Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2016 20:59 | Šport

Longová je so svojím výkonom spokojná: Vytýčila si cieľ, ktorý aj splnila!

Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová skončila na 22. mieste v piatkovom nasadzovacom kole olympijského turnaja jednotlivkýň v brazílskom Riu de Janeiro.

Stačil jej na to výkon 640 bodov, zásluhou neho sa v pondelňajšom 32-finále, ktoré je na programe od 14.00 h SELČ, stretne s Indkou Laxmirani Majhiovou. Tá obsadila 43. priečku (614 bodov). "Pocity sú super, som rada, že mám za sebou kvalifikáciu. Nervozita prešla až na posledný šíp, po dostrieľaní mi nabehli zimomriavky. Som však spokojná s rezultátom, pohybujem sa v hornej polovici štartového poľa, čo som si zaumienila," vravela reprezentantka SR, ktorá nepozná svoju najbližšiu súperku: "Už som proti Indkám strieľala, sú zákerné, ale všetky olympioničky sú vyrovnané. Nezáleží, koho dostanem, musím byť pripravená a podať najkvalitnejší možný výkon."

Longová 19-krát trafila desaťbodový výsek, z toho v ôsmich prípadoch zasiahla stred terča. V kvalifikácii štartovalo 64 pretekárok, ktoré zo svojich olympijských lukov vyslali 72 šípov na vzdialenosť 70 metrov. Jej víťazkou sa stala Mi-sun Choi z Kórejskej republiky za 669 bodov. Výsledky sa zároveň započítali do nasadzovania tímovej súťaže, z dvanástich družstiev sa na vedúcu priečku dostala Kórejská republika súčtom 1998 bodov.

"V sobotu na mňa čaká deň voľna, keďže už ťaháme šesť dní v sérii. Po oddychu nasledujú strelecký tréning, beh či masáž. Uvoľním sa pri knihách a hudbe, aj počas behu si dokážem vyčistiť hlavu," povedala Longová na margo prípravy a relaxu. Na strelnici je medzi pozíciami a terčom jama, snaženie v piatok nekomplikoval vietor. "Na začiatku to bol mierny šok z hľadiska optiky, pretože šíp dopadá v odlišnej výške, no už som si zvykla. Strieľalo sa mi dobre, vyšlo tiež počasie. Trocha som sa obávala vetra, lebo bol nevyspytateľný a vo štvrtok nám dal zabrať, pri nasadzovaní to však vyšlo. Preferujem slnečno a bezvetrie." Longovej osobné maximum je 655 bodov: "Ak by sa mi ho podarilo prekonať, bolo by to skvelé. Chcem odovzdať dobrý výkon a budem spokojná."

 

Do individuálnej vyraďovacej časti postúpili všetky účastníčky. Súperiť sa bude na maximálne päť setov, v každom bude mať lukostrelkyňa k dispozícii tri šípy. Za víťazstvo v sete sú dva body, za remízu si rozdelia po jednom. Kto získa šesť bodov, prepracuje sa do nasledujúcej eliminačnej fázy. Pokiaľ sa zápas skončí po piatich setoch nerozhodne 5:5, nasledovať bude rozstrel s jedným šípom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslancov čaká rokovanie: Tomuto zákonu sa venujú v zrýchlenom režime
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Dôležité informácie od Izraelu USA: Schyľuje sa k ďalšej vojenskej operácii proti Hamasu?
(ilustr. foto)
Viete ako si správne umývať ruky? Je potrebné naučiť to už malé deti: Hlavná hygienička hovorí, ako na to
Z neba v Iráne padali živé ryby.
Zábery, ktorým nebudete chcieť veriť: Z neba padali živé ryby!
Kráľovná Alžbeta II.  a kráľ Karol III.
Kto vie, čo by si o TOMTO myslela Alžbeta II. († 96)... Prečo to spravili až po jej SMRTI?!
Paštrnáková polievka s hruškami a orechmi
Foto
Omrzeli vás klasické polievky a chceli by ste ZMENU? Po týchto receptoch sa budete zalizovať ešte týždeň!
Pavel Novotný nevyberane zaútočil na Slováčkovu dcéru.
Český poslanec pochoval Aničku Slováčkovú, otec Felix vracia úder: S prasaťom sa nezaoberám!
(ilustračná fotografia).
Situácia stále eskaluje: V Pásme Gazy vládne plnohodnotný hladomor
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ukrajinská modelka urazila ruský národ: Teraz čelí obvineniu! Toto naozaj povedala?
Na dne jazera čakalo nepríjemné prekvapenie. (Ilustračné foto)
Váš Tip
V Humennom vyčistili jazierko na sídlisku: Na dne ich čakalo nepríjemné prekvapenie!
(ilustr. foto)
Štyri deti sa prepadli strechou športového centra: Na záchranu prišli tri vrtuľníky
Ilustračné foto
Polícia zastrelila len 16-ročného chlapca: Zraneniam podľahol v nemocnici