Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.08.2016 18:00 | Správy | Zahraničné správy

Nina cestuje po svete už 5 rokov: Vďaka jej triku to môžete urobiť tiež!

Žena, ktorá cestuje po svete už päť rokov prezradila tajomstvo, ako si môže dovoliť žiť svoj sen.

Nina Ragusa (31) z Floridy odišla do Bangkoku mesiac pred svojimi 26. narodeninami. Odvety sa domov vrátila len dvakrát. Na svoj výlet si šetrila dva roky. Cez deň pracovala v advokátskej kancelárii a v noci v bare alebo na propagačných akciách. Nina si nasporila 12 182 £ (14 260 €), časť použila na splatenie kreditnej karty. V máji 2011 vycestovala s 4 568 £ (5 345 €) vo vrecku. 

Happy Women's Day! Be the fearless and amazing individual that I know you are, ladies! Take risks, challenge yourself, do what YOU want to do. You aren't "supposed" to do anything unless you want to. Don't let anyone define you. You are someone who is special, someone who can do incredible things, someone who is looked up to. Go do your thing and don't let ANYONE stop you or tell you you can't. Obviously this will come around to me saying that you should travel solo. Like for real- I couldn't recommend anything more. It will be the single most important and insightful thing you ever do in your lifetime. You learn things about yourself and the world that are beyond words. I can't tell you what it is, because it's different for everyone, but I'll tell you that you should and NEED to do it. At least once. Now get out there and be the fucking badass that you are! If anyone (male or female) EVER needs any encouragement or has any questions- I am here. 🌏🙏🏼💚😍😘😄 (Photo credit to my awesome friend Yuri from the Tanuri Experiment. Location: Tup Keak, Krabi, Thailand) #krabi #tupkeak #thailand #womensday #fearlessfemale #travel #travelon #travellife #traveler #travelstoke #ttot #wanderer #wanderlust #lost #adventure #explore #nomad #travelblog #travelblogger #girlgi #girlswhotravel #travellushes #liveabroad #expat #dametraveler #darlingescapes #timeoutsociety #true_travelette #seasiabackpacker

Fotka uverejnená používateľom ✈️🌟🌅🌏Nina Ragusa🌏🌴☀️😘 (@whereintheworldisnina),

Cestovateľka sa môže pochváliť rôznymi dobrodružstvami, ktoré na cestách zažila. V Indonézii zliezla do kráteru sopky, jazdila na vodných skútroch v Mozambiku a dokonca sa aj potápala so žralokom čiernohrotým v Malajzii. To je len niekoľko z jej úžasných zážitkov. 

Happy travelversary to me!!! Today marks the day I made the best choice ever - getting on a one way flight to the other side of the world. It's been 5 YEARS since I've moved abroad!!! Each year has only brought me more and more happiness, adventure, and incredible memories. I wanted to travel. This is what made me happy - so I freaking did it. It wasn't a cake walk and it still isn't, but because it's truly what I want to do, it's worth every ounce of effort. Thank you to all of the beautiful intrepid souls I've come across, I can't wait to see you somewhere around this world again. Thank you to all my friends and family back home who accept me and my unique lifestyle and stay in touch! Thank you world for being so beautiful, tough, interesting, frustrating, serendipitous, weird, and for always keeping me surprised and on my toes. I will happily explore you and take whatever you give me until the day I die. Happy 5 year travelversary to me! 🌏💚🙏🏼✈️😍🌅 #travelversary #travellife #lifeabroad #onewayticket #homeabroad #travelon #digitalnomad #nomad #lovelife #liveabroad #workhard #dowhatyoulove #dowhatyouwant #lovewhatyoudo #travelerlife #travelerlifestyle #islandlife #indonesia #wonderfulindonesia #bunakenisland #boatlife #mermaid #saltlife #oceanside #sulawesi #femaletravelblogger #girlswhotravel

Fotka uverejnená používateľom ✈️🌟🌅🌏Nina Ragusa🌏🌴☀️😘 (@whereintheworldisnina),

Nina si spravila certifikát na výučbu anglického jazyka predtým, ako odišla do sveta. "Nie som bohatá. Rozhodla som sa vyučovať angličtinu, takže som si mohla zarobiť peniaze a zároveň žiť v zahraničí a cestovať," prezradila Nina v rozhovore pre Business Insider. 

 

Keď prišla do Bangkoku, podarilo sa jej nájsť prácu v priebehu niekoľkých dní a zostala tam na čas pracovať. V roku 2012 si našla ďalšie možnosti zárobku - vyučovať jazyk online a písať články na voľnej nohe. Počas ciest po juhovýchodnej Ázii zarábala 760 £ až 1520 £ (885 - 1778 €). Jej životné náklady boli nižšie, než zarobila a vďaka tomu si mohla naďalej šetriť. 

I'd kill for some more #masalachai! Cooking Masala was an excellent spot to learn how to make chai and Amit was such a sweet teacher! 🌏🙏🏼💚☕️ Check him out while in #Rishikesh

Fotka uverejnená používateľom ✈️🌟🌅🌏Nina Ragusa🌏🌴☀️😘 (@whereintheworldisnina),

Nina prezradila, že na cestovaní sa jej najviac páči, že na jednom mieste môže ostať, ako dlho chce. "Žijem tu, takže môžem spoznať krajinu alebo región omnoho lepšie. Keď chcem, zdvihnem sa a idem v ústrety novému dobrodružstvu," dodala.

V súčastnosti pracuje v bare a obchode s vecami na surfovanie v Austrálii. Šetrí si peniaze na ďalší výlet aj s priateľom Garrettom.

Jej snom je navštíviť všetkých sedem kontinentov. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor:

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Smútok u Petra Sagana, emotívny odkaz na rozlúčku: Nikdy na teba nezabudnem...
Most Lafranconi v Bratislave.
Na tomto bratislavskom moste rátajte s dopravnými obmedzeniami: Potrvajú dlhšiu dobu!
Torrential rain causing flood.
Počasie nás v posledné dni poriadne potrápilo: Ako bude vyzerať v nasledujúce dni?
Foto
Nechutná dohra finále: Tréneri si skočili do vlasov, potom prišiel holý zadok Prešovčana
(ilustračné foto)
Mestskí policajti v tomto meste uložili minulý rok tisícke pokút: Neuveríte, až akú čiastku predstavujú!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Nový návrh novely, ktorý predložili poslanci z Progresívneho Slovenska: Zvýšiť má účasť na politickom živote samosprávy
(ilustračné foto).
Mladá mamička prekonala mŕtvicu: Zvláštne PRÍZNAKY, lekári to neodhalili!
Desivé zranenia 25-ročného mladíka v Tatrách: Prežil 100-metrový pád!
Havarovaný stroj firme herca a moderátora Daniela Dangla (48).
FotoVáš Tip
Šokujúce výsledky vyšetrovania nehody s Danglovým lietadlom: Stroj bol zanedbaný a nemal lietať! Čo na to herec?
(ilustračné foto)
Spíte v posteli s partnerom? Čas to zmeniť! Odborník varuje, TOTO hrozí
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
NATO pritvrdilo: Jasný odkaz pre Rusko! Aliancia je pripravená brániť každý centimeter
Z Ivany aj dnes vyžaruje šarm a elegancia.
Foto
Zábery Ivany Christovej z Talianska ľudí nadchli: Stále ste naša NAJKRAJŠIA miss!