Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2016 12:37 | Správy | Domáce správy
Video

Búrky zasiahli Slovensko v plnej sile: Predčasný koniec štyroch festivalov a popadané stromy v hlavnom meste!

Kvôli nepriaznivému počasiu boli organizátori slovenských festivalov nútení celé akcie ukončiť.

Festivaly Hip Hop Žije, Topfest, Viva Musica! a Fun Rádio Dohoda boli tak kvôli zlému počasiu zrušené. Na sociálnych sieťach sa objavili ospravedlnenia a odôvodnenia organizátorov všetkých troch hudobných akcií.

„Je nám to ľúto, ale program na festivale Topfest 2016 musel byť z bezpečnostných dôvodov, kvôli pretrvávajúcemu vetru a dažďu, zrušený. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie.“ Prvoradým zámerom organizátorov bola najmä bezpečnosť ľudí, ktorá prevýšila sľubované koncerty zvučných mien.

Je nám to ľúto, ale program na festivale Topfest 2016 musel byť z bezpečnostných dôvodov, kvôli pretrvávajúcemu vetru a dažďu, zrušený. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie.

Posted by Topfest on 2. júl 2016

"Sme veľmi smutní, že viac ako 10 mesačná práca skončila ešte skôr ako pred polovicou programu. Žiaľ počasie nedokážeme ovplyvniť. Záverečná skladba "Aká si mi krásna" odznela v podaní zboristov, ktorí pricestovali z celej Európy, pod vedením Jozefa Chabroňa, v interiéroch OC Eurovea. Ďakujeme im za jedinečný zážitok, aj keď sme si to predstavovali trochu inak. Ďakujeme za priazeň a tešíme sa na vás na ostatných koncertoch festivalu Viva Musica! 2016. Váš Viva Musica! team." Nepriazeň počasia tak prekazila zábavu až dvom festivalom v Bratislave.

Sme veľmi smutní, že viac ako 10 mesačná práca skončila ešte skôr ako pred polovicou programu. Žiaľ počasie nedokážeme...

Posted by Viva Musica! on 2. júl 2016

„Je nam luto ale z bezpecnostnych dovodov sme nuteni festival oficialne ukoncit. Ide nam v prvom rade o vasu bezpecnost a ta je pri aktualnych poveternostnych podmienkach velmi ohrozena. Aj po konzultacii s policiou, hasicmi, SHMU, managementom Pusha T, sme dospeli k tomuto rozhodnutiu. Dakujeme velmi pekne vsetkym za uzasnu atmosferu, ktoru sme spolocne dokazali vytvorit a tesime sa na vas na buducom rocniku Hip Hop Zije.Dakujeme za pochopenie! Team festivalu.“

Je nam luto ale z bezpecnostnych dovodov sme nuteni festival oficialne ukoncit. Ide nam v prvom rade o vasu bezpecnost...

Posted by Hip Hop Žije Festival on 2. júl 2016

 

Inak to nebolo ani na nitrianskom festivale Dohoda: „Žiaľ, kvôli búrke po vystúpení Fragile festival v Nitre z bezpečnostných dôvodov končí. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie. Najbližšie sa vidíme 30.7. v Malackách,“

 

Prívalové dažde a polámané stromy v Bratislave a okolí

Hasiči v Bratislavskom kraji uskutočnili od sobotňajšieho (2.7.) večera až do nedeľného rána v súvislosti s počasím 11 výjazdov. Týkali sa predovšetkým zaplavených ciest a polámaných stromov. Pre TASR to uviedlo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru. V samotnom hlavnom meste zasahovali hasiči päťkrát, štyri výjazdy si vyžiadala situácia v okresoch Pezinok a Senec. V obci Častá a v mestskej časti Devín zase museli pomáhať dobrovoľní hasiči.

Otvoriť galériu
Bratislavu zasiahol silný lejak.
Zdroj: Reprofoto/Youtube.com

Pre dážď odčerpávali vodu zo zaplavených ciest v Bratislave na Kuklovskej ulici, Karloveskej ceste, v obci Báhoň pri železničnom podjazde či pri detskom domove v Modre. Ešte v nedeľu ráno museli hasiči odstraňovať nalomený konár topoľa, ktorý sa nachádzal nad autami a chodníkom na bratislavskej Zelinárskej ulici. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo zásah spolu 27 hasičov s deviatimi kusmi techniky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr, Čas.sk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Péter Magyar, kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána.
Popularita Orbánovho najväčšieho súpera stúpa: Jeho strana raketovo vyskočila
Obrovská komplikácia pre českú televíziu: Známy expert mal vážnu autonehodu!
Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!