Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2016 10:55 | Správy | Domáce správy

Nové odhalenie päť rokov po smrti: Tajný hrob kanibala Čurka († 43)!

Matej Čurko († 43) je už síce takmer päť rokov po smrti, chystaná kniha šokujúcich spomienok z pera jeho možnej švajčiarskej obete Markusa Dubacha však opäť rozdúchala vášne a polemiky.

Najmä v radoch jeho najbližších, ale tiež obyvateľov Sokoľa pri Košiciach, kde tento vrah minimálne dvoch žien býval. Definitívnu čiaru za hroznou minulosťou urobila aj vdova po kanibalovi z Kysaku Eva. Po smrti svojho muža sa totiž rozhodla už viac nenosiť jeho priezvisko.

Čurkova manželka Eva by prežité hrôzy spred piatich rokov najradšej vymazala zo života. Na zvonenie Nového Času pri jej dome v novšej vilovej štvrti napriek otvorenej bráničke a pristavenému autu nikto nereagoval. Na menovke si však už uvádza dievčenské meno.

 

Že už chce mať pokoj, naznačila aj jej mama, ktorá nechápe, prečo chce niekto o činoch jej zaťa napísať knihu. „Neviem, na čo je to dobré. To vie asi len ten, kto ju píše. Na zaťa to však niekto musel narafičiť, pretože je nepochopiteľné, ako mohol komunikovať so Švajčiarom, ako svojou obeťou, keď nevedel žiaden cudzí jazyk. Nerozumel ani len maďarsky,“ povedala žena, ktorá sa ohradila aj proti tomu, aby Čurka označovali za kanibala. „Prečo o ňom takto píšu aj médiá, keď sa nič nedokázalo?“ pýta sa.

O pripravovanej knihe prehovoril pre Nový Čas Markus Dubach, ktorý mal byť jednou z obetí. „Našiel som si správu: Ak môžeš prísť na Slovensko, mám vážny záujem ťa zjesť. Nie je to zábava ani hra,“ uviedol o výmene mailov so Čurkom. „Po prečítaní správy som mal pocit, že to nemôže byť pravda, ale hlúpy žart,“ dodal s tým, že čoskoro pochopil mrazivú pravdu. Po prezretí fotiek odrezaných častí ženského tela, ktoré mu Čurko zaslal, kontaktoval políciu. Pri zásahu v máji 2011 Čurka postrelili a o dva dni zraneniam podľahol.

Otvoriť galériu

V jeho počítači policajti našli komunikáciu s Luciou Uchnárovou zo Sniny († 20), s ktorou si dohadoval detaily jej smrti. V lese pri Kysaku našli okrem jej tela aj pozostatky Eleny Gudjákovej († 30) z Oravského Veselého. ,,Znaleckým skúmaním z odboru súdneho lekárstva bolo jednoznačne preukázané, že tie dve ženy boli zavraždené, pričom vykonané vyšetrovanie preukázalo, že páchateľom bol Matej Č.,“ povedala po skončení vyšetrovania hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Domáci však stále pochybujú, že všetko je tak, ako uvádzala polícia. V Sokoli pritom Čurko ani nie je pochovaný. Jeho hrob sa nachádza na tajnom mieste. „Fakty skúmať treba, ale načo písať knihu? Bez vetra sa síce ani lístok nepohne, ale neverím, že by bol kanibalom,“ povedal miestny rodák Filip Bugoš (61). Pridáva sa aj starostka Martina Dutková: „Keď je už niekto na druhom svete, nepomôže vyťahovať staré veci. A, mimochodom, Čurko sa do Sokoľa len prisťahoval.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!