Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2016 19:19 | Šport | Hokej

Tréner Cíger privítal na zraze len 15 hokejistov: Chýbali kľúčoví hráči!

Slovenská hokejová reprezentácia sa zišla na utorňajšom zraze v príprave na Nemecký pohár v oklieštenom zložení.

Z 22 nominovaných hráčov chýbali trénerovi Zdenovi Cígerovi siedmi, z ktorých väčšina mala klubové povinnosti v Lige majstrov. Medzi pätnástimi prítomnými nechýbalo trio tipsportligových nováčikov Bruno Mráz, Jakub Suja a Tomáš Matoušek.

Vedenie reprezentácie oznámilo finálny nominačný zoznam už v pondelok. Cíger ho vytvoril zo širšej verzie s 35 hráčmi, z ktorých napokon vyškrtol dvoch brankárov, šiestich obrancov a piatich útočníkov. Na utorňajšom zraze však privítal len 15 hokejistov. Pätica Sparťanov Juraj Mikuš, Michal Čajkovský, Martin Gernát, Lukáš Cingel a Andrej Kudrna mali na programe osemfinálový zápas Ligy majstrov proti HV 71, z toho istého dôvodu absentoval aj liberecký obranca Adam Jánošík. Z prvého tréningu sa hlavnému kormidelníkovi ospravedlnil aj Dávid Skokan pre menšiu zdravotnú indispozíciu. Všetci siedmi by sa mali k tímu pripojiť na stredajšom tréningu.

"Dohodli sme sa so Sparťanmi, že si odohrajú zápas v Lige majstrov a prídu buď v noci, alebo ráno. Máme aj nejakých chorlavých či zranených hráčov. Dávid Skokan mi dnes volal, že mal nejakú žalúdočnú slabosť a na tréning nepríde. S chlapcami, ktorých tu máme, skúsime trošku zapracovať, vypotiť sa a zregenerovať. V stredu by sme už mali byť všetci," povedal kouč Zdeno Cíger.  

 

Zranenie vyradilo z účasti v Augsburgu aj ďalších troch hráčov, ktorí sa ocitli v širšej nominácii. Máriovi Bližňákovi diagnostikovali lekári trombózu na dolnej končatine, Jurajovi Mikúšovi sa ozvalo staré zranenie kolena a Christián Jaroš sa potrebuje zotaviť z otrasu mozgu. Osobitnou kapitolou je neúčasť hráčov bratislavského Slovana. Dôvod je ten, že jediný slovenský účastník KHL údajne nemá so SZĽH doriešené poistky hráčov v prípade ich zranenia na reprezentačnej akcii.

Premiérovo sa v národnom drese predstaví trio z najvyššej domácej súťaže, ktorému sa v prebiehajúcej sezóne bodovo darí. Z nováčikov je najproduktívnejší zvolenský center Bruno Mráz s 18 bodmi za deväť gólov a rovnaký počet asistencií. Jakub Suja dopomohol Košiciam k líderskému postaveniu v tabuľke 17 kanadskými bodmi (5+12) a banskobystrický krídelník Tomáš Matoušek pridal k trom presným zásahom päť asistencií. Najskúsenejším hráčom v Cígerovom výbere je obranca Dominik Graňák so 165 reprezentačnými štartmi, najviac gólov - jedenásť - má spomedzi nominovaných na konte Vladimír Dravecký.

Slovenskí hokejisti absolvujú spolu dve tréningové jednotky a vo štvrtok ráno odcestujú autobusom do Augsburgu. V dejisku tohtoročného turnaja nastúpia od piatka do nedele postupne proti Nemecku, Kanade a Švajčiarsku. Vlani obsadili Cígerovi zverenci štvrtú priečku, predtým tradičný jesenný turnaj trikrát vyhrali v rokoch 1997, 2006 a 2011.  

Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2016:

brankári: Július Hudáček (Örebro HK/Švéd., 29 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov/ČR, 13/0)

obrancovia: Michal Čajkovský (HC Sparta Praha/ČR, 4/0), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR, 34/2), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR, 1/0), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd., 165/10), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR, 27/1), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR, 38/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 7/1), Peter Trška (HC Kometa Brno/ČR, 3/1)

útočníci: Dalibor Bortňák (HC'05 Banská Bystrica, 4/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha/ČR, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR, 53/11), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR, 60/5), Tomáš Hrnka (HC Plzeň/ČR, 16/2), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR, 9/3), Radoslav Macík (HK Nitra, 4/1), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 6/0), Dávid Skokan (Piráti Chomutov/ČR, 19/2), Jakub Suja (HC Košice, 0/0)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Obrovské sklamanie a zmar: Slováci nestačili na Lotyšov, čaká ich ešte boj o štvrťfinále
(ilustračné foto).
Islamský štát sa prihlásil k útoku v Afganistane: Zahynulo niekoľko ľudí
Lotyšský brankár Kristers Gudlevskis (vpravo) zachraňuje pred slovenským hráčom Milošom Kelemenom.
Foto
Slovensko - Lotyšsko ONLINE: Spečatia Slováci postup do štvrťfinále?
Ebráhím Raísí.
Aktualizované
S iránskym prezidentom za zrútil vrtuľník: Nové informácie v pátraní!
Ilustračné foto.
Nehodu vrtuľníka v Iráne sleduje celý svet: Zrútil sa neďaleko štátnej hranice s Azerbajdžanom
Harlow Gardner
Foto
Princezná má vzácne genetické ochorenie: Je jediná na svete! Detaily vám vtisnú slzy do očí
Generálna prokuratúra
Muž sa mal vyhrážať ministrovi a dvom poslancom: Súd ho vzal do väzby
Jozef Majský
Aktualizované
Zomrel Jozef Majský († 78): Podnikateľ len nedávno slávil narodeniny
Otília zomrela rukou beštiálneho vraha.
V breznianskom múzeu ožije mrazivá história: Brutálnu vraždu Otílie († 22) riešili 90 rokov!
Foto
FOTO len pre silné žalúdky: Tínedžera stála drobná chyba takmer život! TÚTO vec má každý z nás doma
Young couple man and woman at home kitchen. An alcoholic man drinks vodka, a woman covers her face with her hands and cries. Family quarrel, addiction problem
Neviete skoncovať s alkoholom? Myslite na svoje zdravie! Skúste doma tento TRIK
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Polícia eviduje desiatky prípadov schvaľovania trestného činu: Takto sa vyjadril minister vnútra