Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2016 17:48 | Šport | Futbal

Kozáčik si musí zvyknúť na obmenenú defenzívu: Takto vidí šance proti Slovinsku!

Brankár Matúš Kozáčik stretol na pondelňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie známe tváre spoluhráčov z Viktorie Plzeň.

K stabilným členom výberu trénera Jána Kozáka Michalovi Ďurišovi a Patrikovi Hrošovskému sa pred októbrovým dvojzápasom kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 pridal navrátilec do národného tímu Marek Bakoš.

Predovšetkým v súboji v Slovinsku, ktoré je na programe v sobotu 8. októbra o 20.45 h, si však Kozáčik bude musieť zvykať na výrazne obmenenú defenzívnu časť jedenástky v porovnaní s drvivou väčšinou predchádzajúcich vystúpení. V Ľubľane pre červenú kartu z úvodného neúspešného duelu tejto eliminácie s Anglickom (0:1) nenastúpi kapitán Martin Škrtel. V domácom zápase so Škótskom (hrá sa v utorok 11. októbra o 20.45 h v Trnave) už môže, pokiaľ bude v poriadku po operácii zlomeného nosa, Škrtel nastúpiť na rozdiel od zranených obrancov Petra Pekaríka a Norberta Gyömbéra, ako aj defenzívneho stredopoliara Viktora Pečovského.

"Myslím si, že tréner má dostatok futbalistov, z ktorých dokáže poskladať zostavu. Nejaké vynútené zmeny nastanú pre disciplinárny trest alebo zranenia, ale to sa uvidí až na trávniku," povedal brankár úradujúceho českého šampióna, ktorému z tradičného kvarteta zostali Ján Ďurica a Tomáš Hubočan. Ani táto dvojica však do Senca nepricestovala v ideálnom rozpoložení na klubovej úrovni, čo vníma kouč Kozák. Príležitosť v náročnom asociačnom termíne sa tak otvára pre legionárov z najvyššej českej súťaže Lukáša Pauscheka či Lukáša Štetinu, hoci druhý menovaný prišiel do Senca s menšími zdravotnými patáliami.

 

"Pekarík, Škrtel, Ďurica a Hubočan mali v uplynulých troch rokoch takú formu a dobrý zdravotný stav, že sme potrebovali minimum zásahov. Sme tu, aby sme sa popasovali s novou situáciou. Neviem, v akej forme sú ďalší hráči. Štetina má mierne problémy s kolenom, Hubočan mal byť v Marseille posilou a zrazu prestal nastupovať, ani Ďurica nie je v najlepšom rozpoložení, jeho Trabzonsporu sa nedarí. Na druhej strane, Švento začal hrávať, Pauschek hráva pravidelne. Hráči disponujú kvalitou a poskladáme to, aby to fungovalo," uviedol Kozák.

Od Slovinska i Škótska sa v rámci eliminačnej F-skupiny očakáva značná konkurencieschopnosť v boji o miestenku na svetový šampionát do Ruska. "V súčasnosti už nejestvuje jednoduchý súper, to isté platí aj v prípade Slovinska a Škótska. Navyše, prvé stretnutia na nás čaká vonku. Máme však dostatok času na svedomitú prípravu a verím, že to tam zvládneme," dodal Kozáčik. Okolo slovenskej reprezentácie momentálne rezonujú tiež nefutbalové témy, no Kozáčik si z toho nerobí ťažkú hlavu: "Na zraze sme iba chvíľu, zatiaľ sme sa stihli iba pozdraviť. Paradoxne, k negatívnym správam som sa dostal až v pondelok, ale neriešim nič iné okrem futbalu, lebo to nemá zmysel."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rada Európy v Štrasburgu
Rada Európy má obavy pri návrhoch zákonov o mimovládkach a RTVS
Český prezident Petr Pavel.
Petr Pavel o konci vojny: Musíme byť realisti, TOTO Rusko nespraví!
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Takáč spolu s Huliakom podáva trestné oznámenie: Rozhodli sa na základe kritickej situácie
Polícia hľadá svedkov nehody v Sliači, vodič pri cúvaní zranil 88-ročného muža.
Nehoda v kúpeľnom mestečku: Vodič zranil 88-ročného starčeka! Takto sa oňho postaral, potom sa vyparil
Ilustračné foto
Potvrdené! Členské krajiny EÚ definitívne rozhodli o novom pakte o migrácii a azyle
(ilustračné foto)
Presúva sa vojna do Ruska? Aha, čo mal spôsobiť ukrajinský dronový útok
(ilustračné foto)
Predpoveď počasia na LETO v Chorvátsku: V TENTO dátum tam radšej ani nechoďte!
Podnik zachvátili plamene v pondelok ráno.
Foto
Obľúbený bar v Bratislave takmer zhorel! Môže za to dúhová vlajka? Fanúšikovia podávajú pomocnú ruku
Na Slovensku je akútny nedostatok zdravotníckeho personálu
Aktualizované
Takýto osud čaká detské pohotovosti: Ordinačné hodiny podstúpia zmeny
Výška rodičovského dôchodku nemá žiaden vplyv na dieťa.
Penzisti si onedlho prilepšia: Na aký rodičovský dôchodok máte nárok? TU nájdete odpovede na vaše otázky
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Poslanci si predĺžili rokovanie, schyľuje sa aj k mimoriadnej schôdzi: Týkať sa bude RTVS
Ján Mazák
Aktualizované
Kto nahradil Mazáka na poste predsedu Súdnej rady? Členovia zvolili toto meno