Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.12.2016 00:05 | Správy | Servis | Zdravie

Sedem vecí, ktoré by ste v chladničke nečakali! Čo sa ešte oplatí skladovať medzi potravinami?

Chladnička robí veľké divy! Okrem klasického jedla dokáže udržať čerstvé aj veci, ktoré nepatria na tanier. Chlad prospeje vašim kvetom, odevy budú dlhšie vyzerať ako nové a uskladnenie v nižších teplotách urobí dobre aj kozmetike. Tieto rady sa jednoducho oplatí vyskúšať!

1. Batérie

Potrebujete ich skladovať dlhšie? Šup s nimi do chladničky! Dávajte však pozor, teplota nesmie klesnúť pod bod mrazu. Pri takomto skladovaní batérií je ideálne nabiť ich aspoň do polovice, aby neboli veľmi vybité, ale ani úplne nabité. Dobre urobíte, ak ich zabalíte do vrecka so silica gélom, ktorý absorbuje vlhkosť.

2. Silonky

Pobyt v chladničke obľubujú aj silonové pančuchy. Nižšia teplota dokáže hneď niekoľkonásobne posilniť pevnosť ich vlákien a výrazne obmedziť riziko prípadného poškodenia ich citlivého povrchu. Pančuchy tak vydržia v neporušenom stave oveľa dlhšie.

3. Oleje

Väčšina odborníkov sa zhodne, že oleje nepatria do chladničky. Výnimku tvoria éterické esenciálne oleje a niektoré druhy potravinárskych olejov, ktorým uskladnenie v chlade neuškodí, práve naopak. Zachovajú si správnu hustotu, zostanú dlhšie čerstvé a pri niektorých sa predĺži aj samotný účinok.

4. Vložky do topánok

 

Trápia vás unavené a ubolené nohy? Doprajte im úľavu! Ak si vložky do topánok na noc odložíte do chladničky, poskytnú opuchnutým nohám zaslúžené uvoľnenie. Podobné pravidlo sa vzťahuje aj na spreje na nohy z bylinkových extraktov. Tie vydržia dlhšie a pokožku príjemne ochladia, najmä počas horúcich mesiacov.

5. Kozmetika

Ani overené triky modeliek nie sú na zahodenie! Chlad prospieva aj lakom na nechty. Skladovaním v chladničke nielenže predĺžite ich trvanlivosť, ale dosiahnete aj optimálnu konzistenciu a ľahšie sa budú nanášať na nechty. Pri izbovej teplote riskujete, že sa v laku oddelí olejnatá časť a lak stvrdne. V chlade zostanú v dobrom stave aj ďalšie kozmetické výrobky, ako sú očné krémy, gély, masky, mejkapy, či očné tiene a ceruzky.

6. Vlna a kašmír

Možno sa to bude zdať zvláštne, ale uchovávanie oblečenia a textílií v chladničke nie je nič nové. V Nemecku tomuto triku prepadlo okolo päť miliónov žien a za ním veru nezaostáva ani módna veľmoc Francúzsko. A ktoré módne kúsky zo šatníka najčastejšie putujú do chladničky? „Určite sú to angorské svetríky a kašmírové šály. Nielenže si dlhšie uchovajú nový vzhľad a elasticitu, chlad je aj výbornou ochranou pred neželanými škodcami v šatníku, akými sú mole,“ radí módna expertka, Francúzka Michelle Richard.

7. Kvety

Ak rezaným kvetom doprajete správnu starostlivosť, zostanú krásne oveľa dlhšie a budú vám robiť radosť vo váze. Kytici prospeje, keď ju umiestnite aspoň počas noci mimo zdroja tepla - radiátora, či cez deň - ďalej od priameho slnka. Ak máte možnosť, ideálne je kvety vo váze na noc vložiť do chladničky s teplotou 5 až 10 °C, kvety sa vám za to odvďačia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ako

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Basketbalový svet sa ponoril do smútku: Zomrela legenda zámorskej NBA!
Malý Leonko sa na svet vypýtal o mesiac skôr.
Foto
Pôrod sa konal o mesiac skôr: Slovenský reprezentant sa stal otcom!
Hovorkyňa ruskej diplomacie Maria Zacharovová.
Poľsko obmedzilo pohyb diplomatov, odpoveď prišla okamžite: Hrozivé slová z Ruska
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Darcovská konferencia pre Sýriu: Koľko prispelo Slovensko?
Foto
Siamská dvojička sa vydala, ale... Po svadbe vyšlo špinavé tajomstvo ženícha
Colour backlit image of the silhouette of a man wielding a sharp knife in an aggressive way. The silhouette is distorted, and the arms elongated, giving an alien-like quality. The image is sinister and foreboding, with an element of horror. The image conveys a domestic violence, knife crime theme. Horizontal image with copy space.
Krvavá dráma počas vyučovania: Študent zaútočil nožom na učiteľku angličtiny
Speváčka Madonna
Madonna ODKOPLA svojho zajačika: ROZCHOD s o 35 rokov mladším boxerom! TOTO je dôvod
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Takáč v Bruseli presadil tému dvojakej kvality potravín: Hovorí, že ho podporilo najmenej desať kolegov
(ilustračné foto)
Nový prieskum ukázal kto by vyhral voľby: Ktoré strany by ostali pred bránami parlamentu?
V Indii sa podobne ako v Británii jazdí vľavo, u nás vpravo. Aj tomu sa budú musieť vodiči z tejto krajiny prispôsobiť
Bratislavská MHD sa dočkala nových technológií: Pozrite sa, aké vychytávky zaviedli
Dominik Feri
Český exposlanec nastúpil do väzenia: Tri roky za znásilnenie! Detaily skutkov vás zarazia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Má sa uznať štátnosť Palestíny? Toto povedal Juraj Blanár v Bruseli