Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2016 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Päť dní po pôrode Nely Pociskovej: Čo sa deje za bránami nemocnice?

Strážia ho ako oko v hlave! Hektor, päťdňový syn hercov Nely Pociskovej (25) a Filipa Tůmu (37), je od svojho narodenia pod prísnym dohľadom lekárov.

Drobec spolu so svojou slávnou mamou podstupuje rôzne vyšetrenia, aby odborníci dokázali včas odhaliť prípadné popôrodné komplikácie a nečakané problémy. Súkromná nemocnica má vypracovaný špeciálny plán, ktorým sa riadi. Aké procedúry musí absolvovať prominentný chlapček? Pôrod, pri ktorom Pocisková priviedla na svet syna Hektora, rozkrútil kolotoč vyšetrení.

 

Sanatórium v Bratislave, kde obaja od pondelka ležia, má totiž manuál, ako postupovať v citlivých momentoch matky a jej dieťaťa. A keďže prominentní „pacienti“ sú v nemocnici už piaty deň, tak zrejme majú za sebou aj dôležité úkony. „Na tretí deň života dieťatka vykonávame biochemický skríning z pätičky na vrodené metabolické ochorenia, ďalej robíme ultrazvuk mozgu, obličiek, vyšetrujeme zrak a sluch bábätka,“ píše sa na internetovej stránke nemocnice. Špecialisti však nezaháľali už od prvej sekundy.

Otvoriť galériu

„Novorodenca, pokiaľ to jeho zdravotný stav dovolí, položíme na brucho. Potom ho ošetrí sestra a lekár mu spraví prvé vyšetrenie,“ dodáva web. Hektora podľa tohto plánu mali priniesť šťastnej Nele na prvé dojčenie ešte v pôrodnej sále. „Pokiaľ to nie je medicínsky indikované, bábätko nedokrmujeme,“ oznamuje klinika. Chlapčeka potom zrejme preložili na novorodenecké oddelenie, kde naňho v prípade potreby čakal inkubátor, monitor vitálnych funkcií, infúzna pumpa a „fototerapia“. Tou lekári riešia problémy po pôrode.

Otvoriť galériu

Sestra ju naučí prebaľovať

Hrdého otca Filipa Tůmu zase môže tešiť 24-hodinový „rooming-in“ systém, čo znamená, že zdravé dieťatko je v izbe s mamou a rodičia si tak s ním môžu okamžite vytvárať citové väzby. „Vizity sú dvakrát denne, keď pediater skontroluje zdravotný stav bábätka. Okrem iného sa meria bilirubín v krvi. Prípadnú žltačku riešime buď v izbe šestonedelia, alebo dieťatko ide do inkubátora pod modré svetlo,“ ubezpečuje manuál. Dobre postarané je aj o mamičku Nelu, ktorá si počas pobytu na klinike upevní svoje mamičkovské zručnosti.

„Sestra naučí prebaľovať, kúpať, pomôže s prikladaním a dojčením,“ oznamuje nemocnica. Rodičia môžu za štvordňovú nadštandardnú starostlivosť podľa cenníka sanatória zaplatiť približne 2 700 eur. „Mamička aj synček sa majú super, všetko je v poriadku. Malý je krásny po maminke,“ povedal nám krátko po narodení Hektora šťastný otec Tůma, ktorý prestrihol pupočnú šnúru a mamička Nela dodala: „Malý má ideálne miery!“

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Skúšajú to Rusi na Západ inak? Znepokojení sú v Poľsku aj v Česku!