Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2016 03:00 | Správy | Domáce správy

Čierny víkend si vyžiadal životy troch mladíkov: Našli smrť v aute, ktoré opravovali?

Zubatá opäť kosila mladé životy. Nedeľa bola na slovenských cestách mimoriadne nešťastná.

Na dvoch rôznych miestnach po náraze do stromu zahynuli traja mladíci. Františka (+ 26) a Dávida (+ 26) zo Spišskej Belej to celý život ťahalo k vôni benzínu, jazdili na motorkách a opravovali autá. Ich nočná jazda ani nie kilometer od domu sa im stala osudnou. O pár hodín neskôr po náraze do stromu pri Vrábľoch odišiel z tohto sveta aj Martin (+ 23)

Otvoriť galériu

Trojicu mladých kamarátov zo Spišskej Belej (okr. Kežmarok) spájala láska k autám, ktoré vo voľnom čase opravovali. Dlhoročné priateľstvo zastavil v nedeľu hodinu po polnoci náraz terénneho vozidla do stromu, pri ktorom na mieste zahynul vodič František (+ 26) i vpredu sediaci spolujazdec Dávid (+ 23), o život najmladšieho Lukáša (21) stále bojujú lekári. K nehode boli privolané až tri sanitky, no lekár pri dvojici priateľov skonštatoval len smrť. Lukáša v kritickom stave s poranením hlavy transportovali do popradskej nemocnice. V mestečku, odkiaľ všetci traja mladíci pochádzali, si toto nešťastie nik nevie vysvetliť.

Otvoriť galériu

„Je to veľmi smutná správa, prišli sme o priateľov. Všetci traja boli veľkými fanatikmi do motoriek a privyrábali si aj ako automechanici. Nevieme, odkiaľ sa v noci vracali, ale opravované vozidlá zvykli testovať, či sú v poriadku. A zrejme aj teraz to bolo tak,“ povedal spoločný kamarát zosnulých Dávid. O príčinách zatiaľ nik nechce špekulovať, lebo k nehode došlo na úplne rovnom úseku. „K objasneniu okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru cestná doprava. Vyšetrovateľ už začal stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví,“ uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.  

Martin (+ 23) zomrel pred očami kamarátky

 

LEVICE - Obrovská tragédia sa stala aj v okrese Levice. Martin (+ 23) so svojou kamarátkou vyrazili z toho mesta. Medzi Vrábľami a obcou Telince prešiel mladík so svojím BMW do protismeru, zišiel z cesty a narazil do stromu. Martin zomrel na mieste. Katka mala po náraze obrovské šťastie, vyviazla s poraneným hrudníkom a záchranári ju previezli do levickej nemocnice. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Otvoriť galériu

 

„Hladina alkoholu v krvi bude u vodiča zisťovaná pri pitve,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Čo sa presne na ceste stalo, zrejme vie len Katarína, ktorá sedela v aute ako spolujazdkyňa. Tá však bude niesť už do konca života obrovské bremeno, keď jej pred očami zomrel kamarát. „Martin bol veľmi šikovný, stále sa usmieval. Takúto smrť si nezaslúžil. Každému len pomáhal,“ povedala so slzami v očiach suseda.

Ďalšie tri obete

V sobotu okolo 8. hodiny na ceste Topoľčany - Veľké Bedzany vodička Eva († 58) za volantom osobného auta Citroën Picasso narazila do stromu. Medzi Vitanovou (okr. Tvrdošín) a Oravicami v piatok vodič osobného auta Peugeot Partner prešiel do protismeru, kde sa zrazil s dodávkou Fiat Ducato. Martin P. († 32) z Oravského Podzámku (okres Dolný Kubín) zraneniam podľahol. Medzi Nižným Hrabovcom a odbočkou na Sačurov (okres Vranov nad Topľou) sa v piatok zrazilo osobné auto s nákladiakom s ukrajinským evidenčným číslom. V osobnom aute bol Slavomír O. († 42) z Huncoviec, ktorý pracoval ako profesionálny hasič v Humennom.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, šiš, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Takto si diváci pamätajú Chodúra zo SuperStar.
Foto
Superstarista Chodúr a jeho o 17 rokov staršia Ivona: Sobáš prirovnal k pohrebu
(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle
Umelkyňu († 59) mali nájsť v jej byte v pražských Vinohradoch. 
Smutné správy z Česka: Zomrela známa herečka († 59), našli ju v jej byte
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram
Jasmina Alagič na druhom kole Let's Dance.
Foto
Jasmina ukázala OTCA: Tento FEŠÁK že má skoro 70? Wau, pozrite sa, ako vyzerá
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Rozhodnutie, na ktoré čakal celý svet: Izraelský premiér o UKONČENÍ vojny
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Sexi Verešová výnimočne ukázala súkromie: Vášnivé BOZKY a ruka šmátralka!
Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová PREZRADILA, s kým by išla na dobrú večeru: Takú ODPOVEĎ by ste nečakali!