho knihu Cena za prijatie publikovanú v roku 2006. Kniha poukazuje na to, že bohatí Američania svojim málo nadaným deťom cestu na univerzitu vydláždi štedrými darmi odpočítateľnými z daní. Realitný magnát Charles Kushner sľúbil Harvardovej univerzite 2,5 milióna dolárov nedlho pred tým, než bol na školu prijatý jeho syn Jared. Univerzita v tej dobe prijímala jedného z deviatich žiadateľov, teraz je tento pomer 1:20.

 

Golden pátral na strednej škole, kde Jared študoval a kde ho hodnotili ako "menej ako vynikajúceho študenta" a nad jeho prijatím na Harvard vyjadrili ohromenie. "Nikto z vedenia školy si nemyslel, že bol prijatý na základe znalostí," uviedol Golden o škole v Paramuse v New Jersey.

Otvoriť galériu

Hovorca Kushnerových spoločností v e-mailovej reakcii oznámil, že obvinenia o súvislosti medzi darmi rodiny Kushnerových univerzite a prijatie ich syna "boli vždy mylná". Jeho rodičia Charles a Seryl sú podľa hovorkyne "mimoriadne veľkorysí a univerzitám, nemocniciam a charitám darovali okolo 100 miliónov dolárov". "Jared Kushner bol na strednej škole výborný študent a na Harvarde absolvoval s vyznamenaním," oznámila hovorkyňa. Podľa Goldena to bol v Kushnerovom ročníku prípad 90 percent študentov.

Golden získal zoznam 400 najväčších darcov, ktorých Harvardova univerzita pravidelne pozývala na akcie a prednášky. Golden zisťoval, koľko detí týchto korporátnych gigantov, ropných barónov, právnikov, konzultantov a dedičov na univerzite študovalo. Na zozname boli obaja Jaredovi rodičia, ale Charles na rozdiel od mnohých na zozname Harvard sám nevyštudoval, takže odpadlo hľadisko citového prepojenia rodiny s univerzitou. Na Harvard sa nedostal iba syn Jared, ale aj jeho brat Joshua.

Otvoriť galériu

Charles Kushner sa od ľudí na zozname darcov líšil aj ďalšími vecami - totiž trestným registrom. Po Jaredovom prijatí do školy sa priznal k daňovému úniku, nelegálnemu financovaniu kampane a pomste na svedkovi. V prípade figuroval ako sudca niekdajší guvernér New Jersey Chris Christie, nedávno odvolaný z vedenia tímu, ktorý pripravuje novú administratívu. Charles Kushner najal prostitútku, ktorá dostala za úlohu zviesť jeho švagra, ktorý pri vyšetrovaní prípadu spolupracoval s úradmi. Video zo stretnutia potom Kushner poslal svojej sestre. Odsúdený bol na dva roky do väzenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Elektrikára († 38) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Generál Štefánik
Politici si pripomenuli výročie smrti generála Štefánika: Pozrite sa, čo si o ňom jednotliví politici myslia
Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz
Dorazila Flašíkova exmanželka Monika Beňová v sprievode svojho syna Martina či Robert Kaliňák.
Foto
Netradičný pohreb mediálneho mága Flašíka († 66): Rozlúčiť sa prišla aj exmanželka Beňová a zástup politikov
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Turisti na Muráni sa môžu tešiť: Aha, ako sa najnovšie dostanú k obľúbeným sysľom!