Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2016 07:59 | Správy | Domáce správy

Desivá prázdninová nehoda: Simonke museli do chrbtice voperovať implantát!

Jej život sa v sekunde obrátil naruby. Vždy veselá tínedžerka Simonka Krajcárová (17) z Nižnej Hutky (okr. Košice a okolie) si užívala prázdniny a ani jej nenapadlo, že bude bojovať o život.

Na hrozné okamihy, keď po nehode precitla v nemocnici, nikdy nezabudne. S poranením krčnej chrbtice skončila pripútaná na lôžko, prvé lekárske prognózy boli desivé. Nedávali jej žiadnu šancu, že bude niekedy chodiť. Po ťažkých operáciách a 7 týždňoch v nemocnici dokázala zoslabnutá Simonka urobiť prvé neisté kroky. Mladé dievča sa chce znova naučiť chodiť, aby si splnilo sen o učiteľskom povolaní, no na to potrebuje veľa rehabilitácií. Srdce pre deti, charitatívny projekt denníka Nový Čas, ktorý spravuje nadácia Pontis, bude hľadať spôsob, ako Simonke pomôcť postaviť sa opäť na nohy.

Otvoriť galériu

Smrti unikla len o vlások. Usmievavá Simonka si už nemôže užívať bezstarostný život, jediná sekunda nepozornosti ju oň takmer pripravila. Osudné okamihy z 5. augusta si pamätá, akoby sa stali včera. „S kamošom sme šli v aute. Len som sa otočila dozadu, aby som skontrolovala zajačika. Vôbec som si nevšimla, čo sa dialo na ceste,“ hovorí Simonka, ktorá si potom spomína už len na to, ako vydesená precitla v nemocnici. Nedokázala sa ani pohnúť, mala poškodenú miechu a dva zlomené stavce.

Otvoriť galériu

„Lekári boli veľmi vážni. Prvé CT bolo hrôzostrašné. Povedali nám katastrofálnu správu, že naša malá Simonka bude ochrnutá od krku nadol!“ vraví ustarostená mama Bernardína. Bojujú zo všetkých síl, aby sa dostala z najhoršieho. Absolvovala dva vážne zákroky. V krčnej chrbtici má voperovaný titánový implantát, do doráňanej bedrovej časti dostala kostný štep.

Otvoriť galériu

 

Chce byť učiteľkou

Statočná Simonka však všetkých prekvapuje obrovskou energiou a optimizmom. „Mám sa už oveľa lepšie. Chcem sa naučiť chodiť. Potrebujem barly a stále musím mať niekoho pri sebe, akosi sa kývem, ale ide to pomaličky,“ hovorí. „Chcem sa čo najskôr uzdraviť, aby som mohla byť učiteľkou v škôlke!“ predsavzala si.

Otvoriť galériu

Ľavú stranu tela ovláda slabšie, zápasí s jemnou motorikou. V októbri vytrvalá dievčina nastupuje na dvanásťtýždňovú rehabilitáciu do centra v Kováčovej. „Vieme už teraz, že jej dĺžka pobytu bežne hradená zo zdravotnej poisťovne stačiť nebude. Simonka bude potrebovať oveľa dlhšiu rehabilitáciu, aby sa dostala do čo najlepšej formy,“ hovorí ustarostene mama. Dievčinu podporuje množstvo priateľov či známych osobne i na sociálnej sieti. Už teraz chýba svojim spolužiakom zo Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie v Košiciach, ktorí jej držia palce. Športovci z hnutia Active life pre ňu dokonca usporiadali charitatívny beh. Všetci dúfajú, že sa dokáže čo najskôr vrátiť do života.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Zo slov izraelského premiéra vás zamrazí: Toto sa chystajú spraviť!
Foto
V NHL vystrelil ako kométa, za Slovensko ešte nehral: Nemám deti ani manželku, môžem reprezentovať
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko rokuje o sprísnení zákona: Týka sa pedofilov! Čo ich čaká?
(ilustračné foto)
Poznáte históriu Sviatku práce? TOTO ste netušili! Korene má v Amerike
(ilustračné foto)
Bezpečnosť celej Európy závisí od Poľska?! Zarážajúce slová Tuska: Aha, čo povedal o NATO
(ilustračná foto)
1. mája si pripomíname aj vstup do EÚ: Slovenský pas, patrí k tým najsilnejším na svete!
(ilustračné foto)
Muž s mečom útočil na ľudí! Pobodal niekoľko osôb, nezastavil sa ani pred policajtmi
Neznámy páchateľ posprejoval viaceré vozne odstavené v Bratislave.
Foto
Neznámy páchateľ sa pekne vyfarbil: Takto posprejované skončili vozne v Bratislave
(ilustračné foto).
Opozícia kritizuje koalíciu: Dôvodom je neskorá voľba kandidátov na sudcu ÚS
Na snímke kandidát na prezidenta Ivan Korčok počas úvodnej tlačovej konferencie vo svojej volebnej centrále.
Ivan Korčok prezradil, koho podporí v eurovoľbách! Adresoval aj výzvu vláde
Televíziu opúšťa známa tvár.
Foto
Pretras v JOJke: Po Krescanko Dibákovej ODCHÁDZA z televízie ďalšia dlhoročná tvár!
Vo Vojenskom obvode Valaškovce niekto poškodil 5 traktorov: Sila, čo páchateľ urobil