Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2016 18:51 | Šport | Hokej

Slovanisti boli obhajcovi Gagarinovho pohára dôstojným súperom: Belasých zlomila až dvojnásobná presilovka!

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom zápase KHL na ľade favorizovaného Metallurgu Magnitogorsk 2:4.

O osude stretnutia rozhodla presilová hra piatich proti trom v závere tretej tretiny, počas ktorej obhajca Gagarinovho pohára dvoma gólmi zlomil nerozhodný stav. Slovanisti zaznamenali šiestu prehru v sezóne a v tabuľke Západnej konferencie sú priebežne na 11. mieste. Vo štvrtok 22. septembra o 16.00 SELČ sa predstavia na ľade Salavatu Julajev Ufa.

Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Góly: 5. Wolski (Lee, Mozjakin), 32. Sjomin (Mozjakin, Lee), 56. Mozjakin (Lee, Wolski), 57. Osala (Kovář) – 17. Nedorost (Plastino, Viedenský), 18. Kubalík (Zigo, Šiška).

Rozhodovali: Bukin, Ibatulin – Sacharov, Litvinovs, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

 

Zostavy:

Metallurg Magnitogorsk: Samsonov - Birjukov, Antipin, Beregzalov, Lee, Tereščenko, Chabarov, Dronov - Mozjakin, Kovář, Wolski - Platonov, Dm. Kazionov, De. Kazionov - Osala, Filippi, Sjomin - Timkin, Kaletnik, Kosov

Slovan Bratislava: Pogge - Švarný, Plastino, Luža, Meszároš, Ďaloga, Pokorný, Bačík, Rosandič - Nedorost, Viedenský, Jeglič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Skalický, Lušňák, Šiška – Valský, Zigo, Kubalík

Priebeh zápasu

Slovan vstúpil do zápasu na ľade obhajcu trofeje aktívne, Samsonova v úvode preverili Jeglič a Meszároš. Postupne však prebral iniciatívu domáci favorit a súpera zatlačil do jeho obranného pásma. Tlak Metallurgu vyvrcholil v 5. minúte, keď Mozjakin využil presnú kolmicu od Leeho a Poggeho si vychutnal blafákom na forhend - 1:0. Zvýšiť mohol Osala pri vlastnom oslabení, Pogge však bol v tomto prípade pozorný. Po Slovane dostali príležitosť hrať presilovku aj domáci. Vytvorili si viaceré sľubné šance, obrana "belasých" však odolala. Bratislavčanom nad očakávania vyšiel záver tretiny. Najskôr Nedorost šikovne tečoval strelu Plastina a svojím štvrtým presným zásahom v sezóne vyrovnal. O 79 sekúnd neskôr išiel Slovan dokonca do vedenia. Zigo dokorčuľoval puk v rohu klziska, bekhendovou prihrávkou našiel Kubalíka a ten nedôsledne bránený Chabarovom prekonal nepripraveného Samsonova - 1:2.

"Magnitka" vstúpila do druhého dejstva náporom, ale hostia ustáli aj presilovku pri vylúčení Lužu. Slovan sa naďalej vytrvalo bránil, viacerými úspešnými zákrokmi podržal mužstvo Pogge. Kapituloval až v presilovej hre v 32. minúte, keď strelu Mozjakina dorazil do siete Sjomin. Metallurg sa následne snažil strhnúť vedenie na svoju stranu, ale slovanisti umne vykrývali stredné pásmo a súpera do vyložených príležitostí nepustili.

Tlak domácich pokračoval aj v úvode tretej časti. Pogge bol naďalej oporou Slovana a držal svoj tím v hre o cenné body. Postupne vychytal Dmitrija Kazionova, Osalu i Beregzalova. V 47. minúte mal blízko ku gólu Cheechoo, ale nahodenie Lužu nedokázal usmerniť do siete. Päť minút pred koncom tretej tretiny dostali domáci výhodu presilovky o dvoch hráčov, keď na trestnej lavici sedeli Kubalík a Cheechoo. Početná výhoda sa ukázala ako rozhodujúci faktor zápasu, keď najskôr skóroval kapitán Mozjakin a potom sa v skrumáži presadil aj Osala. Slovan tak napriek bojovnému a snaživému výkonu odišiel z Magnitogorska naprázdno.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať